Τρίτη, 29 Μαΐου 2018

Όλα salata mia.

Mια διαφορετική σαλάτα για σήμερα που αν και τυχαία, βγήκε καλή.
Πάνω σε μια στρώση μαρούλι σαλάτα, βάζουμε ελαφρά ψημένες πιπεριές Φλωρίνης, με ελαφρά ψημένα ντοματίνια σε αντικολλητικό τηγάνι αφού τις σωτάρουμε σε βαλσάμικο από σταφύλι.
Στο τηγάνι ψήνουμε στην ίδια σάλτσα κατσικίσιο τυράκι σε ράβδους και το πιάτο τελειώνει με φρεσκοτρυμμένο πιπέρι.
Δοκιμάστε το και πείτε μου αν σε άρεσε.

Στην υπόλοιπη σαλάτα της ενημέρωσης έμαθα κάτι που δεν ξέρω αν είναι για καλό η όχι.
Ο Πρόεδρος του ΟΛΝΕ μου είπε τις προάλλες ότι στην είσοδο του λιμενοβραχίονα, θα γίνει γλύστρα για τις βαρκούλες και όχι μόνο και θα διαμορφωθεί φυσικά χώρος για τα αυτοκίνητα για να μπορούν να προχωρούν στην καθέλκυση των σκαφών.

Τώρα με προβληματίζει το θέμα αυτό λίγο γιατί εκτός του ότι θα χαλάσει το παρκάκι εκεί, σκέφτομαι το πως και το πότε θα κλείνει η παραλία το καλοκαίρι που ο κόσμος κάνει βόλτα μέχρι πιο πάνω και κλείνει ο δρόμος.
Καταλαβαίνω όμως ότι αφού φτιάχνεται το λιμάνι, σωστό θα είναι να υπάρχει εκεί σημείο που μπαίνουν και βγαίνουν τα σκάφη.
Απλά σας το λέω να είστε προετοιμασμένοι μην δείτε να ξεκινούν οι εργασίες και πανικοβληθείτε γιατί δεν θα ξέρετε τι γίνεται.

Συνάντησα φίλη αναγνώστρια και μου λέει να μην στενοχωριέμαι και σταματήσω να γράφω, αλλά πραγματικά γίνεται όλο και πιο δύσκολο να γράφω με ειλικρίνεια και να αποτυπώνω την καθημερινότητα στα κοινά όπως την βιώνω.

Δεν βαριέσαι, το πολύ πολύ, να αρχίσουμε τις σαλάτες, που δεν στενοχωρούν κανέναν. Θα αρχίσουν και οι εκδηλώσεις του καλοκαιριού και όλοι θα είμαστε ευχαριστημένοι. Ούτε μούτρα, ούτε καλημέρες γιατί μας βλέπουν άλλοι και πλάτη όταν δεν μας βλέπει κανείς, ούτε τίποτα.

Ο Τεράστιος Αμερικανός συγγραφές Έμμερσον γράφει ότι η κοινωνία δεν μας κοιτάζει στο πρόσωπο και στα μάτια, αλλά μας δείχνει το πλάι και την πλάτη της.


Όμως αλήθεια, δεν θα ήταν μια τεράστια υποκρισία να υποτίθεται ότι γράφω για την περιοχή και να αποσιωπώ η να κουκουλώνω το πιο σοβαρό πρόβλημα και θέμα εδώ και αιώνες?
Kαλύτερα να μην γράφω για τίποτα παρά να γράφω τα μισά, είναι πιο τίμιο πιστεύω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου