Σκέψεις και προβληματισμοί για το νερό.
Μετά την κινητοποίηση των κτηνοτρόφων, οι εργασίες σταμάτησαν μέχρι την Δευτέρα και ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε για τις επιστολές που έχει στείλει και το τι ζητάει.
Επίσης για την πρόταση του σε σχέση με μονάδα αφαλάτωσης που θα έλυνε το πρόβλημα των εταιριών και την υδροδότηση της περιοχής Μπούρος.
Διαβάζοντας για την αφαλάτωση βλέπουμε ότι γίνεται σε περιοχές που δεν έχουν καθόλου νερό και υδροδοτούνται με νερό που μεταφέρεται από άλλα μέρη, η ακόμα για να ποτίζονται καλλιέργειες έτσι ώστε να μην σπαταλάται το πολύτιμο πόσιμο νερό των πηγών.

Είναι υποχρέωση των εταιριών να καταβρέχουν αλλά κατά τα φαινόμενα και εκ του αποτελέσματος, δεν είχαν προβλέψει ούτε από που θα πάρουν το νερό και τι κόστος Ζωής θα είχε , ούτε αν αυτό φτάνει, ούτε φυσικά την ανομβρία που έχει κτυπήσει.

Και τώρα τι;Αποτέλεσμα εικόνας για εμφιαλωμενο νερο

Το εργοστάσιο αφαλάτωσης και να γίνει,χωρίς να εξετάζουμε τις επιπτώσεις που έχει στην θάλασσα και στην στεριά, θέλει πολύ χρόνο για να γίνει.
Το να βρει η Εταιρία νερό χωρίς να πειράζει τα δικά μας, κατά το φτωχό μου μυαλό, θα πρέπει να εισάγει νερό από αλλού με την ανάλογη καθυστέρηση και κόστος.
Επομένως φτάνουμε στην πιο λογική λύση ξανά που δεν είναι άλλη από το να σταματήσουν μέχρι οι καιρικές συνθήκες βελτιωθούν ,δηλ να βρέξει και να γεμίσουν πάλι οι ταμιευτήρες και οι δεξαμενές με αρκετή ποσότητα νερού, έτσι να εξασφαλίζεται η ομαλή εξυπηρέτηση των καταναλωτών, των γεωργών και κτηνοτρόφων.

Εκτός από όλα τα από πάνω καλό είναι να σκεφτούμε ότι το να αγοράζει νερό κάποιος με τις συντάξεις στο επίπεδο που βρίσκονται η, ακόμα και τα μεροκάματα, δεν είναι εύκολο πράγμα, ούτε περισσεύουν.
Τα χρήματα που εξασφάλισε ο Δήμος από το Υπουργείο για το νερό, μήπως θα μπορούσαν να επιδοτήσουν τα φτωχότερα στρώματα σε περίπτωση μεγάλης ανάγκης αργότερα το καλοκαίρι;

Από όποια πλευρά και να το δει κανείς, και από όποια αφετηρία και να ξεκινήσει, στο συμπέρασμα που φτάνει είναι ένα.
Άμεση διακοπή εργασιών, μέχρι νεωτέρας.

 

Σχόλια