Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018

Συνέργεια σφυριχτάδων: Δροκάρι στο Γιαννίτσι Καρύστου στην GreoActe .

Σήμερα ήταν η δεύτερη μέρα εκδηλώσεων στο Vivarte και την τιμητική τους είχε η αρχαία τέχνη της σφυριάς.
Είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε 2 Σφυριχτές από τα Κανάρια Νησιά και τον κ.Παναγιώτη Τζαναβάρη από πλευρά του χωριού Αντιά, ο οποίος συνοδευόταν από 2 μαθητές του.
Στην συνέχεια ακούσαμε ελληνική μελοποιημένη ποίηση του Κρυστάλη αλλά και Ισπανών λογοτεχνών ενώ οι σφυριχτές ...μετέφραζαν σε ήχο τους στίχους.
Ταυτόχρονα, η Σάντρα ζωγράφισε εμπνευσμένη από την μουσική και τους στίχους που απέδωσε μοναδικά η σοπράνο Ανθή Κοτσόνη σε συνοδεία του Ισπανού κιθαρίστα.
Αργότερα ο Θάνος Μήλας συνόδευσε τον κιθαρίστα και δημιούργησαν μια πάρα πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.
Πριν από αυτό όμως, ο Γιάννης Μαμάς με την τσαμπούνα και ο Πέτρος Κρίσιλιας στο λαούτο, έπαιξαν το καβοντορίτικο και η εφηβική ομάδα του Χορευτικού Καρύστου, έδειξε στους θεατές τον χορό μας.

 Παρόντες εκπρόσωποι του Υπουργείο Τουρισμού, ο πρέσβης της Αλγερίας, εκπρόσωποι της Ισπανικής Πρεσβείας, πολλοί tour operators και άλλοι που ενδιαφέρονται για το τουριστικό προϊόν του εναλλακτικού τουρισμού.
Μετά το τέλος του event ακολούθησε μπουφές και το βουλωτό της ταβέρνας Ξυπόλητος στο Πόθι, έκλεψε τις εντυπώσεις.
ο ευγενικός μας οικοδεσπότης κ.Γιώργος Τσιντανέλη.

 Ήταν μια μοναδική εμπειρία όπου σε αυτήν την μικρή και μακρινή γωνιά της Νότιας Εύβοιας, άνθρωποι από διαφορετικά μέρη του κόσμου συναντήθηκαν με ανοιχτή καρδιά και βρήκαν τα αρχαία μονοπάτια της επικοινωνίας μέσα από την αγάπη για την φύση και την τέχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου