Η Εκπομπή ΕΡΤ REPORT με την Μάχη Νικολαρά στην Κάρυστο για τα Αιολικά.

  Το συνεργείο της ΕΡΤ ξεκίνησε σήμερα τα γυρίσματα για τις ανάγκες της εκπομπής η οποία είναι αφιερωμένη στην ανάπτυξη των ΑΠΕ στην πατρίδα μας.
Διάλεξαν τον τόπο μας μιας και υπάρχει αυτή η τεράστια ανάπτυξη εργασιών στα βουνά της Νότιας Καρυστίας και θα συνεχίσουν σε άλλες τοποθεσίες.
 Στην πορεία προς το κονάκι του κ.Καλούπι στην Μηλιά, το βουνό μας ξανασυστήθηκε με την νέα του ιδιότητα, δηλ. σαν βιομηχανικός χώρος.
Πυλώνες που συνεχίζουν να αναπτύσσονται, εργοστάσιο σκυροδέματος, θόρυβος από τεράστια σφυριά, ατελείωτες σειρές από κάθε είδους φορτηγά και εργάτες που μιλούν κάποια ανατολική γλώσσα ενώ σιδερώνουν την βάση της ανεμογεννήτριας.
Οι κτηνοτρόφοι που συναντήσαμε, μας υποδέχθηκαν με περισσή ευγένεια και μας πρόσφεραν πεντανόστιμη  φρέσκια μυζήθρα.
Μας είπαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα ζώα τους και το πως άλλαξε η ζωή τους ,με τον θόρυβο του σφυριού στην απέναντι πλευρά να συνοδεύει με μια  παράταιρη υπόκρουση, τα λόγια τους.
Οι προσφερόμενες τροφές είναι ελάχιστες και όπως είπε, είναι τέτοια κοροϊδία που προτιμά να μην τα πάρει. Ακόμα και αν είχαν συνεννοηθεί να μην ανεβάσουν τα κοπάδια, θα είχαν πρόβλημα μιας και ούτε νερό έχουν στα χειμερινά κονάκια, ούτε τα ίδια τα ζώα θα ήταν εύκολο να τα κρατήσουν εκεί.
Σε αντίθεση, τα καλοκαιρινά τους ,είναι δίπλα η μέσα σε δάση από πλατάνια, σε δροσερές πηγές που το νερό ρέει άφθονο και οι πλαγιές, μέχρι πριν λίγο, γεμάτες βότανα και μοναδική βοσκή για εξαιρετικής ποιότητας βιολογική κτηνοτροφία και μελισσοκομία.

Σε όλη την διαδρομή, συναντήσαμε δρόμους που έγιναν διπλοί και ενώ από την μια πλευρά υπάρχει το έργο για τα νερά, από την άλλη, δεν υπάρχει τίποτα και οι ρεματιές παρά την βροχή, έχουν ήδη αρχίσει να μαζεύουν την εφιαλτική σκόνη.

 Στον δρόμο από τον Καστανόλογγο για το Πετροκάναλο βλέπουμε σε όλη την έκταση του δρόμου, μπάζα να κρέμονται πάνω από τον γκρεμό.
Λυπάμαι πάρα πολύ πράγματι γιατί παρά την υπόσχεση ότι θα είχαν απομακρυνθεί, αυτό δεν έχει συμβεί.
Τις επιπτώσεις μπορεί κάποιος εύκολα να τις φανταστεί.

Το συνεργείο θα παραμείνει στην περιοχή μας μέχρι και την Τετάρτη και φυσικά έχει προγραμματισμένες συνεντεύξεις και με την Δημοτική Αρχή όσο και με υπεύθυνους της ΕΝΕΛ.


Στον δρόμο Καστανόλογγο για Πετροκάναλο

Βλέπουμε τον βράχο που κόπησε στην μέση για να περάσει η δρόμος με αποτέλεσμα κομμάτι του βράχου να μην ξέρει που ανήκει.


σταθμός σκυροδέματος στον Άγιο Μάμα

 Παραδοσιακό κονάκι κοντά στην Μηλιά.το πλάτος του δρόμου ...ξεχύλωσε ..

Υπέροχα ανθισμένα βότανα που σκορπούν μια αφάνταση ευωδιά. Η βροχή βοήθησε την φύση να επιστρέψει για λίγο στην φυσική της κατάσταση.

Σχόλια