Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ & ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥΕκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική και τη συμπαράστασή μας στους τραυματίες και πληγέντες.

Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστών, των δυνάμεων του λιμενικού σώματος αλλά και κατοίκων και εθελοντών που ρίχτηκαν στη μάχη της φωτιάς και των απεγκλωβισμών, έρχεται στην επιφάνεια η ανυπαρξία κεντρικού σχεδιασμού, συντονισμού, η σταθερή έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης. Έρχεται με τον πιο τραγικό στην επιφάνεια η διαχρονική έλλειψη σχεδιασμού για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.


Είναι παράγοντες που έχουν επισημανθεί από τους φορείς του εργατικού-λαϊκού κινήματος με ιδιαίτερα έντονο τρόπο και κατ’ επανάληψη το προηγούμενο διάστημα, ως προτεραιότητα για τη ζωή του εργαζόμενου λαού και δυστυχώς σήμερα η απουσία τους συμβάλλει καθοριστικά ώστε να μετράμε ανθρώπινες ζωές, σε μια ασύλληπτη τραγωδία.

Η κυβέρνηση άμεσα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ικανοποιηθούν οι πρώτες ανάγκες όσων έχουν πληγεί.

Αυτή τη στιγμή προέχει η βοήθεια, η οργάνωση της ουσιαστικής και άμεσης αλληλεγγύης.

Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου και ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δήμου Καρύστου καλούν τους εργαζόμενους της περιοχής μας να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης και βοήθειας για τους πληγέντες της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής:
        Εμφιαλωμένο νερό
        Τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, φρυγανιές, μπισκότα, γάλα, μακαρόνια κλπ)
        Φάρμακα (γάζες, «Μπεταντίν», παυσίπονα κλπ.)
        Παιδικά είδη (τροφές, πάνες, μωρομάντηλα κλπ)

ΤΑ ΕΙΔΗ ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ
ΠΕΜΠΤΗ 26/7 ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/7
ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ: στην πλατεία Καρύστου, στις 10:00 με 11:30 το πρωί και 8:00 με 9:30 το βράδυ.
ΣΤΟ ΜΑΡΜΑΡΙ: στην παραλία Μαρμαρίου, 8:00 με 10:00 το βράδυ.

Τρίτη, 24/7/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου