Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018

Οι άμαξες της παραλίας Καρύστου. Το πιο όμορφο στοιχείο του καλοκαιριού.

 Σήμερα παρακολουθούσα μικρά παιδάκια να παίζουν στην θάλασσα και οι αναμνήσεις ήρθαν σαν τα κύματα του νοτιά να φέρουν πίσω καλοκαίρια και στιγμές από τότε που ήταν τα παιδιά μου μικρά.

Εκτός από τις ώρες στην θάλασσα, ήταν και οι όμορφες στιγμές με τις άμαξες το βράδυ. Οι βόλτες με τους μικρούς δίπλα στην θέση του αμαξά να χαίρονται τον καλπασμό και να μιλούν στα άλογα.
"Έλα Ρούλη" ΄΄Ελεγε ο αμαξάς με ήρεμη φωνή και ο Ρούλης πήγαινε υπάκουα όπου του έλεγε εκείνος.
"Να το ταίσουμε και μεις?" Έλεγαν τα παιδιά και έδιναν με τις μικρές τους παλάμες ζαχαρωρά στον Ρούλη που έσκυβε το κεφάλι και καθόταν να το χαϊδέψουν οι μικροί και οι μεγάλοι του θαυμαστές.

Τα χρόνια πέρασαν και άλλοι αμαξάδες ήρθαν στην θέση του. Άλλα άλογα το ίδιο όμως αξιαγάπητα και ήρεμα δίνουν χαρά στα παιδιά και δίνουν ένα μοναδικό χρώμα στην παραλία μας.

Είναι κάτι που δίνει χαρά και στους επισκέπτες μας άλλωστε, που δίνει μια ξεχωριστή νότα στις διακοπές τους.

Ποτέ δεν θυμάμαι να έχει δημιουργηθεί το παραμικρό περιστατικό, το παραμικρό που θα μπορούσε να ανησυχήσει κάποιος ότι μπορεί να προκαλέσουν το παραμικρό άσχημο συναίσθημα στον οποιονδήποτε.

Οι άμαξες και οι αμαξάδες, είναι αναπόσπαστο κομμάτι του καλοκαιριού και ομορφαίνουν τις αναμνήσεις τόσων και τόσων ανθρώπων για πολλά πολλά χρόνια.
Εύχομαι να είναι κοντά μας και στην θέση τους μέχρι που άλλες μανούλες να θυμόνται αυτά τα άλογα,ενώ κάποια άλλα να έχουν πάρει την θέση τους μετά από πολλά χρόνια.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου