Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018

Γιατί δεν υπάρχει ενημέρωση για την σύλληψη και το αυτόφωρο του ανθρώπου που έχει προκαλέσει τόση μεγάλη αναστάτωση/

Μετά τις καταθέσεις και την αναστάτωση που έχει προκαλέσει εδώ και πάνω από ενάμιση μήνα ο αλλαδαπός εργάτης στα έργα ΑΠΕ, οδηγήθηκε στο αυτόφωρο χωρίς να υπάρχει πάρα πέρα ενημέρωση όπως διαβάζουμε και στο πάρα κάτω άρθρο.

Πολύ περίεργο μιας και στην σελίδα της ΕΛΑΣ, υπάρχουν δελτία για παρόμοια αδικήματα και πολλά άλλα από όλη την Ελλάδα.

Οι παθόντες περιμένουν με αγωνία το αποτέλεσμα και να ενημερωθούν, όπως και πάρα πολύς κόσμος.

Απορώ το γιατί υποβαθμίζουν την αγωνία, τον φόβο και την ηρεμία των ανθρώπων που έχουν υποστεί τις επιθέσεις του εν λόγω ανθρώπου.

Όταν έχουμε ποινικοποιήσει το μπούλινγκ, στεκόμαστε τόσο ψύχραιμοι μπροστά σε όλα αυτά;

Μήπως να περιμένουμε να ανοίξουν και τα σχολεία για να τον βλέπουν τα παιδιά απέναντι στο πεζοδρόμιο να κάνει ότι κάνει, η να τα ακολουθεί και να απειλεί λεκτικά το λιγότερο με όλα τα επακόλουθα;

Αυτό θα ήταν αρκετό να θεωρηθεί πολύ σοβαρό για να απαιτήσουμε την ενημέρωση που δικαιούμαστε επί τέλους;

Θα υπάρξει επίσης μια ανακοίνωση για το αν θα απομακρυνθεί από τον τόπο μας και λόγω εργασίας από κάποια άλλη αρχή για να ησυχάσουμε;

Φυσικά και σε κάθε κοινωνία υπάρχουν μέσα στα χρόνια και τέτοια φαινόμενα, και μεις είχαμε τα δικά μας και τα πληρώσαμε πολύ ακριβά. Αρκετά λοιπόν με αυτήν την ιστορία.

Να ασχοληθούν οι αρμόδιοι και να μας ενημερώσουν για το τι έχει γίνει.

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Στο αυτόφωρο ο άνθρωπος που καταγγέλθηκε για άσεμνες πράξεις - Ακόμη δεν έχει βγει επίσημη ανακοίνωση

ikarystos.gr - Όπως ενημερωθήκαμε, ο άνθρωπος ο οποίος φέρεται να έχει προβεί σε άσεμνες ενέργειες (κυκλοφορεί γυμνός, παρακολουθεί γυναίκες, αυνανίζεται δημοσίως) συνελήφθη μετά τις καταγγελίες που έγιναν στο Α.Τ. τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή.
Από όσο γνωρίζουμε, μεταφέρθηκε χθες στη Χαλκίδα για να δικαστεί στα πλαίσια του αυτοφώρου. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. όπως συνήθως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.


ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 19 Ιουλίου 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη 29χρονος ημεδαπός, για πορνογραφία ανηλίκων
Συνελήφθη προχθές, 17 Ιουλίου 2018, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.
Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού N.C.M.E.C. (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις Η.Π.Α, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκε στην ελληνική επικράτεια, χρήστης του διαδικτύου, ο οποίος κάνοντας χρήση δύο ηλεκτρονικών ιχνών και αποκτώντας πρόσβαση σε θυρίδα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κατείχε και είχε πρόσφορα προς διαμοιρασμό δύο αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.
Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.
Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα που επακολούθησε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση διαδικτύου του 29χρονου.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 29χρονου, την 17 Ιουλίου 2018, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και δύο σκληροί δίσκοι, που χειρίζεται αποκλειστικά ο ίδιος και εντοπίστηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ προέκυψε και η διακίνησή τους μέσω διαδικτύου.
Ο 29χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
  • Τηλεφωνικά: 111 88
  • Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios - android : FEELSAFE e-Commerce
  • Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: https://twitter.com/CyberAlertGR  
  • Μέσω της Διαδικτυακής Πύλης (Portal) της Ελληνικής Αστυνομίας: https://goo.gl/UWkku9  
  • Επίσης σχετική ενημέρωση από το δικτυακό τόπο: http://cyberalert.gr/feelsafe/
19-07-2018: Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη 29χρονος ημεδαπός, για πορνογραφία ανηλίκων Μεγέθυνση κειμένου Σμίκρυνση κειμένου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου