Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018

Διώχνουν τις άμαξες από την παραλία!! Απίστευτο!

 Με μεγάλη έκπληξη είδα κλήσεις από το λιμεναρχείο στις άμαξες, ενώ παιδιά ζητούσαν επίμονα να πάνε βόλτα και οι αμαξάδες προσπαθούσαν να τους εξηγήσουν το γιατί δεν μπορούν .
Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει και φυσικά κάποιο λόγο θα έχουν οι λιμενικοί όμως τι διαφορά έχει η παραλία μας από τα άλλα νησιά που οι άμαξες είναι όπως και δω, ένα αναπόσπαστο στοιχείο του καλοκαιριού?
Βλέπουμε παντού σε όλα τα νησιά τις άμαξες και φαντάζομαι ότι ΠΑΝΤΟΥ οι άνθρωποι είναι ίδιοι και εμείς εδώ δεν είμαστε εξωγήινοι.
Όπως σε όλα τα οχήματα την ευθύνη την έχει ο οδηγός και εδώ ο αμαξάς.
Τι πρόβλημα υπάρχει λοιπόν?
Οι άμαξες πρέπει να μείνουν στην θέση τους μιας και ποτέ των ποτών δεν έχει δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα και όλοι θέλουν να μείνουν εκεί που είναι.
Δεν έχω λόγια πραγματικά για να περιγράψω αυτή την απίθανη κατάσταση και απορώ αλλά και θυμώνω πάρα πολύ με το να βλέπω τις κλίσεις και τα παιδιά που έχουν επισκεφθεί την πόλη μας να θέλουν να πάνε βόλτα και να μην μπορούν.
Θυμώνω που συμπολίτες μας περιμένουν ένα μεροκάματο την περίοδο του καλοκαιριού και έτσι τους κόβουν κλίσεις και τους στερούν τα απαραίτητα έσοδα τους.
Αν θέλετε αναγνώστες, πηγαίνετε και δηλώστε την συμπαράσταση σας στους αμαξάδες . Τουλάχιστον να μην αισθάνονται ότι δεν τους συμπαρίσταται κανείς. Μην ντραπείτε, πάρτε θέση τουλάχιστον για αυτό.
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ! ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ!

 Μια βόλτα με την άμαξαΟι πιο παραδοσιακοί μπορείτε να ανεβείτε σε μία από τις γραφικές, μόνιππες άμαξες και να πραγματοποιήσετε μια ρομαντική βόλτα κατά μήκος της παραλίας. Τι πιο όμορφο από το να ανακαλύψετε τις ομορφιές των Σπετσών με το έτερον ήμισυ ή την παρέα σας, πάνω σε αυτό το γραφικό και ταυτόχρονα τόσο νοσταλγικό μέσο; Το Παλιό Λιμάνι, τα επιβλητικά καπετανόσπιτα, η ηρεμία του Αργοσαρωνικού και η εντυπωσιακή Ντάπια σας συστήνονται, ενώ σας συνεπαίρνει ο βηματισμός των αξιαγάπητων τετράποδων! Υπάρχουν δύο αφετηρίες, η μία στο λιμάνι και η άλλη στην πλατεία Ποσειδωνίου. Ξεκινώντας από την πρώτη, θα κατευθυνθείτε προς το Παλιό Λιμάνι και την Αγία Μαρίνα, ενώ από τη δεύτερη η βόλτα σας έχει κατεύθυνση προς τις Σχολές. Η τιμή είναι περίπου €20/20 λεπτά. Πηγή: www.greekguide.com, παρακαλώ!


Οι μόνιππες άμαξες της Αίγινας είναι κλασική αξία ή για άλλους μία ρετρό εμπειρία! Ξεκινούν από το λιμάνι και μέσα σε 20’ διανύουν τη χαρακτηριστική Αιγινήτικη παραλιακή περατζάδα.
Μία βόλτα με την άμαξα αποτελεί το καλύτερο μέσο για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη της Αίγινας. Κι αν η τιμή σού φαίνεται κάπως τσιμπημένη, σκέψου ότι έχεις την ευκαιρία να μεταφερθείς σε μία άλλη εποχή ή ακόμη να νιώσεις κι εσύ για λίγο πρωταγωνιστής σε ελληνική ταινία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου