Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Διαμαρτυρία για την διαχείριση του νερού στην Νότια Καρυστία στο Δημαρχείο.

Σήμερα Τετάρτη στις 11 το πρωί έγινε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του Δημαρχείου Καρύστου σε σχέση με την διαχείριση του νερού και το κατά πόσο οι εταιρίες των αιολικών επιβαρύνουν τα αποθέματα νερού .
Μέλη του Αντιαιολικού Μετώπου Ευβοίας, Φορέων και Πολιτών, είχαν αργότερα μια συνάντηση με τον Δήμαρχο όπου και επιδόθηκε η πιο κάτω επιστολή.


ΑΜΑΚ ΑΝΤΙΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΥΒΟΙΑΣ.
Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε τους παριστάμενους ότι η ποιότητα του νερού ελέγχεται συνεχώς και το πόσιμο νερό είναι άριστο. Επίσης δήλωσε πολύ ευχαριστημένος ότι παρά την λειψυδρία η τεχνική υπηρεσία κατάφερε και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα υδροδότησης όπως είπε.
Όσο αφορά τις εκκλήσεις για προστασία των πηγών από την ανεξέλεγκτη άντληση του νερού για τις ανάγκες των αιολικών δήλωσε αναρμόδιος. Κατά τα άλλα που αναφέρονται στην επιστολή, θα απαντήσει εν καιρώ.
η απάντηση της περιφέρειας σε καταγγελία του Συλλόγου Προστασίας περιβάλλοντος Ν.Κ.
Άρθρο 5ο

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ.
Σύνδεση ακινήτων με το δίκτυο ύδρευσης  
Η παροχή του νερού στις κατοικίες, στα καταστήματα και κάθε μορφής εκμεταλλεύσεις ή επιχειρήσεις γίνεται ύστερα από αίτηση του ενδιαφερομένου προς το Δήμο, στην οποία θα δηλώνεται η ακριβής διεύθυνση του ακινήτου καθώς και το σκοπό υδροδότησής του.
Επίσης τα στοιχεία του αιτούντος (Όνομα, Επώνυμο, Δ/νση, Τηλέφωνο και ΑΦΜ).
Στην αίτηση θα επισυνάπτεται και η δήλωση του αιτούντος ότι αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους όρους του κανονισμού αυτού, η οποία θα φυλάσσεται στο αρχείο της υπηρεσίας ύδρευσης του Δήμου.
Για την υδροδότηση ακινήτων σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως και γενικά σε περιοχές όπου δεν έχει επεκταθεί το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης, υποβάλλεται από τον ενδιαφερόμενο, μαζί με την αίτηση, υπεύθυνη δήλωση ότι αναλαμβάνει ο ίδιος τα έξοδα της επέκτασης, (ύστερα από υπόδειξη της Τεχνικής  υπηρεσίας του Δήμου και σε βάθος τουλάχιστον 80 πόντους ),  το δε δίκτυο, ανήκει στην ιδιοκτησία του Δήμου.
 Στα πλαίσια  του κοινωνικού έργου του ∆ήµου παροχή  νερού επίσης  δικαιούνται και οικόπεδα χωρίς κτίσματα με τροχοβίλες ή τροχόσπιτα εφόσον  προσκομίσουν στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου συμβόλαιο ιδιοκτησίας του ακινήτου, υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος ότι υπάρχει τροχόσπιτο ή τροχοβίλα και διαπιστωθεί  από  την αρµόδια υπηρεσία του ∆ήµου.
Σε ακίνητα ειδικού προορισμού (βιομηχανίες, βιοτεχνίες, εκπαιδευτήρια ή άλλα δηµόσια κτίρια, κοινωφελή ιδρύµατα κλπ) που καταλαμβάνουν μεγάλη έκταση, ο ∆ήµος έχει το δικαίωµα να χορηγήσει περισσότερες της µία παροχές.
Η έγκριση των αιτήσεων παροχής νερού στους νέους υδρολήπτες γίνεται από τον Δήμαρχο ή από τον αρμόδιο της Υπηρεσίας Ύδρευσης μετά από απόφαση Δημάρχου και σε ειδικές περιπτώσεις μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και  ύστερα από γνωμοδότηση του αρμόδιου τεχνικού υπαλλήλου σχετικά με τη δυνατότητα του δικτύου της περιοχής.
Σε κανένα και σε καμία περίπτωση παρέχεται νερό χωρίς προηγούμενη έγκριση του Δήμου και χωρίς υδρομετρητή ο οποίος θα σφραγίζεται με σφραγίδα ασφαλείας.
Ο υδρολήπτης υποχρεούται στην προστασία της σφραγίδας αυτής.
Στην περίπτωση παράνομης υδροληψίας επιβάλλεται με απόφαση του Δ. Σ. σε βάρος του παραβάτη πρόστιμο 1.000 € και κινείται εναντίον του η διαδικασία ποινικής δίωξης και αστικής αποκατάστασης της ζημιάς που προκάλεσε στο Δήμο.
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!