Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018

Τι έγινε ακριβώς στο Δημαρχείο την Τετάρτη το πρωί στην διαμαρτυρία για το νερό?


Τι έγινε ακριβώς στο Δημαρχείο την Τετάρτη το πρωί στην διαμαρτυρία για το νερό?

Αναγνώστες και αναγνώστριες γράφτηκαν μερικά πράγματα για το τι έγινε αλλά δεν γράψαμε τι ακριβώς έγινε και είναι κρίμα να μην τα μάθετε όλα γιατί μπορεί να μην ήρθατε αλλά όλοι θέλετε να μάθετε, έτσι δεν είναι?

Που λες πήγα στις 11 παρά και δεν ήταν κανείς, και σκέφτηκα, « Τι έγινε ρε παιδιά? Ακυρώθηκε και δεν το πήρα χαμπάρι?»
Όμως σιγά σιγά ήρθαν μερικοί και κάθισα και γω στην σκιά γιατί όσο να πεις, ο ήλιος βαράει και αρκετά κουδούνι  έχουμε γίνει με τούτα και με κείνα. Ήρθε και ο Δημήτρης ο Βουλής με την ντουτούκα και φώναζε μες στ΄αυτί μου  « Ελάτε όλοι στην συγκέντρωση για το νερό. Νερό για τους πολίτες και όχι για τις εταιρίες» .
Του έλεγα πήγαινε καλέ πιο κεί μας ξεκούφανες, αλλά πιο κει είχε ήλιο και δεν πήγαινε. Έκανα υπομονή, τι άλλο να έκανα, μέχρι που έφεραν ένα ωραιότατο πανό και το ξεδίπλωσαν μπροστά στην είσοδο.
Περιμέναμε να έρθει περισσότερος κόσμος, αλλά ο κόσμος δεν ήρθε και φανταστήκαμε ότι εμείς οι 50 ανησυχούμε και δεν ξέραμε αν αυτό δεν είναι καλό για μας η δεν είναι καλό για αυτούς. Στο τέλος η Βίκυ η Βαρελά διάβασε την επιστολή που θα δίναμε στον δήμαρχο.
Ο Δήμαρχος ήταν στο γραφείο και δεν βγήκε έξω και μερικοί έλεγαν ότι αφού δεν ήρθε στην πλατεία, δεν ήρθε στο Γιοκάλειο, τουλάχιστον να έβγαινε στο προαύλιο, αλλά ούτε στο προαύλιο ήρθε και παρεξηγηθήκαμε λιγάκι και  κάτσαμε να ξεκουραστούμε στα σκαλοπάτια. Μετά ο δήμαρχος είπε ότι θα δεχτεί μερικούς αλλά αφού έτσι και αλλιώς μερικοί ήμασταν είπαμε να πάμε όλοι. Δεν μπήκαν όλοι όμως γιατί ακάλεστος να πας δεν είναι και ωραίο και περιμέναμε απ΄έξω να βγουν οι από μέσα να μας πουν τι είπανε.
Εκεί που καθόμασταν που λες, ακούμε κάτι φωνές, μα κάτι φωνές, δεν περιγράφετε. Και τότε λέει ο διπλανός μου, « Του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ» και ο πισινός μου είπε, «Πα να φύγω δεν υπάρχει σωτηρία» και γω σκέφτηκα « Να κάτσω και να συγχιστώ η να φύγω αλλά δεν θα μάθω τι έγινε?» Τελικά μόλις τελείωσαν οι φωνές, μπήκα και γω  να ακούσω τι λένε.
Μπήκα που λες και είδα το μεγάλο τραπέζι που το έχουν φτιάξει πολύ ωραίο με χάρτες και άλλες φωτογραφίες που δεν είχα την ευχέρεια να το δω, και έχει και τζάμι από πάνω. Ένα μπουκάλι άζαξ την μέρα θέλει, αλλά χαλάλι. Τέλος πάντων, ο κ.Βερούχης  έλεγε στον δήμαρχο πολύ σεβαστικά, « κ.Δήμαρχε σας έχουμε στείλει…» αλλά δεν άκουγα γιατί μιλούσαν και οι μπροστινοί και οι δίπλα και οι πίσω και υπήρχε μια άλφα οχλαγωγία.
Μέσα στο δημαρχείο ήταν και η κ.Τούρλα  και ο κ.Ζαφείρης, όχι ο Θανάσης, ο άλλος, και άκουγαν και δεν μιλούσαν καθόλου.
Η κ.Αποστολάτου ρώτησε τον δήμαρχο ποιος είναι υπεύθυνος για την προστασία των πηγών και των νερών και ο δήμαρχος της έλεγε ότι  αυτός είναι υπεύθυνος για την υδροδότηση των κατοίκων και δεν έχουν κοιμηθεί όλο τον Αύγουστο για να πάνε όλα καλά και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Και μετά η κ.Βαρελά ρώτησε αν η ποιότητα του νερού είναι καλή και αν γίνονται έλεγχος, και ο δήμαρχος είπε ότι γίνονται συνέχεια και το νερό μας είναι μια χαρά. Και μετά η κ.Αποστολάτου του είπε, «Τι πράγματα είναι αυτά που στην γιορτή του κρασιού έκανες προεκλογικό λόγο και είχαμε καλεσμένους και μας έλεγαν, είναι τώρα ώρα να κάνει τόσο ώρα λόγο» Και τότε ο δήμαρχος της είπε «Αυτό είναι το πρόβλημα σου η να μου κάνεις ερωτήσεις?» «Και αυτό είναι « του είπε η Αποστολάτου, και τότε ο δήμαρχος είπε « Αντιπολίτευση κάνετε» κάτι τέτοιο αλλά μετά το άφησαν αυτό γιατί  εντάξει προεκλογική περίοδος είναι και που να ξαναβρείς τόσο κόσμο μαζεμένο.
Και τότε, σκέφτηκα ότι οι λόγοι τέτοιες ώρες είναι σαν να παραδίδει η δασκάλα νέο κεφάλαιο στο γραμματική την ώρα που χτυπάει το κουδούνι και κανείς δεν την προσέχει, αλλά δεν είχα σε ποιον να το πω και δεν είπα τίποτα.
Που λες, αφού ψάχνανε να βρουν ποιος είναι αρμόδιος για τα νερά, είπανε και για την καταγγελία του ΣΠΕΕΝΚ στην Περιφέρεια για την χρήση του νερού από τις εταιρίες  και  τους είπαν ότι η Περιφέρεια τους μήνυσε ότι είναι δουλειά του δήμου.
Και τότε η Τούρλα ήθελε να μιλήσει αλλά όλοι φώναζαν  και δεν την άφηναν να μιλήσει και τότε σηκώθηκα και γω και τους έβαλα τις φωνές, «Αφήστε την να μιλήσει καλέ, αμάν» Δεν ξέρω αν με άκουσαν η είχαν κουραστεί να φωνάζουν, αλλά την άφησαν να μιλήσει και είπε ότι δεν ήξερε τίποτα για όλα αυτά. Ε, ρε μάνα μου, εκεί να δεις φωνή! Έπιασε η Ρόδο να της λέει, “Είσαι καλά? Σε σας κάναμε καταγγελία και έχει έρθει και η απάντηση» Και η Τούρλα ήταν κατάπληκτη και είπε ότι δεν ήξερε και να της έστελναν φωτογραφίες. Και τότε όλοι  μείναμε κατάπληκτοι  γιατί από φωτογραφίες να φαν και οι κότες  και τις είχαν στείλει με τις καταγγελίες και  είχαν γίνει και παραστάσεις  για αυτό το θέμα με συζήτηση προ ημερησίας διάταξης στο ΔΣ της 18ης Ιουλίου και μετά πάλι στην ενημέρωση αναλυτικά στην παρέμβαση στο ΔΣ στις 8 Αυγούστου, και εκτός από αυτά, νααα τα κείμενα, με το τσουβάλι, αλλά δεν διαβάζουν στο ιντερνετ όπως φαίνεται, και στο ΔΣ αν δεν είσαι εκεί ,δεν το μαθαίνεις, πάλι όπως φαίνεται.
Και να πάλι οι φωνές και λέει η κ.Τούρλα, « Δεν λέτε μπράβο που δεν μείνατε χωρίς νερό» και εκεί γελάσαμε και λίγο μετά τόσες φωνές.
Και μετά πάλι είπε, αν είναι παράνομα να βάλουν δικηγόρο και εκεί πάλι παρά λίγο να τσακωθούν για το ποιος θα πρέπει να βάλει τον δικηγόρο.
Δεν φώναζαν και όλοι βέβαια, αλίμονο, αλλά μετά έπρεπε να φύγω και δεν έμαθα τι έγινε μέχρι το τέλος.
Αργότερα η κ.Βρανά έστειλε επιστολή ότι θα έφερνε το θέμα στο ΔΣ το απόγευμα και περιμένουμε τώρα να μας στείλει γράμμα με το τι έγινε .Αυτάααα.Η εικόνα ίσως περιέχει: φυτό, δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση
φωτο Βαρελα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου