Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για την απαράδεκτη διαδικασία συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για την απαράδεκτη διαδικασία συνεδρίασης
του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου
Για άλλη μια φορά σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου (26 και 27 Νοέμβρη) οι Δημοτικοί Σύμβουλοι καλέστηκαν να εγκρίνουν θέματα χωρίς να υπάρχει εισήγηση μέχρι και λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση! Μάλιστα, δε δόθηκε πριν τη συνεδρίαση ούτε καν η εισήγηση του Προϋπολογισμού του Δήμου για το 2019!
Η Δημοτική Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κούλα Βρανά, κατήγγειλε τη στάση της Δημοτικής Αρχής του κ. Ραβιόλου και αποχώρισε από τη συνεδρίαση τόσο της Δευτέρας 26, όσο και της Τρίτης 27 Νοέμβρη.
Αναλυτικά οι παρεμβάσεις της Κ. Βρανά στα Δημοτικά Συμβούλια:
Για το συμβούλιο της Δευτέρας 26/11:

«Καταγγέλλω την συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ειδοποιηθήκαμε για το συμβούλιο, που αφορά την έγκριση του Προϋπολογισμού, του Δήμου για το 2019, με mail την Πέμπτη ώρα 2:18 μμ. και με fax την Παρασκευή γύρω στις 10:30 πμ. Μέχρι και σήμερα Δευτέρα ως τις 12:30 μμ δεν υπήρχε η εισήγηση του προϋπολογισμού στο Δήμο.
Είναι φανερό ότι θεωρείται την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τυπική διαδικασία, στην οποία κανένας δημοτικός σύμβουλος δεν χρειάζεται να γνωρίζει και να έχει άποψη. Και μην μου πείτε, όπως πέρυσι, ότι η οικονομική επιτροπή τον έχει συζητήσει από τον Αύγουστο. Ακόμα χειρότερα! Θα έπρεπε ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής να τον είχε δώσει στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για να μας ειδοποιήσει ότι υπάρχει, έστω και χωρίς να έχουν γίνει ακόμη οι παρατηρήσεις του Παρατηρητήριου. Διαμαρτυρόμενη για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση αποχωρώ από την συνεδρίαση».
Επίσης, στη συνεδρίαση της Τρίτης 27/11:
«Η ίδια απαξίωση των Δημοτικών Συμβούλων και του Συμβουλίου συνολικά συνεχίζεται και στην σημερινή συνεδρίαση.
Επειδή θέλω και επιδιώκω την ουσιαστική συμμετοχή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο σεβόμενη αυτούς που στήριξαν της Λαϊκή Συσπείρωση,  αποχωρώ από τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Τέλος, περίμενα μια ευθιξία στο ζήτημα του νερού από τον κ. Δήμαρχο. Από το τέλος Αυγούστου έχουμε ζητήσει έγγραφη ενημέρωση για την κατάσταση της ύδρευσης του Δήμου, αλλά μέχρι σήμερα δεν θεώρησε σκόπιμο να την κάνει. Μετά τις βροχές παρουσιάστηκε πάλι θολότητα του νερού, ο κόσμος ανησυχεί και δεν έχει χρήματα για να πληρώνει εμφιαλωμένα μπουκάλια νερού. Είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση».

Λαϊκή Συσπείρωση
Τετάρτη, 28 Νοέμβρη 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου