Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018

Γονείς και παιδιά διαμαρτύρονται έντονα για τις ελλείψεις καθηγητών σε ΕΠΑΛ και Γυμνάσιο Καρύστου.

Ο  κόμπος, όπως φαίνεται έφτασε στο χτένι, και οι Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του ΕΠΑΛ και του Γυμνασίου Καρύστου έστειλαν επιστολές, και προιδοποιούν για κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν  λυθεί το πρόβλημα άμεσα, δηλ μέσα στην βδομάδα.
Κοντεύει να χαθεί το τρίμηνο και η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δραματική για το ΕΠΑΛ.
Σήμερα έκαναν κατάληψη στο ΕΠΑΛ και μετά την παρέμβαση της προέδρου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνωνκ.Πέτρου, σταμάτησε για να περιμένουν τις εξελίξεις μέσα στην βδομάδα.

Από την άλλη, υπάρχει μεγάλη συζήτηση και ανάμεσα στα παιδιά του Γυμνασίου για το αν θα κάνουν κατάληψη η όχι με αίτημα τους καθηγητές.

Είναι ένα θέμα που το έχουμε αναφέρει πολλές φορές και ειλικρινά ειδικά για τα παιδιά του ΕΠΑΛ είναι να κλαίει η καρδιά σου με αυτήν την κατάσταση.

Κανονικά θα πρέπει όχι μόνο να έρθουν οι καθηγητές, αλλά και να γίνει επίσης ένα πλάνο να καλυφθούν τα μαθήματα για να έχει και ένα νόημα ο καιρός που περνά και το χαρτί για την άλλη τάξη.

Ήδη έχουμε αργήσει για δυναμικές κινητοποιήσεις αλλά το θέμα πρέπει να λυθεί τώρα, και στο κάλεσμα των παιδιών και των γονιών, θα είμαστε όλοι εκεί.

Η επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Καρύστου.
Αν και όλοι μας εκπλαγήκαμε ευχάριστα, με την ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργού στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, ότι φέτος δεν θα υπάρξουν κενά στα σχολεία μας δυστυχώς αποδείχθηκε ένας ακόμη «Μαυρογιαλούρος» και τα παιδιά μας σχολάνε στο τρίωρο και το τετράωρο.

Παρόλο που με επιστολή μας, στην λήξη της περσινής χρονιάς, είχαμε επιστήσει την προσοχή στην Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας, οι ελλείψεις είναι αρκετές. 

Πιο συγκεκριμένα από το σχολείο μας λείπουν οι εξής ειδικότητες: Μαθηματικών, Φιλολογίας, Πληροφορικής, Τεχνολογίας, Αγγλικής Φιλολογίας, Φυσικής Αγωγής και Μουσικής.

Αποτέλεσμα της αδιανόητης αυτής καθυστέρησης είναι να έχει χαθεί ήδη το 35% των διδακτικών ωρών στα συγκεκριμένα μαθήματα, γεγονός που καθιστάεξαιρετικά δύσκολη αν όχι αδύνατη την επαρκή κάλυψη της ύλης.

Περιμένουμε λοιπόν, την άμεση ανταπόκριση σας, στο αίτημα μας για πρόσληψη καθηγητών, ώστε να λειτουργήσει το σχολείο στους κανονικούς ρυθμούς και να αποφευχθούν περαιτέρω ενέργειες διαμαρτυρίας από τους γονείς και μαθητές


Επιπλέον εκφράζουμε τον θυμό μας που όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης αντιμετωπίζουν την παιδεία και την εκπαίδευση ως ένα νούμερο στον προϋπολογισμό, «βουλώνοντας τρύπες» με το απαξιωμένο σύστημα των αναπληρωτών. 

Έτσι για άλλη μια χρονιά το σχολείο μας είναι από τα τελευταία που στελεχώνετε με αναπληρωτές, καθιστώντας τα παιδιά μας πολίτες δεύτερης κατηγορίας στερούμενα του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της δωρεάν κ’ ισότιμης παιδείας.

Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως ενώ κάθε 1η Σεπτεμβρίου στο Γυμνάσιο μας παρουσιάζονται σχεδόν όλες οι ειδικότητες την ημέρα του Αγιασμού οι μισοί να έχουν αποσπαστεί στα μεγάλα αστικά κέντρα ή ακόμα και σε γραφεία βουλευτών.

Τέλος, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε σε όλους τους αρμόδιους φορείς ότι η παιδεία δεν είναι κατάλληλος τομέας για πολιτικές σκοπιμότητες κ’ για αυτό τους ζητάμε να συνεργαστούν και οι υποσχέσεις που ακούμε από όταν ήμασταν εμείς μαθητές να γίνουν επιτέλους πράξη.
photo 1Ξυπνάνε στις 4.00 το πρωί για να είναι στις 8.00 στο σχολείο τους και να καταφέρουν να κάνουν μόνο δύο ώρες μάθημα, και μετά, να επιστρέψουν στις 5.00 το απόγευμα στα σπίτια τους.
Αυτή είναι η πραγματικότητα για τους μαθητές του Κάβο Ντόρο που φοιτούν στο ΕΠΑΛ Καρύστου, το οποίο δεν καλύπτει το 54% των διδακτικών ωρών, λόγω των κενών που υπάρχουν σε καθηγητές εννέα ειδικοτήτων. Σε ανάλογη κατάσταση είναι και τα παιδιά που έρχονται από τα Στύρα και τα γειτονικά χωριά. Το ΕΠΑΛ έχει περίπου 110 μαθητές, εκ των οποίων οι είκοσι είναι από μακριά.
Η κατάσταση είναι τραγική για γονείς και παιδιά που ζουν στη Νότια Καρυστία. Σήμερα, προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη, κι αν μέχρι την Παρασκευή δεν έρθουν οι νέοι καθηγητές, όπως έχει υποσχεθεί η Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Στερεάς, τότε θα κατέβουν με λεωφορεία στη Χαλκίδα για να διαμαρτυρηθούν με πορείες και συγκεντρώσεις, έξω από τα γραφεία των αρμοδίων.
photo 3

Έχουν φτάσει στο σημείο αντί να κάνουν μάθημα, να περνούν τις ώρες τους στις καφετέρειες, περιμένοντας το λεωφορείο για Στύρα και τα χωριά του Κάβο Ντόρο. Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Καρύστου διαμαρτύρονται, αγανακτούν και διερωτώνται για το πως θα καλυφθούν όλα αυτά τα κενά...
photo 4
photo 2

ΤΟ TV STAR ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου