Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018

Καταλήψεις και παρανοήσεις.

Καλημέρα σήμερα με τον Χειμώνα να στέλνει εξώδικα για παραποίηση ταυτότητας στους μετεωρολόγους.
Όπως αναφέρει, δεν δέχεται κανένα άλλο όνομα εκτός από τα δικά του, και επιμένει να αντικατασταθεί η κάθε Πηνελόπη με την Βαρυχειμωνιά.

Όμως, σε ένα άλλο Σύμπαν τα μικρά μας τα παιδιά, μαζεύουν υπογραφές για το αν θα γίνει η όχι κατάληψη στο Γυμνάσιο Καρύστου με αιτήματα που δεν δικαιολογούν την κατάληψη σε καμιά περίπτωση, και το μόνο σοβαρό, την έλλειψη καθηγητών.

Το να χάσουν όμως πάρα πολλές ώρες που δεν μπορούν να αναπληρωθούν, δεν είναι σώφρων, αλλά ποιος να πείσει τα παιδιά για κάτι τέτοιο?

Βλέπετε τα μικρά της πρώτης, θέλουν να δουν πως είναι, οι μεγάλοι, θέλουν να κάνουν τους ...μεγάλους, οι μεσαίοι, επηρεάζονται από τους υπόλοιπους και το σχολείο βρίσκεται σε αναταραχή.
Η μειοψηφία που μιλάει την γλώσσα της λογικής, όπως πάντα και παντού δεν ακούγεται, και αυτό είναι ένα μάθημα που παίρνουν για την ζωή τους σαν ενήλικες. Ότι δηλ, η γλώσσα της μετριοπάθειας και της λογικής, δεν έχει πολλούς οπαδούς.

Αν θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα παιδιά στο σχολείο μαθαίνουν σε δημοκρατικές διαδικασίες και υπογράφουν για την κατάληψη, θα πρέπει να πάμε ένα βήμα πιο πίσω και να δούμε αν ξέρουν τι υπογράφουν και το γιατί.
Όχι μόνο το τι θα κερδίσουν, η το τι θα χάσουν, όπως εκδρομές για παράδειγμα, αλλά την σημασία της ελεύθερης βούλησης πέρα από τον χαβαλέ, την αξία του αγώνα και τα βήματα του για να έχει αποτέλεσμα, την κοινωνική αλληλεγγύη και την επικοινωνία ανάμεσα σε όλα τα μέλη της για σοβαρά θέματα.
Από ότι έχουν δείξει τα χρόνια, μια κατάληψη τον Χειμώνα, είναι κάτι σαν προεόρτια γιορτή πριν τα Χριστούγεννα, και ελπίζω αν τελικά την κάνουν, να μην κρυώσουν τουλάχιστον..💙

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου