Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018

Τετάρτη 19 Δεκέμβρη στις 10 το βράδυ το ρεπορτάζ της Μάχη Νικολάρα για τα αιολικά στην Καρυστία στην ΕΡΤ.Τρεις ρεπόρτερ διερευνούν θέματα που αναδεικνύουν τα σύγχρονα διλήμματα, προβλήματα ή επιτεύγματα της ελληνικής κοινωνίας και οι τηλεθεατές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πώς εξελίσσεται η έρευνά τους.

Η Εμμανουέλλα Αργείτη, η Μαρίνα Δεμερτζιάν και η Μάχη Νικολάρα, αναζητούν πτυχές της επικαιρότητας, καταγράφουν τις ιστορίες εκεί όπου συμβαίνουν και φωτίζουν τους πραγματικούς πρωταγωνιστές της καθημερινότητας. Παρουσιάζουν την ευρύτερη δυνατή γκάμα απόψεων, αναγνώσεων και αντιθέσεων που απασχολούν τη δημόσια συζήτηση.

Οι τρεις ρεπόρτερ μας προσκαλούν στο «εργαστήριο» του ρεπορτάζ. Ο τηλεθεατής, τις παρακολουθεί εν δράσει: να συζητούν, να προβληματίζονται, να αναρωτιούνται, να απογοητεύονται αλλά και να ερευνούν σε βάθος.

Δείτε σήμερα«Όσα φέρνει ο άνεμος»

Γιατί η αιολική ενέργεια έχει δαιμονοποιηθεί στην Ελλάδα; Πώς επηρεάζουν έναν τόπο οι ανεμογεννήτριες;
Η εκπομπή «ΕΡΤ report» αναζητεί μύθους και πραγματικότητα γύρω από την αιολική ενέργεια και τις προθέσεις αξιοποίησής της στην Ελλάδα.
Από τις βουνοκορφές της Όχης στην Εύβοια, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή αιολικό έργο της χώρας, στη συμφωνία για το κλίμα και τους εθνικούς στόχους, η Εμμανουέλα Αργείτη, η Μαρίνα Δεμερτζιάν και η Μάχη Νικολάρα καταγράφουν «όσα φέρνει ο άνεμος».
Με τη συμβολή επιστημόνων, περιβαλλοντικών οργανώσεων, κρατικών λειτουργών και της τοπικής κοινωνίας της Καρύστου, αποτυπώνουν πώς ο άνεμος φέρνει πολύτιμη ενέργεια αλλά και κοινωνικές εντάσεις. Πώς η αιολική ενέργεια είναι κομμάτι της σωτηρίας του πλανήτη αλλά, χωρίς κανόνες μπορεί να φέρει τοπική περιβαλλοντική επιβάρυνση.Σκηνοθεσία: Γιάννης Ρεμούνδος
Αρχισυνταξία: Μάχη Νικολάρα, Μαρίνα Δεμερτζιάν και Εμμανουέλλα Αργείτη
Δ/νση παραγωγής: Περικλής Παπαδημητρίου
Παρουσίαση: Εμμανουέλλα Αργείτη, Μαρίνα Δεμερτζιάν Μάχη Νικολάρα
https://goo.gl/n0szDM

   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER
   ΔΕΙΤΕ ΤΟ TRAILER

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου