Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

2019 ευχές για τον νέο χρόνο.

Και όμως είναι αλήθεια. Kαι όμως για άλλη μια φορά αναρωτιόμαστε για το πόσο γρήγορα φεύγει ο χρόνος, οι ώρες και οι στιγμές.
Μακάρι να ήταν όλα φωτεινά και αισιόδοξα αλλά δυστυχώς το περιβάλλον δεν μας δίνει πολλά στοιχεία για έναν ευτυχή καινούργιο χρόνο αφού οι γείτονες έχουν αποθρασυνθεί τελείως με την βοήθεια εννοείται των μεγάλων δυνάμεων και λιγουρεύονται κομμάτια της πατρίδας μας όπως το ποντίκι το τυρί.
Στο εσωτερικό υπάρχει η αύξηση της αστικής τρομοκρατίας, η απερίγραπτη δραματική κατάσταση με τις συντάξεις χηρείας, και τόσα άλλα που ουκ έστιν αριθμός.
Όμως αυτό που συμβαίνει με τις συντάξεις χηρείας πιστεύω ότι είναι το χειρότερο από όλα αφού θεωρούν τις οικογένειες μονογονεικές διαγράφοντας απάνθρωπα το γεγονός της ορφάνειας και της ακρωτηριασμένης οικογένειας.

Το 2019 ξεκινά επισήμως η ατέλειωτη προεκλογική περίοδος που ανοίγει κάθε φορά μετά τις εκλογές και λίστες γράφονται και ξαναγράφονται δημιουργώντας καραμπόλες και στενοχώριες σε υποψηφίους και μη.
Έχει πάντα ενδιαφέρον το τι λέγεται τέτοιες μέρες και τα ψέμματα πάνε και έρχονται σαν τα γλυκά στις γιορτές που άλλοι τα τρώνε και άλλοι τα βάζουν στην άκρη για αργότερα, για ένα αργότερα που δεν έρχεται ποτέ.

Σε ποιο προσωπικό επίπεδο και φαντάζομαι όλοι μας ευχόμαστε πάνω από όλα υγεία και δουλειά.
Μετά να αδυνατίσουμε, να γυμναστούμε, να σταματήσουμε το τσιγάρο οι καπνιστές, και να μπορούμε να πληρώνουμε τους ατέλειωτους φόρους και υποχρεώσεις .

Δεν ζητάμε πολλά αλλά στις συνθήκες που μας έχουν στριμώξει και αυτά είναι δύσκολα.

Για την αγαπημένη μας πόλη εύχομαι να αρχίσουν οι εργασίες στο Μπούρτζι σύντομα, μιας και τις περιμέναμε αρχές του Φθινοπώρου αλλά ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει, να αρχίσουν επίσης οι εργασίες αναστήλωσης στην εκκλησία των Ταξιαρχών στα Καλύβια μιας και είναι μεγάλης αρχαιολογικής και βυζαντινής αξίας, να προωθηθεί η αναστύλωση του Κάστρου, και γενικά να φροντιστεί και να αναδειχθεί ότι αποτελεί την πολιτιστική μας κληρονομία.

Όμως δεν αποτελούν μόνο τα ανθρώπινα έργα πολιτιστική κληρονομία αλλά και η φύση. Το τι αφήνουμε πίσω μας για τις γενιές που θα έρθουν και το κατά πόσο η φύση θα μπορεί να συντηρεί την ζωή σε αυτήν την άκρη της Εύβοιας, δεν είναι μόνο χρέος και καθήκον μας, αλλά και πρώτιστη ανάγκη.

Εύχομαι το 2019 περισσότεροι άνθρωποι να αναθεωρήσουν την γνώμη τους για το τι είναι σημαντικό και τι όχι, για το τι πρέπει να αγωνιζόμαστε και σε τι να σιωπούμε.

Εύχομαι στους αναγνώστες και τις αναγνώστριες της σελίδας, ότι καλύτερο στο σπίτι σας και κάτι περισσότερο στην τσέπη σας.💖

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!