Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2018

2019 ευχές για τον νέο χρόνο.

Και όμως είναι αλήθεια. Kαι όμως για άλλη μια φορά αναρωτιόμαστε για το πόσο γρήγορα φεύγει ο χρόνος, οι ώρες και οι στιγμές.
Μακάρι να ήταν όλα φωτεινά και αισιόδοξα αλλά δυστυχώς το περιβάλλον δεν μας δίνει πολλά στοιχεία για έναν ευτυχή καινούργιο χρόνο αφού οι γείτονες έχουν αποθρασυνθεί τελείως με την βοήθεια εννοείται των μεγάλων δυνάμεων και λιγουρεύονται κομμάτια της πατρίδας μας όπως το ποντίκι το τυρί.
Στο εσωτερικό υπάρχει η αύξηση της αστικής τρομοκρατίας, η απερίγραπτη δραματική κατάσταση με τις συντάξεις χηρείας, και τόσα άλλα που ουκ έστιν αριθμός.
Όμως αυτό που συμβαίνει με τις συντάξεις χηρείας πιστεύω ότι είναι το χειρότερο από όλα αφού θεωρούν τις οικογένειες μονογονεικές διαγράφοντας απάνθρωπα το γεγονός της ορφάνειας και της ακρωτηριασμένης οικογένειας.

Το 2019 ξεκινά επισήμως η ατέλειωτη προεκλογική περίοδος που ανοίγει κάθε φορά μετά τις εκλογές και λίστες γράφονται και ξαναγράφονται δημιουργώντας καραμπόλες και στενοχώριες σε υποψηφίους και μη.
Έχει πάντα ενδιαφέρον το τι λέγεται τέτοιες μέρες και τα ψέμματα πάνε και έρχονται σαν τα γλυκά στις γιορτές που άλλοι τα τρώνε και άλλοι τα βάζουν στην άκρη για αργότερα, για ένα αργότερα που δεν έρχεται ποτέ.

Σε ποιο προσωπικό επίπεδο και φαντάζομαι όλοι μας ευχόμαστε πάνω από όλα υγεία και δουλειά.
Μετά να αδυνατίσουμε, να γυμναστούμε, να σταματήσουμε το τσιγάρο οι καπνιστές, και να μπορούμε να πληρώνουμε τους ατέλειωτους φόρους και υποχρεώσεις .

Δεν ζητάμε πολλά αλλά στις συνθήκες που μας έχουν στριμώξει και αυτά είναι δύσκολα.

Για την αγαπημένη μας πόλη εύχομαι να αρχίσουν οι εργασίες στο Μπούρτζι σύντομα, μιας και τις περιμέναμε αρχές του Φθινοπώρου αλλά ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει, να αρχίσουν επίσης οι εργασίες αναστήλωσης στην εκκλησία των Ταξιαρχών στα Καλύβια μιας και είναι μεγάλης αρχαιολογικής και βυζαντινής αξίας, να προωθηθεί η αναστύλωση του Κάστρου, και γενικά να φροντιστεί και να αναδειχθεί ότι αποτελεί την πολιτιστική μας κληρονομία.

Όμως δεν αποτελούν μόνο τα ανθρώπινα έργα πολιτιστική κληρονομία αλλά και η φύση. Το τι αφήνουμε πίσω μας για τις γενιές που θα έρθουν και το κατά πόσο η φύση θα μπορεί να συντηρεί την ζωή σε αυτήν την άκρη της Εύβοιας, δεν είναι μόνο χρέος και καθήκον μας, αλλά και πρώτιστη ανάγκη.

Εύχομαι το 2019 περισσότεροι άνθρωποι να αναθεωρήσουν την γνώμη τους για το τι είναι σημαντικό και τι όχι, για το τι πρέπει να αγωνιζόμαστε και σε τι να σιωπούμε.

Εύχομαι στους αναγνώστες και τις αναγνώστριες της σελίδας, ότι καλύτερο στο σπίτι σας και κάτι περισσότερο στην τσέπη σας.💖

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου