Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018

Συμπεράσματα από το ντοκυματέρ της ΕΡΤ για τα αιολικά .

Είναι μια αλήθεια ότι οι άνθρωποι διαμορφώνονται σε βάθος χρόνου από το επάγγελμα τους και εγώ δεν θα ήμουν η εξαίρεση  αφού βρέθηκα να σκέφτομαι τους απλούς κανόνες της πρόσθεσης και της σύγκρισης κοιτάζοντας το ντοκυματέρ.

Στην πρόσθεση λοιπόν, προσθέτουμε όμοια πράγματα για να βγάλουμε ένα αποτέλεσμα.
Δηλ, ένα πορτοκάλι και ένα πορτοκάλι, ίσον 2 πορτοκάλια, ενώ, ένα μήλο και ένα πορτοκάλι , μπορεί να μας κάνει έναν χυμό motion,οπωσδήποτε όμως δεν μας κάνει ένα άθροισμα.


Στο ντοκυματέρ πρόσθεσαν την εμπειρία των κατοίκων  με τις απόψεις των εταιριών για να βγάλουν ένα συμπέρασμα, ενώ πιο καλά θα ταίριαζε να είχαμε τις απόψεις άλλων κατοίκων σε άλλα μέρη που θα είχαν ίσως άλλη άποψη.
Δηλ, ένας κτηνοτρόφος της Εύβοιας, με έναν κτηνοτρόφο της Κολωπετινίτσας ας πούμε, ο οποίος θα έλεγε ότι όλα είναι ωραία και καλά.
Έτσι θα είχαμε ένα άθροισμα γνώμης αν και αντίθετης.

Όσο αφορά την σύγκριση τώρα, πάλι δεν μπορείς να έχεις αντικειμενική και ολιστική άποψη για το θέμα μέσα από το ρεπορτάζ γιατί μιλούσε ένας εκπρόσωπος της  Greenpeace και ας θεωρήσουμε ότι ήταν επιστήμονας που σχετίζεται με το περιβάλλον. Ας υποθέσουμε ότι ήταν φυσικός, τότε για να έχουμε μια πλήρη εικόνα θα έπρεπε να ακούσουμε και έναν φυσικό που υποστηρίζει τα αντίθετα, η τουλάχιστον ,αντικρούει τα λεγόμενα του πρώτου.

Εμείς ακούσαμε κατοίκους από την μια, και από την άλλη ,πολιτικούς,εκπροσώπους των εταιριών, -και ο ένας συγκεκριμένα φαινόταν πολύ θυμωμένος,τόσο που αισθανόμουν ότι για κάποιο λόγο μας μάλωνε μέσα από το γυαλί-και εκπροσώπους των Greenpeace και WWF που με εντυπωσίασαν τρομερά με τα λεγόμενα τους.
Δεν ανέφεραν τα στοιχειώδη που θα απασχολούσαν κάποιον που έστω στοιχειωδώς θα νοιαζόταν το περιβάλλον όπως τις απαράβατες κόκκινες γραμμές για την υπογειοποίηση, για την προστασία των πηγών και της βιοποικιλότητας για παράδειγμα, παρά έτσι γενικά και αόριστα δέχθηκε σαν αξίωμα ότι κάνουν οι εταιρίες είναι καλά καμωμένο.
Ευτυχώς βρέθηκε και ένας άνθρωπος να πει και μια αλήθεια μέσα στα τόσα άδεια λόγια για τις συνολικές επιπτώσεις και τα όρια που σηκώνει ο κάθε τόπος.

Και κλείνω με την απορία του γιατί αφού όλα είναι τόσο ωραία και καλά γιατί δεν βρήκε το συνεργείο κάποιους ενθουσιώδεις θιασώτες των έργων στην περιοχή, παρά τους ξεναγούσαμε εμείς για 2 μέρες?
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου