Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018

Περί ανέμων και υδάτων, περί ποντικών και γάτων.

Σήμερα Σάββατο 8 Δεκεμβρίου με ήλιο και  γρίπη, διαβάζω τα νέα και γεμίζω απορίες.

Πρώτη απορία.
 Οι νεαροί των Εξαρχείων, ανήκουν σε κάποια ιδιαίτερη φυλή όπως τα κοκίνικα?  Παίρνουν και επιδότηση, και αν ναι, ποιος την εισπράττει?
Τώρα που είμαι 56 , που είναι οι τότε νεαροί και τι σχέση έχουν με τους σημερινούς?

Δεύτερη απορία.
Η Θεολογική Σχολή έγινε γης Μαδιάμ γιατί λέει, πήγαν με ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ στον πρύτανη και του είπαν ότι δεν θα πείραζαν τίποτα. Η απορία μου λοιπόν είναι ότι αν είσαι τόσο ηλίθιος μπορείς να μάθεις τόσα γράμματα και να γίνεις και πρύτανης? Μήπως μας δουλεύουν και οι πρυτάνεις και μοιράζονται την επιδότηση που λέγαμε πιο πάνω, ενώ εμείς πληρώνουμε τα σπασμένα?

Τρίτη απορία.
Πως γίνεται να κάνεις πορεία για την ειρήνη ,να γίνεται κάθε χρόνο το σώσε από καταστροφές και να συνεχίζουμε να διοργανώνουμε τέτοιες πορείες? Πως γίνεται να έχουμε σύμβολο έναν άνθρωπο που δεν έκανε απολύτως τίποτα για να ξεχωρίσει με κάποιο άθλο η κάποια προσφορά στην κοινωνία και με την ίδια του την οικογένεια να ζητά να μην εκμεταλλεύεται κανείς την μνήμη του αδικοχαμένου παιδιού τους?

Τέταρτη απορία.
Η κοπελίτσα στην Ρόδο, είχε έναν μαρτυρικό θάνατο από δυο ψυχρούς εγκληματίες. Διαβάζουμε ότι φταίει το μίνι, ότι φταίει η  σελίδα στο φεις, ότι, με άλλα λόγια, φταίει το κορίτσι, και ακόμα πιο πέρα, ότι φταίνε οι γυναίκες επειδή βιάζονται. Η απορία μου είναι ότι την στιγμή που υπάρχουν βιασμοί σε κάθε ηλικία, ακόμα και σε υπέργηρες, χωρίς φεις κιόλας, πως είναι δυνατόν να σκέφτεται κάποιος στην σημερινή εποχή αυτό το πράγμα και να το γράφει σαν δεδομένο?
Τα εγκλήματα κατά των γυναικών είναι πολλαπλάσια αλλά δεν υπάρχουν πια γυναικείες οργανώσεις μάλλον να υπερασπιστούν σωστά τα θύματα και την μνήμη τους.

Πέμπτη απορία.
Γιατί η ΝΔ δεν παίρνει κεφάλι στις δημοσκοπήσεις? Μπορεί η διαφορά να είναι μεγαλούτσικη, αλλά όχι ανάλογη της δυσαρέσκειας των πολιτών. Τι φταίει λοιπόν? Ο Κυριάκος θα πρέπει να αλλάξει πολλά αλλά αντί για αυτό, κάνει τσουλήθρα στο παρελθόν και δανείζεται τα λάθη των άλλων, όπως τον Τατσόπουλο. Υποδιαίρεση ερώτησης, Ο Τατσόπουλος που είναι συγγραφέας και ξέρει καλά ελληνικά, επιτρέπεται να μιλάει έτσι όπως μιλάει και να το κάνει εξ επίτηδες, είναι μήπως επειδή θεωρεί ότι αν μιλήσει κανονικά δεν θα τον καταλάβουμε?

Έκτη απορία.
Τι γίνεται με τα κίτρινα γιλέκα στην Γαλλία και γιατί δεν γίνεται εδώ?
Στην Γαλλία ο φόρος που ήθελαν να βάλουν στην βενζίνη ήταν το σπίρτο που έβαλε φωτιά, όχι στην βενζίνη αλλά στην κοινωνία. Έγινε χαμός, το ανέστειλαν για 6 μήνες, και τώρα συλλαμβάνουν παιδιά Λυκείων, επειδή κάνουν καταλήψεις μετά την ανακοίνωση για δυσκολότερη εισαγωγή στα πανεπιστήμια. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά των κατώτερων οικονομικά τάξεων θα αποκλείονται από τα πανεπιστήμια ευκολότερα από πριν. Υποδιαίρεση έκτης απορίας. Αν ο νόμος μας ανάγκαζε να έχουμε και μεις κίτρινα γιλέκα στο αυτοκίνητο θα είχαμε ξεσηκωθεί για τους φόρους?

Έβδομη απορία.
Γιατί πλακώνονται τόσο άσχημα για την αυτοδιοίκηση στην Εύβοια και γιατί δεν απομακρύνουν όσους δημιουργούν προβλήματα χωρίς λόγο?  Διαβάζω και φρίττω , φρίττω και εξίσταμαι αλλά έχουμε ακόμα μήνες και μήνες για να φανούν τα πράγματα όπως είναι, γιατί , ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον, σωστά?

Ας έχετε ένα καλό Σαββατοκύριακο και όσοι είναι ασθενείς, περαστικά και γρήγορα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου