Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2019

Πρώτη Ιανουαρίου 2019. Το πρώτο post της χρονιάς.

Καλημέρα αναγνώστες και πάλι Χρόνια πολλά και Καλή Πρωτοχρονιά, μιας και η μέρα ακόμα για τους περισσότερους δεν έχει αρχίσει ακόμα.

Ο καιρός είναι κρυωμένος με συνάχι. Ακόμα δεν έχουμε δει χιόνι παρά μόνο στο βουνό αλλά σύμφωνα με τις προβλέψεις από την Πέμπτη, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το στρώσει μέχρι και την Κάρυστο.

Η Ζωή αλλάζει κάθε μέρα και το σωστό του σήμερα, αύριο είναι λάθος. Όταν τα αποτελέσματα του λάθους γίνονται μη διαχειρίσιμα, τότε αλλάζουμε και βρίσκουμε άλλο σωστό να το διορθώσουμε.

Έτσι η νέα χρονιά θέλει και απαιτεί, Λιγότερα πλαστικά παντού! Γυρίζουμε την πλάτη στα είδη  μιας χρήσης, δεν χρησιμοποιούμε πλαστικές σακούλες εκτός και αν είναι ανάγκη και δεν έχουμε άλλο τρόπο, όπως στις σακούλες σκουπιδιών και μειώνουμε τον όγκο των σκουπιδιών γενικώς.
Αυτό πρέπει να το ψάξει ο καθένας μόνος του το πως μπορεί να το κάνει..

Επίσης, δεν αγοράζουμε κατοικίδια σκυλάκια και γατάκια.
Τέλος και δια νόμου αυτή η ιστορία με τα pet shops που είχαν στην βιτρίνα το κακόμοιρο το ζωάκι λες και ήταν ψεύτικο. Τα καταφύγια ξεχειλίζουν, οι δρόμοι ασφυκτιούν, τα ζώα υποφέρουν και οι άνθρωποι μαζί σε ορισμένες περιπτώσεις.

Αλλάζει η μόδα και στις διατροφικές συνήθειες. Όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι πρέπει να τρώνε λιγότερο κρέας και περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια, αλλά όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται την θετική επίδραση στην υγεία και αλλάζουν συνήθειες.
Επίσης η στροφή προς την άσκηση είναι θεαματική.
Μικροί μεγάλοι κάτι κάνουν αφού αυτή την στιγμή στην Κάρυστο έχουμε,

3 σχολές χορού μαζί με τον παραδοσιακό!
12  συλλόγους η κέντρα διαφόρων αθλημάτων και ειδών γυμναστικής!!
2 Γυμναστήρια!


Εκτός από τα πάρα πάνω, έχουμε έναν μεγάλο αριθμό ατόμων που είναι τακτικοί περιπατητές, χειμερινοί κολυμβητές ακόμα και μαραθωνοδρόμοι,  και ασκούνται στον δικό τους ρυθμό και με τον δικό τους τρόπο.

Νομίζω ότι αφήνουμε πίσω πολλές κακές συνήθειες του παρελθόντος και αυτό είναι κάτι που δίνει ένα τόνο αισιοδοξίας για την νέα χρονιά!
Τι λέτε και σεις?Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου