Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019

"Έκτακτο θέμα για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου στο Μαρμάρι " στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 23 Γενάρη.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΟ ΜΑΡΜΑΡΙ
Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου
Σας γνωρίζουμε ότι στην προγραμματισμένη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 23/1/2019, θα θέσουμε προς συζήτηση, ως έκτακτο θέμα, με σκοπό τη λήψη απόφασης το παρακάτω ψήφισμα.
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου
Η εταιρία «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» έχει ξεκινήσει εργασίες για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου που θα περιλαμβάνει 5 ανεμογεννήτριες στη θέση Γκουριμάδι, σε πλαγιά ακριβώς πάνω από το Μαρμάρι, περίπου στην θέση που βρίσκονταν το παλιό πάρκο της ΔΕΗ. Επίσης, η εταιρία Quest ετοιμάζεται να ξεκινήσει εργασίες εγκατάστασης και άλλου αιολικού πάρκου, κοντά σε αυτό της ΔΕΗ, στη θέση Άγιος Σπυρίδωνας – Καλοξένι.
Τα αιολικά πάρκα που σχεδιάζεται να κατασκευαστούν θα βρίσκονται ακριβώς πάνω από το Μαρμάρι!
Υπενθυμίζουμε ότι το παλιό αιολικό πάρκο, που αποτελούνταν από αρκετά μικρότερες ανεμογεννήτριες από αυτές που προγραμματίζεται να εγκατασταθούν, έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα κατοίκων καθώς φτερό είχε αποκολληθεί και είχε καταλήξει εκατοντάδες μέτρα μακριά, ενώ η βοή από τη λειτουργία του  έφτανε στα σπίτια με αποτέλεσμα να γίνεται ανυπόφορη η κατάσταση. Ακόμη πρέπει να παρθεί υπόψη ότι και η γραμμή μεταφοράς που θα κατασκευαστεί θα είναι κοντά στα σπίτια με συνέπειες στην υγεία των κατοίκων.
Ήδη οι κάτοικοι του Μαρμαρίου έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων στα όρια του Μαρμαρίου, ενώ την αντίθεσή της έχει εκφράσει και η Τοπική Κοινότητα Μαρμαρίου.
Για τους παραπάνω λόγους το Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου:
1.   Εκφράζει την αντίθεσή του στην εγκατάσταση των αιολικών πάρκων που βρίσκονται στα όρια του Μαρμαρίου. Απαιτεί την ανάκληση όλων των αδειών που έχουν λάβει οι εν λόγω εταιρίες για την εγκατάστασή τους.
2.   Τη συνάντηση επιτροπής που θα ορίσει το ΔΣ με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και τον Περιφερειάρχη για την ανάκληση των αδειών των συγκεκριμένων αιολικών πάρκων. Οι συναντήσεις να οριστούν με ευθύνη του Δημάρχου.
Δευτέρα 21 Γενάρη 2019
Η Δημοτική Σύμβουλος Κούλα Βρανά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου