Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019

Δήλωση Δημήτρη Παρασκευά Yποψήφιου Δήμαρχου Καρύστου της Λαϊκής ΣυσπείρωσηςΓια τρίτη μέρα βρίσκονται χωρίς νερό χωριά του Καβοντόρου με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής καθώς εν έτη 2019 δεν υπάρχει εφεδρική αντλία σε όλο το Δήμο για να αντικαταστήσει τη βλάβη.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του Δήμου, δεν προβλέπεται να παραλάβει ο Δήμος τη νέα αντλία νωρίτερα από την Τετάρτη 30 Γενάρη με ότι αυτό συνεπάγεται για την αποκατάσταση της υδροδότησης σε Θύμι και Ζαχαριά.
Πρέπει να γίνουν τα αδύνατα δυνατά για να αποκατασταθεί η βλάβη έστω αύριο.
Δεν είναι πρώτη φορά που χωριά του Καβοντόρου μένουν για μέρες χωρίς νερό, μόλις πριν δυο βδομάδες και πάλι για τρεις μέρες παρουσιάστηκε πρόβλημα στην υδροδότηση.
Η κατάσταση αυτή δεν αφορά μεμονωμένο περιστατικό. Άλλωστε, μόλις φέτος το καλοκαίρι ήταν που παρατηρήθηκαν ξανά φαινόμενα λειψυδρίας στην πόλη της Καρύστου και σε άλλα χωριά του δήμου.
Είναι συνέπεια της μετατροπής του νερού σε εμπόρευμα. Είναι συνέπεια μετατροπής της υπηρεσίας ύδρευσης σε ανταποδοτική, δηλαδή να χρηματοδοτείται από τους λογαριασμούς που πληρώνουμε.
Στην πολιτική αυτή, που προωθούν η ΕΕ και οι ελληνικές κυβερνήσεις, είναι συνυπεύθυνη η Δημοτική Αρχή του κ. Ραβιόλου καθώς την αποδέχεται. Σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε το θέμα της διαχείρισης, ποιότητας και κόστους του νερού η απάντησή του Δημάρχου ήταν "δεν έχουμε χρήματα".
Διεκδικούμε:
         Την εξασφάλιση επαρκούς ύδρευσης με ελεγμένο, ποιοτικό νερό.
         Την πραγματοποίηση μελέτης για τη διαχείρισης του νερού στο Δήμο με σκοπό την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.
         Την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για την στελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών ύδρευσης-άρδευσης.
         Τη μείωση της τιμής του νερού για τις ευπαθείς ομάδες, ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και ΑμεΑ.
         Την κατάργηση του ΦΠΑ στη τιμή του νερού.
         Την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου εφαρμογής των Οδηγιών της Ε.Ε. για το νερό που το μετατρέπει σε εμπόρευμα.
         Τη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κατασκευή έργων ύδρευσης-αποχέτευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας.

Κάρυστος, 29/1/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου