Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019

Στην Εύβοια με τόλμη και φαντασία, κάποιοι ετοιμάζουν το αύριο.

Αποτέλεσμα εικόνας για μανικια κυμη ΦΩΤΟΠριν μερικά χρόνια σε μια ημερίδα στο Γιοκάλειο, είχαμε ακούσει ότι ο Αντιδήμαρχος τουρισμού Κύμης θα είχε συναντήσεις για να δημιουργηθούν στην Κύμη πίστες αναρρίχησης και το πως θα μπορούσε αυτό να ωφελήσει όχι μόνο την Κύμη αλλά να συνδεθεί αυτή η δραστηριότητα και με το δικό μας κομμάτι του νησιού.

Διαβάζουμε στον τύπο οι Γάλλοι αναρριχητές έφτιαξαν ήδη τις πρώτες 200 πίστες στα Μανίκια ενώ ο στόχος είναι 2000.
Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου προσπαθεί να βάλει στον αναρριχητικό χάρτη και την Κύμη ενώ πρέπει να πούμε ότι μόνο 2 μέρη στην Ελλάδα είναι αυτήν την στιγμή πόλοι έλξεις για τους αθλητές.
Η Κάλυμνος και το Λεωνίδιο Αρκαδίας, δεχόμενοι περίπου 3000 αθλητές Άνοιξη και Φθινόπωρο .
Αυτές οι εποχές είναι ιδανικές για το άθλημα και στον κάθε τόπο επεκτείνουν την σεζόν σχεδόν όλο τον χρόνο.

Η Αντιπροσωπία των Γάλλων είχε συναντήσεις και με τις δικές μας αρχές παλαιότερα , αλλά δεν έχει δημοσιευτεί κάτι παρόμοιο με όσα μαθαίνουμε ότι γίνονται στην Κύμη.

Από την άλλη, το Επιμελητήριο Ευβοίας, μας ενημερώνει ότι τα Ευβοικά προιόντα έχουν απήχηση στην δημοτική αγορά του αδελφοποιημένου Γαλλικού δήμου Μπελφόρ και υπάρχει ενδιαφέρον για ακόμα μεγαλύτερες συνεργασίες και σε άλλα μέρη.

Επίσης προχωρά και η προσπάθεια για την ανάδειξη  της βιομηχανικής ιστορίας του νησιού, κάτι που θα φέρει και αυτό, τα δικά του κέρδη όταν τελειώσει όπως φέρνει και ο μαγειρικός οδηγός που έγινε το όχημα για να γνωρίσουν τα προιόντα μας.

Κάτι γίνεται, με προσπάθεια και φαντασία κάτι πρέπει να κάνουμε και μεις  πάρα πάνω..όπως για παράδειγμα να αναδείξουμε την ιστορία μας με το κρασί και να κάνουμε ένα μουσείο οίνου μέσα στον Οινοποιητικό συνεταιρισμό για παράδειγμα και υπάρχουν πάρα πολλά άλλα, το μόνο που χρειάζεται είναι να υπάρξει μια έμπευση για συλλογική προσπάθεια..Το πιο δύσκολο τελικά είναι αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου