Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019

Είναι μια νύχτα σκοτεινή σαν τους καιρούς που ζούμε.

Στο Νότιο Ημισφαίριο περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους και χιλιάδες πιθανόν την ζωή τους από τον φοβερό κυκλώνα Ιντάι που κτύπησε κυρίως την Μοζαμβίκη.
Είναι πολύ μακριά για να μας στενοχωρήσει πάρα πάνω από μια είδηση στο δελτίο όπως και τα 2000 κορίτσια που είχε απαγάγει η Μπόκο Χαράμ και βρέθηκαν να έχουν πουληθεί στο Μάλι σαν σκλάβες.

Από την ίδια οργάνωση, την Μπόκο Χαράμ στην Νηγηρία, προσπάθησε και κατάφερε να ξεφύγει μια οικογένεια Χριστιανών βρίσκοντας καταφύγιο στην Νέα Υόρκη. Εκεί μένουν σε καταφύγιο αστέγων μέχρι να ετοιμαστούν τα χαρτιά τους ενώ προσπαθούν να ζήσουν φυσιολογικά. Αυτό περιλαμβάνει και το σκάκι με τον μικρό να κερδίζει το πρωτάθλημα της Πολιτείας στην ηλικία του.
Ο ναζί στην Νέα Ζηλανδία σκοτώνει 50 ανθρώπους σε ώρα προσευχής, ο τρελός στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας ανοίγει πυρ σε τρένο, ο οδηγός που βάζει φωτιά σε σχολικό λεωφορείο για να εκδικηθεί για τους νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες στην Μεσόγειο, οι αμέτρητες βόμβες που συνεχίζουν να καταστρέφουν ζωές στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και στην Συρία, είναι κρίκοι στην ίδια αλυσίδα ενός άλλοτε φανερού και άλλοτε κρυφού πολέμου που πια μας αφορά όλους.

Επιθέσεις σε μικρά παιδιά γιατί δεν τα θέλουν στα σχολεία τους, επιθέσεις την ώρα που παίζουν, ψηφίσματα για να μην χρησιμοποιούν τα σχολεία το απόγευμα και παιδιά που δεν έχουν πάει για μάθημα ήδη για βδομάδες ..

Τα κέντρα φιλοξενίας είναι κάτι κάθε άλλο παρά φιλοξενίας, η παγκόσμια κατακραυγή δεν φαίνεται να μας πτοεί σαν λαό ιδιαίτερα ενώ τα κονδύλια εξαφανίζονται στις γνωστές μαύρες τρύπες της Ελληνικής πραγματικότητας.

Κάποτε έλεγαν ότι το πέταγμα της πεταλούδας στην Ρωσία επηρεάζει τον καιρό στην Αφρική και τώρα βλέπουμε κάθε μέρα το πόσο μικρός είναι ο κόσμος και πως ο φόβος και οι απειλές μπορούν να εξαφανίσουν το αίσθημα ασφάλειας από παντού.

Μια μεγάλη σκοτεινή νύχτα στην Γη , μα κάποτε θα ξημερώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου