Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019

Κλείνει τελικά το ΕΛΤΑ Μαρμαρίου;

Σήμερα το πρωί κοινοποιήθηκε έγγραφο στους υπαλλήλους των ΕΛΤΑ Μαρμαρίου ότι το υποκατάστημα από αύριο θα είναι κλειστό.
Αμέσως προκλήθησε έντονη διαμαρτυρία στην οποία πήραν μέρος κάτοικοι και μέλη της αυτοδιοίκησης και δημοσιεύθησαν διαμαρτυρίες και διαβήματα.

Όμως αλήθεια, πόσο κεραυνός εν αιθρία ήταν αυτήν η είδηση;

Βλέπουμε την από 30 Μαρτίου 2017 την ερώτηση του βουλευτή Σίμου Κεδίκογλου για αυτό το θέμα.


https://www.palmosev.gr/simos-kedikoglou-ochi-stin-ypovathmisi-tou-katastimatos-elta-sto-marmari/https://www.palmosev.gr/simos-kedikoglou-ochi-stin-ypovathmisi-tou-katastimatos-elta-sto-marmari/

 Το ΕΛΤΑ Μαρμαρίου εξυπηρετεί ανθρώπους που δεν πρόλαβαν την εποχή και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν με τρόπους που δεν μπορούν ούτε να μάθουν ούτε να καταλάβουν.
Το i -banking , και το ίντερνετ δεν είναι κάτι που μπορούν να αξιοποιήσουν και τώρα η πολιτεία μοιάζει σαν να τους τιμωρεί που δεν τα έμαθαν.
Δεν πρέπει να υποβιβάσουμε και το γεγονός της εξυπηρέτησης αντί για Τράπεζας, όπως και το ότι ΔΕΝ υπάρχουν δρομολόγια ΚΤΕΛ εκτός από το καράβι και εκεί, όχι πάντα.

Οι δρόμοι μπορεί να μας ενώνουν αλλά ταυτόχρονα μας αποδυναμώνουν από υπηρεσίες προς το συμφέρον του μεγαλύτερου  κέντρου και νομίζω ότι τα αυτοκίνητα και οι δρόμοι συντελούν στο να γίνει το Μαρμάρι από κεντρικό κεφαλοχώρι σε προάστιο της Καρύστου, και η Κάρυστος με την σειρά της, θα είναι στα περίχωρα  της Χαλκίδας και της Κύμης.

Μακάρι οι προσπάθειες όλων να συμβάλλουν και η Πολιτεία να κατανοήσει ότι ο πληθυσμός της περιοχής χρειάζεται απαραιτήτως ανοιχτό το παράρτημα.


Από 31/10.2017 μας έρχεται και η ανακοίνωση της Ομάδας Πολιτών  Μαρμαρίου να μας θυμίσει, ότι έγινε τότε.

Μια καταχρεωμένη και ζημιογόνος ΔΕΚΟ ταλαιπωρεί το κοινό ~ ΟΧΙ στο κλείσιμο του ΕΛΤΑ Μαρμαρίου φωνάζουν κάτοικοι της περιοχής

Το υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. Μαρμαρίου, λειτουργεί εδώ και αρκετό καιρό, με έναν μόλις υπάλληλο, ο οποίος έχει και όλα τα τριγύρω χωριά. Μην μπορώντας να πάρει άδεια, ούτε για μια μέρα, και φτάνοντας πολλές φορές, να απασχολεί ακόμα και τα ιδία, τα παιδιά του, για να βγει η δουλεία! Ουσιαστικά το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ λειτούργει, απ το φιλότιμο ενός ανθρώπου!

Απίστευτα πράγματα, και Αξιέπαινη προσπάθεια. Από την άλλη, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, με έναν άνθρωπο.. εννοείτε ότι η δουλειά δεν βγαίνει, με αποτέλεσμα να υπάρχει αρκετή καθυστέρηση και αδυναμία εξυπηρέτησης των   κατοίκων.


Το πρόβλημα δυστυχώς παραμένει άλυτο, και συνεχώς επιδεινώνεται, μιας και η Διοίκηση των ΕΛΤΑ , παροτρύνει τον μοναχικό υπάλληλο να εγκαταλείψει το υποκατάστημα, ήδη από τον Μάιο του 2017 ! Επισήμως μας λέει, ‘’ας πάνε στην Κάρυστο’’, χωρίς να σκέφτεται τους ηλικιωμένους, το κόστος κτλ.

Κανένα αποτέλεσμα επίσης, από πλευράς του Δήμου, για τυχόν δίκες τους ενέργειες. Φως παράτασης λειτουργίας,δυστυχώς για εμάς, από πουθενά!

Σήμερα έληξε και η παράταση του Μαΐου, και για όσο, εξακολουθήσει να λειτούργει, θα γίνεται με ευθύνη του ιδίου του υπαλλήλου!

Και επειδή μάλλον, όλοι εμείς δεν το έχουμε πολυκαταλάβει, και ίσως θεωρούμε δεδομένο ότι δεν θα κλείσει, μάλλον κάνουμε μέγα λάθος, και αυτή τη στιγμή, το πιο πιθανό είναι να μείνουμε, πολύ σύντομα, χωρίς ταχυδρομείο, με ότι αυτό σημαίνει!

Μήπως λοιπόν και, έφτασε η ώρα, και εμείς από μόνοι μας, να κάνουμε κάτι?Προσεχώς, θα ενημερωθείτε σχετικά, έχουμε ξανά συνάντηση για το θέμα με τον Δήμαρχο, αλλά μήπως να εξετάζαμε και άλλες λύσεις?

Ορισμένοι λένε, να κινητοποιήσουμε όλους τους βουλευτές Ευβοίας, να καταθέσουν μια ερώτηση στη βουλή και στον αρμόδιο υπουργό, σχετικά με τι θα γίνει τελικά με την απαξίωση και το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ Μαρμαρίου. Εσύ, τι θα πρότεινες, όλοι μαζί να κάνουμε?


Ομάδα Πολιτών Μαρμαρίου


Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου