Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019

Προσγείωση στην πραγματικότητα.

Η προεκλογική περίοδος φέρνει όνειρα, οράματα, σχέδια και ελπίδες.
Γέμισαν οι σελίδες από αυτές τις λέξεις με ελάχιστες εξαιρέσεις με την περιγραφή αυτών των ονείρων και των οραμάτων.
Έχουμε μπροστά μας ένα καλοκαίρι που οι αριθμοί των επισκεπτών στην χώρα θα ανέβουν και εμείς σε αυτήν την μικρή γωνιά της Εύβοιας, πάλι θα βλέπουμε τα πλήθη να περνούν και να μην έρχονται.
Υπάρχει μια μικρή όπως λένε αύξηση επισκεπτών, αλλά συνήθως Σαββατοκύριακα.
Λοιπόν θα πρέπει να υπάρξει ανταπόκριση σε όλα τα δρομολόγια του καραβιού.

Ο Μπακογιάννης επιδότησε δρομολόγιο με λεωφορείο για να πηγαίνει στο αεροδρόμιο, και κάτι ανάλογο θα πρέπει να απαιτήσουμε να γίνει και εδώ αφού τα ΚΤΕΛ δεν πάνε.
Είναι δυσβάστακτο το κόστος για τους πεζούς και για όσους θα ήθελαν να αφήσουν το αυτοκίνητο απέναντι και να επισκεφθούν την πόλη μας. Επίσης είναι και διάφορα μικρά η μεγαλύτερα γκρουπς που μένουν ξεκρέμαστα.
Ένα μικρό λεωφορείο θα καλύψει αυτήν την ανάγκη μέχρι την ώρα της Δημοτικής συγκοινωνίας.
Η Δημοτική Συγκοινωνία είναι πια μια ανάγκη στην περιοχή μας και πολύ κακώς την έχουν ξεχάσει όλοι και δεν την αναφέρει κανείς.

Τι γίνεται με τον δρόμο στα Κάψαλα που θα μείωνε τον χρόνο στην σύνδεση μας με Χαλκίδα?
Ακόμα σκαλίζουν η τα έχουν παρατήσει πάλι? Ποιος είναι τώρα κατάλληλος να μας πει πότε θα τελειώσει?
Η δεν θα τελειώσει ποτέ? Δεν μπορούσε να ασκήσουμε πιέσεις εκεί?

Για παράδειγμα μιλάμε για ΠΟΠ ετικέτα στα προιόντα μας και οι κτηνοτρόφοι μας έχουν φτάσει στα όρια τους με τις χαμηλές τιμές που πουλούν . Ποιος επωφελείται από αυτήν την τεράστια διαφορά ανάμεσα στην πώληση από τον κτηνοτρόφο και την τιμή που πληρώνουμε εμείς?
Γιατί δεν προχωρά τίποτα σε αυτόν τον τομέα παρά τις προσπάθειες του Κτηνοτροφικού Συλλόγου και τις υποσχέσεις διαφόρων υπουργών?
Σε ποια γραφεία και ποια συμφέροντα σκαλώνουν οι λύσεις?

Τι γίνεται με τα κληροδοτήματα και τα Ιδρύματα?
Είναι τα ενοίκια ανάλογα της αξίας τους και υπηρετούν τον σκοπό για τον οποίον έγιναν? Ποιος έμαθε ποτέ από μας το τι περιουσία μας έχουν αφήσει και το τι κέρδος έχει η κοινωνία από αυτά?

Το πιο γνωστό μας είναι το Γιοκάλειο και παρά την περιουσία του, κάθε μέρα "φωνάζει" για επιδιορθώσεις και φροντίδα. Από το κτήριο μέχρι τους κήπους που ερημώνουν και τα συντριβάνια που εδώ και χρόνια δεν λειτουργούν.

Πολλοί υποψήφιοι έχουν όνειρα, ο τόπος μας όμως δεν χρειάζεται ονειροπόλους, αλλά ανθρώπους που έχουν κουράγιο να ανοίξουν φακέλους, να συγκρουστούν με κατεστημένα να πιστέψουν ότι η προσφορά τους στην κοινωνία θα περάσει μέσα από προβλήματα και αντιπαραθέσεις με ανθρώπους που μέχρι χτες είχαν τις καλύτερες σχέσεις..

Τα προβλήματα μας είναι πολλά και μεγάλα και με το να τα κρύβουμε κάτω από το χαλί δεν τα διορθώνουμε ούτε βοηθάμε.
Πικρές οι αλήθειες. Πικρές και δύσκολες.

Αυτά προς το παρόν και  να έχουμε μια καλή βδομάδα με υγεία και δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου