Σάββατο, 11 Μαΐου 2019

Δράσεις της επιτροπής Αγώνα και υποψήφιοι στις εκλογές 2019.


 Στην πρώτη φωτογραφία βλέπετε το τεύχος με τις κινητοποιήσεις της Συντονιστικής επιτροπής για τους δασικούς χάρτες και τα αιολικά.

Με την απόσταση που δίνει ο χρόνος μπορώ να πω ότι είμαι πολύ περήφανη για την συμμετοχή μου σε αυτήν την επιτροπή, παρά την υπονόμευση και την παραπληροφόρηση που κυριάρχησε για τα άτομα και τις δράσεις μας.

Δημόσιες συγκεντρώσεις στην πλατεία και στο Γιοκάλειο, συναντήσεις με υπουργούς, παραστάσεις στην Περιφέρεια, εισηγήσεις ακόμα και στην Βουλή με την ευγενική συμπαράσταση βουλευτών, ακρόαση των θεμάτων στην Ευρωβουλή από τον κ.Μαριά και τον κ.Χουντή, δεκάδες ενημερώσεις μέσω του ηλεκτρονικού τύπου και με ενημερωτικά δελτία πόρτα πόρτα, συγκέντρωση υπογραφών και ενημέρωση πρόσωπο με πρόσωπο στους πολίτες.

Μια δημοκρατική διαδικασία που θα την  ζήλευαν πολλοί, μιας και όλα αυτά έγιναν χωρίς να υπάρχει ..αρχηγός, ούτε καν οργάνωση άλλου είδους, απλά η αγωνία για το τι συμβαίνει και  η πίστη στο δικαίωμα του κόσμου να ξέρει τι γίνεται και με ποιο τρόπο γίνεται. Το δικαίωμα να διεκδικούμε να έχουμε λόγο στην ζωή μας και να συμμετέχουμε στο τι και το πως συμβαίνει.
Μέσα από τις δράσεις της επιτροπής πολλοί από εσάς είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να μάθουν πράγματα που αλλιώς δεν θα μπορούσαν.


Οι κινητοποιήσεις μας είχαν θετικό πρόσημο και ήταν φυσικό και επόμενο να δούμε αρκετά μέλη στις εκλογές, μιας και η πείρα έδειξε ότι αν δεν συμμετέχεις στα όργανα , η φωνή σου χάνετε εύκολα, η θέληση σου για παρέμβαση υποβιβάζεται και η αξιοπιστία σου αμφισβητείται σε κάθε βήμα.
Τουλάχιστον, αυτό το συμπέρασμα έβγαλα από ότι ξέρω μέχρι τώρα.

Στην φωτογραφία βλέπετε τον κ.Κούκουζα που είχε την ευαισθησία να ανταποκριθεί στην έκκληση μου να παραδώσει τις υπογραφές σας στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Αν θυμάστε μετά τις πολλές φωτιές σας είχα καλέσει στον Γαλαξία όπου ανταποκριθήκατε και ήρθατε παρά του ότι είμαι ένας απλός πολίτης. Ο κ.Ζάχος Χατζηνικολής είχε γράψει το ψήφισμα, ο κ.Λεωνίδας Μαμάς παθών και αυτός και ο άνθρωπος που μιλήσαμε για το τι θα κάνουμε, είναι υποψήφιος με τον κ.Χατζηνικολή σήμερα.
Ο κ.Κούκουζας είναι υποψήφιος στην περιφέρεια με τον κ.Σπανό. Την προσπάθεια την αγκάλιασαν οι σύλλογοι και με την οργάνωση του συλλόγου προστασίας περιβάλλοντος καταφέραμε να μαζέψουμε πάνω από 1500 υπογραφές.

Το θέμα πήρε διαστάσεις και τα κόμματα έκαναν παρεμβάσεις κυρίως το ΚΚΕ. Το αποτέλεσμα είναι ότι περισσότερα χιλιόμετρα θα μπουν υπόγεια από ότι είχαν υπολογίσει και υπήρξε μια φροντίδα στο δίκτυο.
Να θυμίσουμε ότι και ο Δήμος Καρύστου, αν και δεν έλαβε υπ όψιν του τις προσπάθειες μας, έκανε δικό του ψήφισμα.

Προχωρώντας στον χρόνο, μετά από τις δράσεις της Επιτροπής φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι το να πολεμά ο καθένας ξεχωριστά δεν βγάζει πουθενά μιας και το θέμα είναι Πανελλήνιο και έτσι φτάσαμε στο σημείο σήμερα να έχουμε υποψήφιες στην Περιφέρεια με τον νέο συνδυασμό ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΕΡΕΑ με τον ΑΝΤΩΝΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ την Βίκυ Βαρελά και την Δήμητρα Σπανομαρκίδη.

Στην επιτροπή μας συμμετέχει και ο πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Βαγγέλης Σφυρίδης ο οποίος είναι υποψήφιος σύμβουλος με τον Ζάχο Χατζηνικολή.

Επίσης ανάμεσα στους πολίτες που συμμετείχαν στην επιτροπή είναι η Ρόδο Σφυρίδη και από τον Τουριστικό Σύλλογο η Σοφία Τσούμα, όπου και οι δύο είναι υποψήφιες στο Τοπικό Καρύστου με τον ανεξάρτητο συνδυασμό 'Αλλάζουμε Τώρα"

Ο Θοδωρής Μπούσουλας  επίσης είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ.

Να θυμίσουμε ότι το ΚΚΕ Καρύστου και η Δημοτική Παράταξη με την Κούλα Βρανά, και τώρα τον Δημήτρη Παρασκευά ήταν παρόν σε κάθε κινητοποίηση οι οποίες δεν ήταν μόνο για τους χάρτες και τα αιολικά, όπως στο λιμάνι Καρύστου εκτός των άλλων.
Παραστάσεις στην ΔΕΗ για το κόψιμο της σύνδεσης σε συμπολίτες μας, συγκέντρωση και ενημέρωση για την έλλειψη νερού και το σταμάτημα άντλησης του το καλοκαίρι,και άλλα που ίσως μου διαφεύγουν αυτήν την στιγμή.

Το ενδιαφέρον για τα κοινά και το γενικό καλό, δεν σταματά ούτε αρχίζει στις εκλογές και τα αποτελέσματα τους.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι έτσι και αλλιώς,  με την βοήθεια του Θεού να έχουμε υγεία, θα μας ξαναδείτε όλους μαζί, η σε άλλους ρόλους να αγωνιζόμαστε για ότι θεωρούμε δίκαιο και σωστό για τον κόσμο και το περιβάλλον.
Καλή επιτυχία σε όλους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου