Δήλωση υποψηφιότητας Βαρελά Βασιλικής με την παράταξη "Ελεύθερη Στερεά"


Αγαπητοί μου συμπολίτες ,φιλες και φίλοι

Σάς ενημερώνω ότι βάζω υποψηφιότητα σαν Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη "Ελεύθερη Στερεά" γιατί  συμφώνησα στα περισσότερα σημεία της Ιδρυτικής της Διακήρυξης, αλλωστε ήμουν και ιδρυτικό της μέλος.
Οι θέσεις αυτής της παράταξης με βρίσκουν σύμφωνη γιατί θα παλεύει για τους πολίτες και το φυσικό περιβάλλον και όχι για τα κάθε λογής συμφέροντα πολυεθνικών εταιριών που εδώ και καιρό έχουν πέσει σαν αρπακτικά πάνω στην χώρα μας και ιδιαίτερα την Στερεά Ελλάδα .

Στην ιδρυτική συνάντηση αυτής της παράταξης, αναφέρθηκα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Νότια Εύβοια όπως η ανεργία, η έλλειψη στρατηγικής αντιμετώπισης της ερημοποίησης των ορεινών περιοχών, το πρόβλημα της ποιοτικής  υδροδότησης, το πρόβλημα της υποβάθμισης του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας και φυσικά το πρόβλημα της υπερσυσσώρευσης βιομηχανιών αιολικής ενέργειας στην περιοχή μας.
Όπως αναφέρει απόσπασμα της Ιδρυτικής  Διακήρυξης της παράταξης "Ελεύθερη Στερεά" :

"Κυρίως η Βοιωτία και η Εύβοια έχουν γίνει κέντρο υπερσυσσώρευσης ενεργειακών μονάδων, με αρνητικές συνέπειες στην υγεία, στο περιβάλλον, την απασχόληση και την οικονομία.
Η Περιφέρεια μας έχει γίνει ενεργειακή “μπαταρία” που μέσω των ενεργειακών πανευρωπαϊκών δικτύων τροφοδοτεί με φθηνή ενέργεια την κεντρική Ευρώπη.
Το τίμημα είναι βαρύ για τους κατοίκους της Περιφέρειας:  καταστροφή του τοπίου, διάλυση της ορεινής αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, υποβάθμιση ή καταστροφή προστατευόμενων περιοχών, μικρές και μεγάλες οικολογικές καταστροφές και ίσως το σημαντικότερο, ρύπανση των υδάτινων πόρων αλλά και των θαλασσών και των παραθαλάσσιων περιοχών"

Φίλοι μου, η Στερεά Ελλάδα και κυρίως το νησί μας χρειάζεται ανθρώπους με όρεξη για δουλειά, και η Περιφέρεια μπορεί να κάνει πολλά, πρέπει η μέριμνα και η φροντίδα να φτασουν σε κάθε γωνιά της, σε κάθε  συμπολίτη μας, ειδικά στις ορεινές και απομακρυσμενες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας.
Είτε εκλεγω σαν Περιφερειακός Σύμβουλος είτε όχι, ο αγώνας μου για την Βιώσιμη Ευημερία των πολιτών  της Νότιας Καρυστίας θα συνεχιστεί όπως και πριν, απλά ίσως από την θέση του Περιφερειακού Συμβούλου να μπορώ να κάνω περισσότερα και για όλη την Εύβοια και την υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα.

ΚΑΛΉ ΔΎΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΜΕ ΔΙΆΘΕΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΆΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΌ ΚΑΛΟ
ΕικόναΣχόλια