Τρίτη, 28 Μαΐου 2019

Βασιλική Βαρελά: Γιατί ασχολήθηκα με τον αγώνα κατά των ΒΑΠΕ στη Νότια Καρυστία


Αγαπητοί μου συμπολίτες επειδή διαδίδονται ανυπόστατες φήμες από προφίλ του face και μάλιστα με παραφθορά του ονόματος μου, για να γλιτώσει ο κύριος αυτός τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, θέλω να εξηγήσω σε σας που εκτιμώ γιατί συμμετείχα και συμμετέχω στον αγώνα κατά των ΒΑΠΕ.

Αυτό συμβαίνει γιατί σαν Πολιτικός Μηχανικός και επί χρόνια κατασκευαστής Δημοσιων και Ιδιωτικών έργων κατάλαβα από την πρώτη στιγμή που είδα τους χάρτες με τους αιολικους σταθμούς στο βουνό Οχη και γενικά στον Δήμο Καρύστου, την φοβερή ζημιά που θα γίνει στο τοπίο και στο
φυσικό περιβάλλον. 
Γιατί μελέτησα τις ΜΠΕ και είδα ένα σωρό κρυμμένες αλήθειες μέσα σε δηλώσεις δήθεν προστασίας του περιβάλλοντος, από τους μελετητές αυτών των έργων. 
Επειδή λοιπόν επιπροσθέτως έχω σπίτι στους πρόποδες της Οχης, αποφάσισα να γραφτώ στον τοπικό Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος και να αγωνιστώ μαζί τους μήπως και σώσουμε κάτι από την φύση και την ομορφιά του ιερού βουνού της Οχης 
Ενημερώνω επίσης, ότι επειδή λόγω του επαγγέλματος μου, γνωρίζω μηχανικούς που δουλεύουν σε τεχνικες εταιρίες που κατασκευάζουν και Αιολικους Σταθμούς, τους έδειξα τους χάρτες με τα αιολικά της περιοχής και τους ζήτησα τη γνώμη τους. 
ΟΛΟΙ χλώμιασαν μόλις τους είδαν και μου είπαν ότι είναι εντελώς απαράδεκτος αυτός ο σχεδιασμός, ότι τόσες πολλές ανεμογεννήτριες μαζεμένες, θα φέρουν ολοκληρωτική και μη αναστρέψιμη καταστροφή στην περιοχή. 
Επίσης με ενημέρωσαν ότι τα αντισταθμιστικά οφέλη πότε δίνονται και πότε όχι και οτι οι ιδιοκτήτες τελικά θα βρεθούν χαμένοι από όλη αυτήν την ιστορία. 
Ετσι ξεκίνησα τον αγώνα μου αφού πήρα τις πληροφορίες που χρειαζόμουν. 
Αυτός είναι ο λόγος λοιπόν που ασχολήθηκα με τις ΒΑΠΕ, η αγάπη μου δηλαδή για το βουνό και τίποτε άλλο. 
Προσθέτω επίσης ότι είναι πολύ αργά να σταματήσει ο Δήμος αν το θελήσει αυτά τα έργα, διότι όλες οι άδειες πλέον έχουν δοθεί, αφού οποιαδήποτε εταιρία ζητούσε άδεια για αιολικά, έπαιρνε εύκολα και χωρίς πρόβλημα την πολυπόθητη άδεια. 
Οι άδειες έχουν κλείσει από το 2015 όταν ο Δήμος Καρύστου έβλεπε τις ΑΠΕ σαν ένα καλό έσοδο για το Δήμο και δεν αντιστάθηκε όταν έπρεπε. 
Τωρα μόνον στην Περιφέρεια μπορεί να παλέψουμε το ζήτημα και γιαυτό το λόγο χαίρομαι ιδιαίτερα που η νεοσύστατη παράταξη ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΕΡΕΑ κατάφερε να βγάλει τον κ. Αντώνη Βούλγαρη σαν περιφερειακό σύμβουλο στην Περιφέρεια. 
Ο αγώνα λοιπόν συνεχίζεται σε άλλα μετερίζια και όσο για τους κακόβουλους καλαμοκαβαλημένους υπερασπιστές των εταιριών, τους ενημερώνω ότι η ύβρις τιμωρείται άμεσα, έτσι έλεγαν οι αρχαίοι ημων πρόγονοι..... 

Βαρελά Βασιλική 
Πολιτικός Μηχανικός και Δημότης Καρύστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου