Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019

Προγραμματικές θέσεις του ανεξάρτητου Συνδυασμού "Αλλάζουμε Τώρα" για την Δημοτική Κοινότητα Καρύστου, και μερικές προτάσεις.
Διαβάζουμε τις πολύ σωστές προτάσεις και στους προσωπικούς τους λογαριασμούς μας καλούν να δώσουμε και τις δικές μας προτάσεις.

Πρώτον
Είναι τρομερά σημαντικό ΤΡΟΜΕΡΑ σημαντικό, να έχουν οι δρόμοι όνομα και αριθμό.
Σκεφτείτε το δέμα που δεν ξέρουν που να το πάνε, το ΕΚΑΒ που λαμβάνει κλήση και δεν μπορεί να καταλάβει που να πάει, η να βάλει μια διεύθυνση στο  gps  να τον καθοδηγήσει, με αποτέλεσμα μοιραίο για τον ασθενή.
Σκεφτείτε τα τουριστικά καταλύματα και τόσα άλλα προβλήματα που δημιουργεί αυτή η κατάσταση.
Παρά τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν, είναι και θέμα προσώπου της πόλης το να ΜΗΝ ΕΧΕΙ όνομα και αριθμό η διεύθυνση.

Δεύτερον.
Είναι επίσης πολύ σημαντικό να αποδοθούν ελεύθεροι χώροι παιχνιδιού στα παιδιά.
Στο νέο σχέδιο πόλης υπάρχουν πλατείες και παιδικές χαρές. 
Δεν έχω την απαίτηση να φτιαχτούν πάρκα και άλλες παιδικές χαρές μιας και η ανάπλαση των υπαρχόντων, μπαίνει για τρίτη φορά στα προεκλογικά προγράμματα. Όμως το να καθαριστούν και να οριοθετηθούν οι χώροι και να είναι χώροι που θα γίνουν χώροι παιχνιδιού, ελεύθερου παιχνιδιού ,στα παιδιά.
Δεν υπάρχει θέμα ευθύνης των τοπικών αρχόντων μιας και δεν θα είναι κάτι παρά άδεια οικόπεδα , χωρίς εγκαταστάσεις κλπ. Άλλωστε και τόσα χρόνια με ευθύνη των γονέων παίζουν τα παιδιά στις παιδικές χαρές. 
Λέμε ότι τα παιδιά κλείστηκαν στο σπίτι και παίζουν ηλεκτρονικά αλλά όταν τα διώχνουμε από όπου πάνε , όπως στα προαύλια των σχολείων, και δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος, τι άλλο τους μένει?

Τρίτον
είναι πολύ σημαντικό να είναι οι κήποι και τα πάρκα συντηρημένα. Είδικα το πάρκο Μπουρνιά είχε εγκαταστάσεις που έχουν χαθεί λόγω μη συντήρησης. Θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε μια φιλοσοφία γύρω από τα φυτά και την φύση μέσα στον οικιστικό ιστό, όπως θα μπορούσαμε να κάνουμε κάθε Μάη έκθεση λουλουδιών και βοτάνων όπως γίνεται και σε τόσες άλλες πόλεις.
Υπάρχουν εργαλεία χρηματοδότησης και ιδέες , πάρα πολλοί τρόποι, ΧΩΡΙΣ , να δεσμευόμαστε στην κάθε ΕΝΕΛ που προσπαθεί με κάθε τρόπο να μπει παντού στην πόλη.

Τέταρτον
Η αλλαγή κτηρίου του Αστυνομικού Τμήματος Καρύστου.
Είναι απαράδεκτο το κτήριο για την υπηρεσία και είναι απαράδεκτο για τον κάθε πολίτη να έχει πρόσβαση στην αστυνομία ενός κράτους που καταστρατηγεί όλους τους κανόνες κτηρίων που εποπτεύει.
Είναι θέμα βούλησης της τοπικής αρχής να πάρει πρωτοβουλία και να το προχωρήσει στην Περιφέρεια κλπ. Άλλωστε δεν χρειάζεται καν αυτό. Μια επισήμανση για τις παραβάσεις που έχει ήδη φτάνει. 

Πέμπτον
Ένα μεγάλο έργο που απευθύνεται στο μέλλον είναι η  απόφαση να κτιστεί νέο δημαρχείο έτσι ώστε το τωρινό να είναι ΜΟΥΣΕΙΟ και να προστατεύεται αναλόγως.Μην σας φαίνεται αδύνατον, για αυτό λέγεται ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ και σε όλα όσα τελειώνουν, υπάρχει μια αρχή.

Έκτον,
την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της Τεχνικής Υπηρεσίας Καρύστου... Είναι πολύ σημαντικό ο εργασιακός χώρος να είναι ανάλογος των υπηρεσιών.


Αυτά τα έχουμε πει σε 2 διαφορετικές δημοτικές αρχές σε πολλές διαφορετικές περιπτώσεις και μερικά και στα δημοτικά συμβούλια.
Άλλη μια φορά λοιπόν, με την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει αυτή την φορά.Οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α


.) ονομάζονται τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου καθένα από τα οποία έχει συσταθεί σε συγκεκριμένη εδαφική περιφέρεια και έχει ως σκοπό τη διοίκηση των τοπικών ζητημάτων, τα δε όργανά του εκλέγονται με καθολική ψηφοφορία από τους δημότες της περιφέρειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου