Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΠΠΕΝΚ ΚΑΙ ΑΜΑΚ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΙΑ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΤΊΣΤΟΙΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ!


Θα παραμείνουμε αυτό που κάποιοι δεν θα γίνουν ποτέ: Πνεύματα ελεύθερα και ατίθασα που ακολουθούν το βαθύ τους χτυποκάρδι! Ο αγώνας συνεχίζεται!
- Προσφυγή του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος (ΣΠΠΕΝΚ) στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), η οποία οδήγησε στην άμεση παύση των εργασιών στα αιολικά πάρκα της εταιρείας ENEL από τον Αύγουστο 2017 έως Δεκέμβριο 2017.
- Καταγγελίες προς τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος για Παράβαση Περιβαλλοντικών όρων των 8 ΑΣΠΗΕ της εταιρείας ENEL στην Οχη. Η υπομονή και επιμονή του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας (ΣΠΠΕΝΚ) και του ΑΜΑΚ οδήγησαν τελικά στο να γίνει έλεγχος από Επιθεωρητές του ΥΠΕΝ (για μπαζωμένα ρέματα, επιχώματα, παράνομες υδροληψίες κ.α.).

- Αναφορά προς την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και προς ΟΛΕΣ τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με την Υπέρβαση μέγιστης επιτρεπόμενης πυκνότητας τυπικών Α/Γ στο Δήμο Καρύστου (Φέρουσα Ικανότητα).
- Προσφυγή του ΣΠΠΕΝΚ "Κατά της Απόφασης 617770/799 του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με θέμα : Υπαγωγή σε ΠΠΔ του έργου «διάνοιξη δασόδρομων Γ’ κατηγορίας και αντιπυρικών ζωνών για την πρόσβαση και προστασία των προς αναδάσωση εκτάσεων στη θέση Καστανόλογγος του Δ. Καρύστου.
- Προσφυγή του ΣΠΠΕΝΚ "Κατά της Απόφασης 617770/799 του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με θέμα : Υπαγωγή σε ΠΠΔ του έργου «διάνοιξη δασόδρομων Γ’ κατηγορίας και αντιπυρικών ζωνών για την πρόσβαση και προστασία των προς αναδάσωση εκτάσεων στη θέση Καστανόλογγος του Δ. Καρύστου.
- Δεκάδες Αιτήσεις για Περιβαλλοντική Πληροφόρηση στις αρμόδιες αρχές (π.χ. για την διάνοιξη δασόδρομων και αντιπυρικών ζωνών στην περιοχή του Καστανόλογγου, για την εκτεταμένη χρήση εκρηκτικών και τον κίνδυνο μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα, για συγκεκριμένους αιολικούς σταθμούς σε όλη την Καρυστία κ.α.)
- 'Εμπρακτη Συμπαράσταση στους κατοίκους της περιοχής Ακρωτήρι, Δήμου Καρύστου που δικαίως διαμαρτύρονται για τον χώρο απόθεσης εξοπλισμού της εταιρείας ENEL (Αίτηση για Περιβαλλοντικό Ελεγχο και Πληροφόρηση στις αρμόδιες αρχές κ.α.)
- Εμπρακτη Συμπαράσταση στους ιδιοκτήτες της περιοχής "Καραμπίλα-Χύμη" κοντά στο Ακταίο, που παλεύουν ενάντια στην καταπάτηση της περιουσίας τους, λόγω της κατασκευής αιολικού σταθμού στην περιοχή
- Εμπρακτη Συμπαράσταση σε πενήντα κατοίκους των χωριών Γιαννίτσι και Πόθι που εξέφρασαν με την συλλογή υπογραφών την έντονη ανησυχία τους για την ενδεχόμενη καταστροφή αρχαίων μνημείων στη θέση "Πυργάρι-Ντάρδιζα" (ΤΕΡΝΑ) (Αναφορές, Ιεραρχική Προσφυγή προς το Υπουργείο Πολιτισμού κ.α.)
- Αιτήσεις προς όλες τις αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες για εκτεταμένη πληροφόρηση σχετικά με τον Αιολικό Σταθμό "Κορυφή", ΔΕ Στυραίων, ο οποίος κατασκευάζεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία της περιοχής (Κάστρο Αρμενο, Δρακόσπιτα κλπ.)
- Επιστολή προς όλες τις ξένες Αρχαιολογικές Σχολές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα σχετικά με την από αρχαιολογικής πλευράς υποβάθμιση της Νότιας Καρυστίας λόγω της άναρχης κατασκευής Αιολικών Σταθμών.
- Αίτηση για ενημέρωση από τον Δήμο Καρύστου σχετικά με τον σκοπό και το περιεχόμενο της "Υδρογεωλογικής Μελέτης Καρύστου-Καφηρέα"
- Καταγγελία στον Δήμο Καρύστου για παροχή νερού σε εταιρείες ΑΠΕ από δημόσια παροχή. Η παροχή σφραγίστηκε.
- Ενημέρωση με άρθρο για την κατάσταση που επικρατεί στην Ν. Εύβοια από την άναρχη εγκατάσταση αιολικών σταθμών, το οποίο εστάλη στις μεγαλύτερες εφημερίδες και σε περιοδικά σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία.
-Οργάνωση διαμαρτυρίας στα βουνά της Οχης προς ενημέρωση των πολιτών σχετικά με το θέμα των αιολικών πάρκων στην περιοχή και συνδιοργάνωση-συμμετοχή σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο Γιοκάλειο Πνευματικό Κέντρο.
- Δημιουργία βίντεο από ΣΠΠΕΝΚ και ΑΜΑΚ με φωτογραφίες από την κατάσταση που επικρατεί στην Οχη.
- Διαμαρτυρία στο Κοκκινόκαστρο για την διαφημιστική εκδρομή που οργάνωσε εταιρεία ΑΠΕ μαζί με παράγοντες του Δήμου Καρύστου και με την συμβολή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας σε ρόλο ιδιωτικού ξεναγού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου