Σάββατο, 11 Μαΐου 2019

Όχι άλλο αίμα εργαζομένων! Οργάνωση και αγώνας για τη ζωή που μας αξίζει!Εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε χθες, Παρασκευή 10 Μάη, κοντά στον Μελισσώνα με αποτέλεσμα το θάνατο ενός εργάτη και τον τραυματισμό ενός ακόμη.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του.
Τα «ατυχήματα» κατά τη διάρκεια εργασιών, ιδιαίτερα στην  εγκατάσταση ανεμογεννητριών, στα συνωδά τους έργα καθώς και στα λατομία της περιοχής, έχουν πυκνώσει ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα! Από τύχη δεν είχαμε θρηνήσει ως τώρα άλλα θύματα.

Η τήρηση του ωραρίου, η συντήρηση των μηχανημάτων, η τήρηση των μέτρων ασφαλείας θεωρούνται κόστος και για αυτό δεν εξασφαλίζονται στους χώρους δουλειάς. Με αυτό τον τρόπο μετατρέπονται σε κάτεργα. Έτσι, προκαλούνται τα εργατικά «ατυχήματα» - στην πραγματικότητα εγκλήματα – που δυστυχώς πολλές φορές οδηγούν μέχρι το θάνατο εργατών.
Ο θάνατος ενός ακόμη εργάτη κατά τη διάρκεια της εργασίας του «τσαλακώνει» με βάναυσο τρόπο την προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να μας πείσει για την "επιστροφή στην κανονικότητα" και για "δίκαιη ανάπτυξη". Για αυτή την "ανάπτυξη" κάνουν λόγο και η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ και η ναζιστική ΧΑ.
Αυτή την ανάπτυξη ποτίζουμε καθημερινά με τον ιδρώτα και με το αίμα μας!
Φτάνει πια δεν πάει άλλο!
Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε στη δουλειά και να μην ξέρουμε αν θα γυρίσουμε ακέραιοι στις οικογένειές μας!
Αυτή η "ανάπτυξη" δεν μπορεί να είναι η προοπτική για την εργατική τάξη και το λαό.
Μόνο ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ και ισχυρό εργατικό κίνημα μπορεί να μπει φρένο στην κατάσταση και ν' ανοίξει η προοπτική που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος.
Γι' αυτό μη μένεις με σταυρωμένα τα χέρια:
         Οργανώσου στο Σωματείο σου για να παλέψουμε όλοι μαζί για βελτίωση των συνθηκών δουλειάς, για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της ζωής και της ακεραιότητάς μας.
         Έλα σε επαφή με το ΚΚΕ και τους κομμουνιστές. Οργανώσου και πάλεψε μαζί μας για τα καθημερινά εργατικά-λαϊκά προβλήματα.
         Δυνάμωσε το ΚΚΕ και με την ψήφο σου σε Ευρωβουλή, Περιφέρεια και Δήμο. Για να δυναμώσει η λαϊκή διεκδίκηση μετά από τις εκλογές, ενάντια στην επίθεση που θα συνεχίσουν να εξαπολύουν στη ζωή και τα δικαιώματά μας.

Κομματική Οργάνωση Καρύστου του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου