Τρίτη, 14 Μαΐου 2019

H Εφηβική ομάδα θεάτρου Καρύστου στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασιάς.

Συμφνώ απόλυτα με την κ.Ντενούλη και κανείς δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί καλύτερα1
Καλή επιτυχία και συγχαρητήρια σε όλους.
Είναι πάρα πολύ όμορφο κι ελπιδοφόρο που η Θεατρική εφηβική ομάδα Καρύστου επιλέχθηκε να συμμετέχει στο Φεστιβάλ θεάτρου που διοργανώνεται στη Μονεμβασιά. Δεν είναι βέβαια τυχαίο γεγονός. Είναι το αποτέλεσμα μιας συστηματικής σοβαρής δουλειάς που ξεκίνησε το 2016 παίζοντας Α. Τσέχωφ στα χέρια της καταπληκτικής δασκάλας και σκηνοθέτη Πετρούλας Μαντζουκίδου .Το 2016 αναλαμβάνει τον ταλαντούχο μαθητή Γιώργο Μπινιάρη από την Κάρυστο για την προετοιμασία εισαγωγής στις σχολές Θεάτρου του Υπουργείου Πολιτισμού με μεγάλη επιτυχία . Το 2017 τα παιδιά της ομάδας παρουσιάζουν μια τρελή κωμωδία της Δημητρακοπουλου και το 2018 δουλεύουν πάνω στον κλασικό και πολύ δύσκολο Μολιέρο και βελτιώνουν την υποκριτική και ερμηνευτής τεχνική τους. Το 2019 ο Γιώργος Μπινιάρης αναλαμβάνει, σκηνοθετεί και απογειώνει την ομάδα με την επιλογή του μοντέρνου Εφηβικού θεατρικού έργου <<Χοντροί άντρες με φούστες >> του Νίκι Σίλβερ. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της απίθανης Θεατρικής Εφηβικής ομάδας Καρύστου που επιλέχθηκαν να συναγωνισθούν άλλες 11 ομάδες ενηλίκων στο Φεστιβάλ Μονεμβασιάς. Καλή επιτυχία Μπράβο Γιώργο Μπινιάρη.
Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Επιτροπής Επιλογής Παραστάσεων

Ευχαριστούμε θερμά τους φίλους που ενδιαφέρθηκαν να συμμετάσχουν στο "3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας". Με βασικό κριτήριο την καλλιτεχνική αρτιότητα των παραστάσεων και, συμπληρωματικά, την επιλογή του θεατρικού έργου και τις ανάγκες προγραμματισμού των διαγωνιστικών ημερών του φεστιβάλ, ανακοινώνουμε τις παραστάσεις που επιλέχθηκαν για το φετινό καλοκαίρι συγχαίροντας ταυτόχρονα όλους τους συμμετέχοντες στην αρχική φάση για το δημιουργικό τους έργο! Μακάρι να μπορούσαμε να σας έχουμε όλους κοντά μας!
Κατά αλφαβητική σειρά, οι δώδεκα από τις σαράντα τρεις παραστάσεις που επιλέχθηκαν είναι οι εξής:
1. "Γιοι και κόρες", του Γιάννη Καλαβριανού, από τη θεατρική ομάδα "4 και κάτι…" (Αργυρούπολη Αττικής)
2. "Δον Κιχώτης", του Μιγκέλ ντε Θερβάντες (διασκευή Γιάννη Καλατζόπουλου), από τη Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης (Αρκαδία)
3. "Η επιστροφή της Κλάρας Βέσερ", διασκευή του έργου "Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας" του Φρίντριχ Ντύρενματ, από τη θεατρική ομάδα "Σπασμένο Ρόδι" (Καστοριά)
4. "Θεσμοφοριάζουσες", του Αριστοφάνη, από τη Θεατρική Ομάδα Δήμου Ιλίου (Αττική)
5. "Μάνα μου Ελλάς", παράσταση βασισμένη στον «Κοινό Λόγο» της Έλλης Παπαδημητρίου, με αποσπάσματα από τα «Ματωμένα Χώματα» της Διδούς Σωτηρίου και την «Αιολική γη» του Ηλία Βενέζη, από τη Θεατρική Ομάδα Εργαζομένων Πανεπιστημίου Πατρών (Αχαΐα)
6. "Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι", του Τενεσί Ουίλιαμς, από το Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας Μακρακώμης (Φθιώτιδα)
7. "Ρωμαίος και Ιουλιέτα… 25 χρόνια μετά", των Αλέξανδρου Ντερμπούλη & Σίλα Σεραφείμ, από τη θεατρική ομάδα «Αυλαία» του Φιλοπροόδου Ομίλου Βροντάδου (Χίος)
8. "Τζόρνταν", των Άννα Ρέυνολντς και Μόιρα Μπουφίνι, από το Β΄ Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Βύρωνα (Αττική)
9. "Το Γιο-Γιο", της Μίνας Πέτρου-Βενετσάνου, από τη θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Περιγιαλίου «Απόλλων» (Κορινθία)
10. "Το ρέκβιεμ της Τερεζίν", του Γιόζεφ Μπορ, από το Θεατρικό Εργαστήρι του Παγκυπρίου Λυκείου Λάρνακας (Κύπρος)
11. "Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα", του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, από την "Αυτοσχέδια Σκηνή Καλαμάτας" (Μεσσηνία)
12. "Χοντροί άντρες με φούστες", του Νίκι Σίλβερ, από την εφηβική ομάδα της Θεατρικής Σκηνής Δήμου Καρύστου «Ανεμοπύλες» (Εύβοια).
Ως αναπληρωματικές των παραπάνω συμμετοχών επιλέχθηκαν, κατά αλφαβητική σειρά, οι εξής:
1. "Ας ερχόσουν για λίγο", του Δημήτρη Μαλλισόβα, από το Εφηβικό Θεατρικό Εργαστήρι του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπολατίου "Η Νέα Διάπλαση" (Κορινθία)
2. "Ένα φιλάκι είναι... λίγο», του Διονύση Καρολίδη, από τον Πολιτιστικό-Γυμναστικό Σύλλογο "Προμηθέας" (Βέροια)
3. "Εσωτερικαί Ειδήσεις", του Μάριου Ποντίκα, από τη Θεατρική Ομάδα Εκπαιδευτικών Ναυπάκτου ''Η Αυλαία'' (Αιτωλοακαρνανία)
4. "Η αγάπη άργησε μια μέρα», της Λιλής Ζωγράφου, από τη Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου (Κρήτη)
5. "Ο Επιθεωρητής έρχεται", του Τζων Πρίσλεϋ, από τη θεατρική ομάδα "Σχήμα" (Βοιωτία)
6. "Το ταξίδεμα", των Σεβαστιάνας Κουτρουμπάνου & Τριαντάφυλλου Κωνσταντινάκου, από την εταιρεία τεχνών «ΣκηνοΔράστες» (Πάτρα).
Τα Μέλη της Επιτροπής
Τζανέτος Κομηνέας, Σκηνοθέτης
Αιμιλία Παπαδάκου, Ηθοποιός, σκηνοθέτης, εκπαιδευτικός
Κωνσταντίνος Πραχάλης, Εκπαιδευτικός
Ολυμπία Λαμπούση, Εκπαιδευτικός – Καλλιτεχνική διευθύντρια Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμου Μονεμβασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου