Συνάντηση στην Κύμη και προτάσεις από τον Γιάννη Μανώλη. Υπ. Βουλευτή ΝΔ.

Κατόπιν πρόσκλησης του μέλους του Μητρώου Στελεχών της ΝΔ, κ. Μάνου Τσαλαμανιού, συμμετείχα, την Κυριακή το πρωί, σε ανοιχτή συζήτηση στην πλατεία της Κύμης. Συζητήσαμε για θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και κυρίως τα ζητήματα του οδικού δικτύου, της έλλειψης σφαγείου στην περιοχή που αποτελεί πληγή για την κτηνοτροφία και τις προοπτικές για την ανάπτυξη της Κύμης. Δεσμεύτηκα να εργαστώ με σχέδιο και αποφασιστικότητα προκειμένου να συμβάλω στην επίλυση των προβλημάτων και πρότεινα τη συνεργασία όλων (τοπικών αρχών, περιφερειακής διοίκησης, κεντρικής διοίκησης και τοπικών συλλόγων), ώστε να κάνουμε την Κύμη παγκοσμίως αναγνωρίσιμη. Πιο συγκεκριμένα, πρότεινα: 
  1. Σε συνέχεια του Έτους Παπανικολάου UNESCO (2012), να προετοιμάσει ο Δήμος Κύμης - Αλιβερίου φάκελο για την ένταξη του στο παγκόσμιο δίκτυο UNESCO Learning Cities. 
  2. Να έρθουμε σε επαφή με την διοίκηση του Πανεπιστημίου Cornell, όπου δίδαξε και πραγματοποίησε την έρευνά του ο Γ. Παπανικολάου, ώστε να τους πείσουμε να φτιάξουν παράρτημα του Πανεπιστημίου στην Κύμη, το οποίο θα επισκέπτονται καθηγητές και φοιτητές ιατρικής από όλο τον κόσμο για να πραγματοποιούν σεμινάρια και έρευνα. 
  3. Να δημιουργήσουμε μουσείο για το Ευβοϊκό Αλφάβητο, το οποίο αποτελεί τον πρόγονο του Λατινικού Αλφάβητου. 


Γιάννης Μανώλης 
Δρ Ευρωπαϊκής Πολιτικής Περιβάλλοντος 
Υποψήφιος Βουλευτής Ευβοίας ΝΔ ...

Σχόλια