"Περί όνου σκιάς" και στην ΝΔ της Εύβοιας.

Προέλευση της φράσης

Κάποιος επώνυμος Αβδηρίτης ενοικίασε έναν όνο για να μεταφέρει αυτόν και τις αποσκευές του σε άλλη πόλη. Περπατώντας σε ένα άνυδρο και άδενδρο τοπίο θέλησε το μεσημέρι να ξεκουραστεί και κάθισε στη σκιά του ζώου. Ο αγωγιάτης τότε του ζήτησε επιπλέον αμοιβή για την παρασχεθείσα από τον όνο ευεργετική σκιά την οποία όμως αρνήθηκε ο ενοικιαστής. Η διαφορά οδηγήθηκε στα δικαστήρια και μετά από αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις έφθασε ως τη Βουλή των τετρακοσίων. Εν τω μεταξύ η πόλη είχε αναστατωθεί και σχεδόν παραλύσει λόγω του ότι οι πολίτες είχαν διαιρεθεί σε δυο στρατόπεδα, τους «Σκιερούς», δηλαδή των οπαδών της σκιάς του όνου ως αυθύπαρκτου και αυτοτελούς πράγματος και τους «ονικούς» δηλαδή εκείνων της έννοιας του όνου ως συνολικού και ενιαίου αντικειμένου στη συναλλαγή. Λέγεται όμως προτού λήξει η δίκη, την λύση έδωσαν κάποιοι άγνωστοι, που εξόντωσαν τον ατυχή όνο και έτσι μη υπάρχοντος του πειστηρίου η υπόθεση ετέθη στο αρχείο.

Ο πρώην υπουργός, κάλεσε σε συνέντευξη τύπου τους φίλους και τους ψηφοφόρους του κατά πάσα πιθανότητα να δείξει την δύναμη του και τους ψήφους που θα χάσει η ΝΔ από την απόφαση του αρχηγού  να τον αφήσει εκτός ψηφοδελτίου.
Άρχισαν και οι φίλοι να γράφουν και να ψιλοθάβουν τους υποψήφιους, να θυμίζουν την...βοήθεια που έχουν δεχθεί πολλοί, και γενικά  τους έχει πιάσει μια αγωνία για το τι θα γίνει και που πάει η παράταξη και άλλα τέτοια θλιβερά, λίγες μέρες πριν τις εκλογές.
Πρώτα από όλα για να  ξεκαθαρίσουμε τα θέματα μας, κανείς δεν χρωστάει τίποτα σε κανέναν.
Ότι βοήθεια δίνουν οι βουλευτές σε μορφή εξυπηρέτησης είναι το αντίδωρο της εξουσίας. Ο κόσμος τον κρατά ψηλά, του δίνει την δυνατότητα να εξελιχθεί σε ανώτατα αξιώματα, να έχει την αίγλη της εξουσίας και την δύναμη που συνεπάγεται. Επίσης να έχει άκρες σε δουλειές και κέρδη όπως και ένα...ανώτερο επίπεδο ζωής.
Ο πάτερ Αντώνιος από την άλλη, που δεν κερδίζει τίποτα από την απέραντη προσφορά του αξίζει κάθε σεβασμό και απόλυτο δέος για να έχουμε ένα μέτρο και μια σύγκριση για το τι σημαίνει ποιος και τι.
Κατά δεύτερον, τελικά ο Σύριζα δεν είναι και πολύ κακός. Δηλ, δεν πειράζει να παραμείνει στην εξουσία την στιγμή που δεν θα είναι ο τάδε η ο δείνα ανάμεσα στους διάφορους ...σωτήρες.
Δηλ, τόσο καιρό όσοι καιγόντουσαν για την Ελλάδα και τα βάσανα του κόσμου, τα καυτά προβλήματα και την επείγουσα ανάγκη ανατροπής για να λυθούν, δεν ήταν παρά ένα προπέτασμα καπνού που από πίσω κρύβεται η προσωπική ανάγκη για προβολή και συμμετοχή στην εξουσία.
Αλλιώς, δεν θα κακολογούσαν την παράταξη τους με τον φόβο απώλειας σημαντικών ψήφων ..
Αντί λοιπόν να περιμένουν λίγες μέρες για να λύσουν την προσωπική τους διαφορά, διαλέγουν να  κάνουν κακό στο κόμμα που κατά τα άλλα, θα έκαναν τόσο αγώνα και τόσες θυσίες για το καλό μας βέβαια...να μην το ξεχνάμε.
Διαλέγουν να ανακοινώνουν κουτσομπολιά και ξεκατινιάσματα που αναδεικνύουν το πόσο βαθιά είναι η παλαιοκομματική αντίληψη για τις σχέσεις των ψηφοφόρων και των βουλευτών με τα κόμματα.
Αλληλοεκβιαζόμενοι  αλληλοβασταζόμενοι και αλληλοεξαρτόμενοι προχωρούν στον δύσβατο δρόμο της εξουσίας αφήνοντας άφωνους όσους δεν γνωρίζουν το τι συμβαίνει στις σκιές των λόγων και των έργων.
Είναι λυπηρό να διαβάζουμε μεγάλους ανθρώπους σε ηλικία να γράφουν σαν θυμωμένα παιδιά και ακόμα πιο λυπηρό είναι να αναλογιστούμε ότι έχουν η είχαν, λόγο στην δική μας ζωή.

Με αυτά και αυτά ο Κούλης, θα γίνει Κυριάκος και αν συνεχίσει και τα καταφέρει να αφήσει πίσω του όλα αυτά που μαστίζουν τον δημόσιο βίο, μπορεί να γίνει και κ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος έχει γίνει πιο απειλητικός από ποτέ, οι άνθρωποι εξακολουθούν να αυτοκτονούν στους ίδιους ρυθμούς, το χρέος μεγαλώνει οι βιοτεχνίες και βιομηχανίες κλείνουν, οι επενδύσεις δεν προχωρούν και τα λοιπά και τα λοιπά, ενώ εδώ ασχολούμαστε περί όνου σκιάς.

Σχόλια