Μια έκρηξη συναισθημάτων στην " ΜΑΥΡΗ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ" από την θεατρική ομάδα Μαρμαρίου.


" Βασιλικό για να θυμόμαστε" μοίρασαν στους θεατές της θεατρικής παράστασης Μαύρη Πεταλούδα από την θεατρική ομάδα Μαρμαρίου στο νέο θεατρικό χώρο στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δεύτερου Δημοτικού Σχολείου.
Ο χώρος αποδείχθηκε πολύς μικρός παρόλο που μεταφέρθηκαν πολλές καρέκλες από τις αίθουσες του σχολείου με αποτέλεσμα να φύγουν πολλοί που ήρθαν να δουν την παράσταση.

 Την παράσταση την προλόγισε ο Δήμαρχος Καρύστου κ.Ραβιόλος ο οποίος μίλησε με ενθουσιασμό για την παράσταση και τα μέλη της ομάδας.
 Το έργο αναφέρεται στην ζωή πριν την καταστροφή της Σμύρνης, στην ίδια την καταστροφή και τα προβλήματα που αντιμετώπισαν στην Ελλάδα, μέσα από αφηγήσεις και αναμνήσεις.

 Η κ.Αθανασία Καλογιάννη, η σκηνοθέτηδα της παράστασης, έστησε την ιστορία με ρυθμό ένταση και συναίσθημα. Οι δυνατές ερμηνείες των ερασιτεχνών ηθοποιών παρέσυραν όλους τους θεατές στην συγκινησιακή ατμόσφαιρα του έργου που ζωντάνεψαν μπροστά στα μάτια μας τις ιστορίες μιας ζωής για πάντα πια χαμένης.


 Μιας και το έργο  μιλά για την προσφυγιά να πούμε ότι τα τελευταία χρόνια έγινε η μεγαλύτερη διακίνηση ανθρώπων λόγω προσφυγιάς μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.Πρόσφυγες ζουν δίπλα μας η κοντά μας και κουβαλούν τις ίδιες ιστορίες με αυτές που ακούσαμε σε κάποια άλλη όμως γλώσσα.
 Κλάψαμε και πόνεσε η ψυχή μας απόψε αλλά εύχομαι αυτός ο πόνος να παραμείνει ζωντανός και να μετατραπεί σε συμπόνοια και έλεος για κάθε άνθρωπο που και αυτόν, "Τον τίναξαν σαν τα ψίχουλα από το τραπεζομάντιλο"

Το θέατρο είναι σχολείο και ο παιδευτικός αυτός χαρακτήρας του θεάτρου φανερώθηκε απόψε και άγγιξε τον κάθε έναν ξεχωριστά και όλους μαζί σε αυτό το ταξίδι μνήμης στην πονεμένη ιστορία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.
Πολλά πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους ηθοποιούς, στην κ.Καλογιάννη, σε όσους στάθηκαν δίπλα στην ομάδα, όπως την Βασιλική Τόγια τον Βαλάντη Κοφινά την Ρόδο Σφυρίδη  και την Σέβη Στελιάτο και την Θεανώ Εφροσύνη.
Είναι μια παράσταση που αξίζει και πρέπει να ανέβει τουλάχιστον άλλη μια φορά τον Αύγουστο στο προαύλιο του σχολείου όπου θα έχουν την δυνατότητα να την δουν όσοι δεν μπόρεσαν, αλλά και πολλοί επισκέπτες μας!!
Σχόλια