Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019

Αφιερωμένο εξαιρετικά ..

Για να κλείσουμε τα χτεσινά όσο αφορά την κυκλοφορία μεγάλων οχημάτων, έλλειψη σήμανσης κλπ, μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει το γνωστό κλισέ, ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ.

Μπορεί να είναι νόμιμο, αλλά πολλά πράγματα δεν είναι ...ηθικά.
Δηλ, μπορεί να είναι ένας δρόμος ταχείας κυκλοφορίας αλλά αν περνά μέσα από κατοικημένες περιοχές με διάφορους παράδρομους πρέπει να  έχεις φιλότιμο να μην τρέχεις έστω και αν δεν υπάρχει πινακίδα για το όριο ταχύτητας.
Μπορεί να είναι νόμιμο αλλά δεν είναι πολιτισμένο να αράζεις την νταλίκα μπροστά στο ξενοδοχείο σου, μπροστά σε μνημεία, σε δρόμο που χρησιμοποιείται για βόλτα κλπ. Το πας το μηχάνημα σε πάρκινγκ, και πας με τα ποδαράκια σου στο ξενοδοχείο σου, στον καφέ σου κλπ. Με άλλα λόγια, μη φέρεσαι σαν γαιδούρι ξεσαμάρωτο όπως λέμε και στο χωριό μου.

Βέβαια όλα αυτά είναι χαζομάρες και λόγια να λέμε χωρίς καμιά επίδραση η άλλο τι σε κανέναν.Απλά να τα βγάζουμε από μέσα μας, out of our systems για να το εκφράσουμε και αλλιώς.
Από μια πλευρά είναι πάρα πολύ αστείο να γράφω αυτά και από την άλλη να βγαίνω από το σπίτι και να βλέπω ένα οικόπεδο πάνω στον δρόμο χώρο απόθεσης με ότι αυτό σημαίνει.
Ας γελάσουμε λοιπόν μαζί μου και με μένα και ας ακούσουμε ένα πανηγυρότικο να κάνουμε κέφι πρωί πρωί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου