Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου.Σημαντικές παρεμβάσεις έκανε η Δημοτική Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Κούλα Βρανά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Καρύστου την Παρασκευή 21 Ιούνη για τους συμβασιούχους εργαζόμενους στο Δήμο και για την ανάγκη απαγόρευσης της διέλευσης βαρέων οχημάτων από την πόλη της Καρύστου.Σημαντικές παρεμβάσεις έκανε η Δημοτική Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Κούλα Βρανά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Καρύστου την Παρασκευή 21 Ιούνη για τους συμβασιούχους εργαζόμενους στο Δήμο και για την ανάγκη απαγόρευσης της διέλευσης βαρέων οχημάτων από την πόλη της Καρύστου.

Α) Για τη στήριξη των συμβασιούχων - παρατασιούχων εργαζόμενων στο
Δήμο Καρύστου. Δύο χρόνια μετά τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων στους Δήμους και την νίκη τους τότε να μην απολυθούν συνεχίζεται από την Κυβέρνηση ο εμπαιγμός τους. 

Έτσι, βρίσκονται σε διαδικασία συνεχών παρατάσεων της σύμβασης με δικαστική εντολή. Σε αυτή τη διαδικασία ζήτησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο να επιβεβαιώσει πως οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου.
Η Κούλα Βρανά υπερψήφισε το αίτημα των εργαζομένων που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο και στην τοποθέτησή της τόνισε πως: «όχι μόνο οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες του Δήμου, αλλά είναι αναγκαία η πρόσληψη πολλών περισσότερων ακόμη, με μόνιμες θέσεις εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων του Δήμου μας». 
Τόνισε επίσης πως «το μόνο που μπορεί να "εξασφαλίσει" τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων είναι η πάλη τους ενάντια στην πολιτική που απογυμνώνει τους δήμους από μόνιμο προσωπικό και οδηγεί τους εργαζόμενους σε συνεχή εργασιακή περιπλάνηση και ανασφάλεια».

Υπενθύμισε πως «το ΚΚΕ στην πρόσφατη διαδικασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος έθεσε προς ψήφιση για αναθεώρηση το άρθρο 103 που απαγορεύει στο δημόσιο τη μετατροπή συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Πρόταση που δεν υπερψήφισε κανένα άλλο κόμμα!» 
Β) Για την απαγόρευση διέλευσης φορτηγών και βαρέων οχημάτων από την πόλη της Καρύστου. 
Η Κούλα Βρανά έθεσε ως έκτακτο θέμα την ανάγκη λήψης απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο για την απαγόρευση διέλευσης φορτηγών και βαρέων οχημάτων από την πόλη της Καρύστου με το παρακάτω ψήφισμα: 
«Ήδη βρισκόμαστε στα τέλη Ιούνη δηλαδή μέσα στην θερινή και τουριστική για την περιοχή μας περίοδο, που σημαίνει πως η κίνηση τόσο οχημάτων όσο και πεζών στην πόλη της Καρύστου όπως και στην υπόλοιπη περιοχή αυξάνεται συνεχώς. 
Η διέλευση βαρέων οχημάτων (φορτηγά που μεταφέρουν δομικά υλικά, ανυψωτικά μηχανήματα, μπετονιέρες κλπ) κυρίως για τα έργα εγκατάστασης αιολικών πάρκων δε μπορεί να συμβιβαστεί με την αύξηση της κίνησης στην Κάρυστο. 
Σε πολλές περιπτώσεις δημιουργεί μποτιλιάρισμα, αυξάνει τους κινδύνους ατυχήματος και έχει ήδη δημιουργήσει ζημιές σε πρόσφατα ασφαλτοστρωμένους δρόμους. 
Για τους παραπάνω λόγους το Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ τη διέλευση φορτηγών και βαρέων οχημάτων από την πόλη της Καρύστου.
Συγκεκριμένα: 

1) Για την παράκαμψη της πόλης της Καρύστου να χρησιμοποιείται ο περιφερειακός της Καρύστου (S/M Κρητικός με Νεκροταφείο Καρύστου) με όριο ταχύτητας τα 30χλμ/ώρα. 
2) Να τοποθετηθεί άμεσα σήμανση που να επισημαίνει την απαγόρευση και να υποδεικνύει στους οδηγούς φορτηγών και βαρέων οχημάτων την παραπάνω διαδρομή
3) Για την απαραίτητη διέλευση φορτηγών (πχ εφοδιασμός καταστημάτων, οικοδομικές εργασίες εντός της Καρύστου κλπ) να χορηγείται ειδική άδεια από τις υπηρεσίες του Δήμου Καρύστου, μετά από αίτηση των ενδιαφερόμενων, για συγκεκριμένες μέρες και ώρες διέλευσης ή για χρονικό διάστημα που να μην υπερβαίνει τη μία βδομάδα. 
Η απόφαση αυτή να μπει σε εφαρμογή το συντομότερο δυνατό και οπωσδήποτε ως τις 15 Ιούλη». 
Ο Δήμαρχος κ. Ραβιόλος, παρά το ότι παραδέχθηκε πως το ψήφισμα κινείται σε σωστή κατεύθυνση, ισχυρίσθηκε πως θα διαμαρτύρονται για τη σκόνη οι κάτοικοι γύρω από τον περιφερειακό της Καρύστου καθώς ακόμη σημαντικό μέρος του είναι χωματόδρομος. 
Η Κούλα Βρανά τόνισε πως πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα η ασφαλτόστρωση και να προχωρήσει η υλοποίηση του ψηφίσματος πριν φτάσουμε στον Αύγουστο! 

Το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης εγκρίθηκε τελικά ομόφωνα με την επισήμανση να ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση του περιφερειακού. Βέβαια επειδή την ασφαλτόστρωση την πραγματοποιεί εταιρία εγκατάστασης αιολικών πάρκων και όχι ο Δήμος επισημαίνουμε πως θα πρέπει ο Δήμος με κάθε μέσο να πιέσει ώστε όντως να ολοκληρωθεί άμεσα. 
Η Δημοτική Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης 
Κούλα Βρανά

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιορτή Νίκης του Λευτέρη Ραβιόλου μετά την καθαρή εντολή του λαού της Καρυστίας.

Μια μεγάλη γιορτή στήθηκε απόψε μπροστά το εκλογικό κέντρο της Καρύστου μετά την καθαρή νίκη του συνδυασμού του Λευτέρη Ραβιόλου.
Όπως και την προηγούμενη φορά ο κ.Βόσσος προλόγισε τον κ.Ραβιόλο στο βήμα ο οποίος με μεγάλη συγκίνηση ευχαρίστησε τον κόσμο που επισφράγισε την προσπάθεια του ίδιου και των συνεργατών του.
Συνέχισε λέγοντας ότι με τόλμη και εργατικότητα, αναλαμβάνει την ευθύνη να πάει τον τόπο ακόμα πιο μπροστά παίρνοντας την αποψινή σπίθα .
Ευχαρίστησε την οικογένεια του , τους συνεργάτες του και όλους τους υποψήφιους για τον αγώνα που έδωσαν και έφτασαν σε αυτήν την νίκη.
Τόνισε ότι απόψε δεν υπάρχουν ηττημένοι. Νικήτρια είναι μόνο η Κάρυστος και κάλεσε να είναι σεμνοί στους πανηγυρισμούς και από αύριο όλοι μαζί να συνεχίσουν την προσπάθεια για τον δήμο μας.

Μεγάλη συγκίνηση και χαρά επίσης  ανάμεσα στους συμβούλους που καλούνται να συνεχίζουν το έργο του με την βοήθεια των νέων μελών της δημοτικής αρχής που μόλις πήρε εντολή να συνεχίσει .  Με αυτή την στιγμή στο 63,4…

Δοκιμαστικό ταξίδι πρώτο. Το Paros Jet μπήκε στο λιμάνι της Καρύστου.

Δεν νομίζω ότι είναι εύκολο για κάποιον που δεν είναι Καρυστινός να καταλάβει την συγκίνηση και το ανασκάλεμα της συλλογικής μας μνήμης που φέρνει η είσοδος ενός καραβιού στο λιμάνι μας και η ελπίδα για την μόνιμη σύνδεση μας με τις Κυκλάδες.

Είμαστε στην άκρη του νησιού. Είμαστε σε μια πολύ ιδιόμορφη κατάσταση και χρειαζόμαστε το άνοιγμα και την σύνδεση με τα άλλα νησιά. Χρειαζόμαστε να φέρουμε κόσμο εδώ και να γίνει η πόλη μας ένα κέντρο που θα εξυπηρετεί επιβάτες από Στερεά, Θεσσαλία και αλλού και να έρχονται από όλα τα νησιά!
Ίσως είναι η αφορμή να φτιαχτεί και ο δρόμος επιτέλους.
Είναι από τις λίγες φορές που όλοι συμφωνούμε ότι αυτό είναι κάτι καλό και ελπίζω να εγκριθεί η γραμμή, να αποδειχθεί κατάλληλο το καράβι και να αρχίσει μια νέα περίοδος ευημερίας για όλους!!
Σημείωση.
Το πλοίο μπήκε στο λιμάνι αλλά δεν άνοιξε εντελώς η πόρτα γιατί όπως βλέπετε στην φωτογραφία εμποδίζει ο στύλος με το φως. Δεν είναι κάποιο σοβαρό πρόβλημα και θα λυθεί άμεσα πιστεύω.
Περιμένουμε ενημέρωσ…

Επίσκεψη εφοπλιστή Ηλιόπουλου στην Κάρυστο. Δυναμώνουν οι ελπίδες για σύνδεση με Κυκλάδες και Ραφήνα!

Σήμερα το μεσημέρι έγινε συνάντηση στο Δημαρχείο Καρύστου μεταξύ του εφοπλιστή κ.Ηλιόπουλου, διευθύνοντα συμβούλου της SEA JET,  και του Δημάρχου Καρύστου παρουσία πλήθος συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και  παλαιών συνεργατών.
 Σημαντική η παρουσία της Προέδρου του Επιμελητηρίου Ευβοίας κ.Παρασκευής Αγιοστρατίτη που στήριξε την πρόταση όπως την στήριξε εκ μέρους του ΟΛΝΕ η κ.Ανδρέλλου, ο κ.Ιωάννης Μανώλης και ο υποψήφιος Δήμαρχος κ.Ζάχος Χατζηνικολής.
Ο επίσης υποψήφιος δήμαρχος κ.Δημήτρης Παρασκευάς δήλωσε ότι σίγουρα θα είναι θετικό για την περιοχή μας και συμφωνεί με αυτό αλλά παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλά θέματα που χρήζουν διευκρίνησης .

Σε μια πολύ θερμή ατμόσφαιρα συζητήθηκαν όλα τα επί μέρους θέματα και στο τέλος  έδωσαν τα χέρια και συμφώνησαν ότι θα προσπαθήσουν για να έρθουν σε συμφωνία ώστε να ακολουθήσουν όλα τα βήματα για να επιτευχθεί ο σκοπός μας , που δεν είναι άλλος από την σύνδεση μας με τις Κυκλάδες και την Ραφήνα -Κυκλάδες.

Μετά το τέλος της συνάντησης στο Δημαρχείο,…