Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019

Ο Γιάννης Μανώλης σε επιστολή γνωριμίας με τους πολίτες.
Οι σημαντικότεροι σταθμοί της ζωής μου:

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Μαρμάρι Ευβοίας. Είμαι το πρώτο από τα τρία παιδιά μιας τυπικής οικογένειας από την ελληνική επαρχία. Ο πατέρας μου δούλευε ως δημόσιος υπάλληλος στα ΕΛΤΑ -θέση από την οποία παραιτήθηκε το 1986 λόγω των συχνών μεταθέσεων για πολιτικούς λόγους-, ενώ η μητέρα μου κρατούσε την οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής και εμπορίας τυροκομικών προϊόντων. Εξαιτίας του γεγονότος ότι οι γονείς μου έλειπαν αρκετές ώρες από το σπίτι, από μικρός έμαθα να αγωνίζομαι και να αναλαμβάνω ευθύνες.
Είμαι παντρεμένος με την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Χαρά Γεωργατζή, από τις Ροβιές Ευβοίας, και έχουμε ένα παιδί τον Νικόλα. 
Τα πρώτα γράμματα τα έμαθα στο Δημοτικό Σχολείο Μαρμαρίου. Αποφοίτησα από το Γυμνάσιο Μαρμαρίου και το Γενικό Λύκειο Καρύστου. Σπούδασα Πολιτική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Οικονομία από το London School of Economics & Political Science. Τον Ιούνιο του 2017 ανακηρύχθηκα διδάκτορας με βαθμό “Άριστα” στον Τομέα Δημόσιου Δικαίου και Πολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διατριβή μου διακρίθηκε και βραβεύτηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων. Έχω κάνει τρεις επιστημονικές ανακοινώσεις σε Διεθνή Συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και δύο επιστημονικές δημοσιεύσεις (ένα άρθρο στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Business and Social Science και ένα κεφάλαιο στο Συλλογικό Τόμο «Ειδικά Θέματα Δημοσίων Πολιτικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» των εκδόσεων Ι. Σιδέρης).
Έχω παρακολουθήσει πληθώρα εκπαιδευτικών προγραμμάτων, όπως: α) Χειμερινό Σχολείο UNESCO για την Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση στη Βενετία β) Εκπαιδευτικό Σεμινάριο UNESCO στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο Ντακάρ γ) Χειμερινό Σχολείο Μεθοδολογίας & Πολιτικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης και δ) Μεταπτυχιακό Σεμινάριο στις Τεχνικές Διαπραγμάτευσης στη Σχολή Διακυβέρνησης του Harvard.

Εργάζομαι ως Program Manager στην Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO. Είμαι αν. μέλος στην Επιτροπή Στρατηγικής του Προγράμματος crowdfunding "Act4Greece" της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Πριν ενταχθώ στην UNESCO, εργάστηκα ως σύμβουλος δημόσιας πολιτικής και ανάπτυξης και συνεργάστηκα τόσο με δημόσιους όσο και με ιδιωτικούς οργανισμούς. Εργάστηκα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στις εταιρείες "Ankit Media" στο Λονδίνο και "GAOTIME" στη Σαγκάη. Τον Φεβρουάριο του 2019, συμμετείχα στο 67ο National Prayer Breakfast στην Ουάσιγκτον κατόπιν πρόσκλησης της αμερικάνικης κυβέρνησης.

Τον Ιανουάριο του 2017, είχα την τιμή να συμπεριληφθώ στα 15 πρώτα νέα στελέχη του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Είμαι μέλος του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Πόρων και Διαφάνειας της ΝΟΔΕ Ευβοίας.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου