Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Γιάννης Μανώλης σε επιστολή γνωριμίας με τους πολίτες.
Οι σημαντικότεροι σταθμοί της ζωής μου:

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Μαρμάρι Ευβοίας. Είμαι το πρώτο από τα τρία παιδιά μιας τυπικής οικογένειας από την ελληνική επαρχία. Ο πατέρας μου δούλευε ως δημόσιος υπάλληλος στα ΕΛΤΑ -θέση από την οποία παραιτήθηκε το 1986 λόγω των συχνών μεταθέσεων για πολιτικούς λόγους-, ενώ η μητέρα μου κρατούσε την οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής και εμπορίας τυροκομικών προϊόντων. Εξαιτίας του γεγονότος ότι οι γονείς μου έλειπαν αρκετές ώρες από το σπίτι, από μικρός έμαθα να αγωνίζομαι και να αναλαμβάνω ευθύνες.
Είμαι παντρεμένος με την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Χαρά Γεωργατζή, από τις Ροβιές Ευβοίας, και έχουμε ένα παιδί τον Νικόλα. 
Τα πρώτα γράμματα τα έμαθα στο Δημοτικό Σχολείο Μαρμαρίου. Αποφοίτησα από το Γυμνάσιο Μαρμαρίου και το Γενικό Λύκειο Καρύστου. Σπούδασα Πολιτική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Οικονομία από το London School of Economics & Political Science. Τον Ιούνιο του 2017 ανακηρύχθηκα διδάκτορας με βαθμό “Άριστα” στον Τομέα Δημόσιου Δικαίου και Πολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διατριβή μου διακρίθηκε και βραβεύτηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων. Έχω κάνει τρεις επιστημονικές ανακοινώσεις σε Διεθνή Συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και δύο επιστημονικές δημοσιεύσεις (ένα άρθρο στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Business and Social Science και ένα κεφάλαιο στο Συλλογικό Τόμο «Ειδικά Θέματα Δημοσίων Πολιτικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» των εκδόσεων Ι. Σιδέρης).
Έχω παρακολουθήσει πληθώρα εκπαιδευτικών προγραμμάτων, όπως: α) Χειμερινό Σχολείο UNESCO για την Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση στη Βενετία β) Εκπαιδευτικό Σεμινάριο UNESCO στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο Ντακάρ γ) Χειμερινό Σχολείο Μεθοδολογίας & Πολιτικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης και δ) Μεταπτυχιακό Σεμινάριο στις Τεχνικές Διαπραγμάτευσης στη Σχολή Διακυβέρνησης του Harvard.

Εργάζομαι ως Program Manager στην Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO. Είμαι αν. μέλος στην Επιτροπή Στρατηγικής του Προγράμματος crowdfunding "Act4Greece" της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Πριν ενταχθώ στην UNESCO, εργάστηκα ως σύμβουλος δημόσιας πολιτικής και ανάπτυξης και συνεργάστηκα τόσο με δημόσιους όσο και με ιδιωτικούς οργανισμούς. Εργάστηκα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στις εταιρείες "Ankit Media" στο Λονδίνο και "GAOTIME" στη Σαγκάη. Τον Φεβρουάριο του 2019, συμμετείχα στο 67ο National Prayer Breakfast στην Ουάσιγκτον κατόπιν πρόσκλησης της αμερικάνικης κυβέρνησης.

Τον Ιανουάριο του 2017, είχα την τιμή να συμπεριληφθώ στα 15 πρώτα νέα στελέχη του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Είμαι μέλος του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Πόρων και Διαφάνειας της ΝΟΔΕ Ευβοίας.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιορτή Νίκης του Λευτέρη Ραβιόλου μετά την καθαρή εντολή του λαού της Καρυστίας.

Μια μεγάλη γιορτή στήθηκε απόψε μπροστά το εκλογικό κέντρο της Καρύστου μετά την καθαρή νίκη του συνδυασμού του Λευτέρη Ραβιόλου.
Όπως και την προηγούμενη φορά ο κ.Βόσσος προλόγισε τον κ.Ραβιόλο στο βήμα ο οποίος με μεγάλη συγκίνηση ευχαρίστησε τον κόσμο που επισφράγισε την προσπάθεια του ίδιου και των συνεργατών του.
Συνέχισε λέγοντας ότι με τόλμη και εργατικότητα, αναλαμβάνει την ευθύνη να πάει τον τόπο ακόμα πιο μπροστά παίρνοντας την αποψινή σπίθα .
Ευχαρίστησε την οικογένεια του , τους συνεργάτες του και όλους τους υποψήφιους για τον αγώνα που έδωσαν και έφτασαν σε αυτήν την νίκη.
Τόνισε ότι απόψε δεν υπάρχουν ηττημένοι. Νικήτρια είναι μόνο η Κάρυστος και κάλεσε να είναι σεμνοί στους πανηγυρισμούς και από αύριο όλοι μαζί να συνεχίσουν την προσπάθεια για τον δήμο μας.

Μεγάλη συγκίνηση και χαρά επίσης  ανάμεσα στους συμβούλους που καλούνται να συνεχίζουν το έργο του με την βοήθεια των νέων μελών της δημοτικής αρχής που μόλις πήρε εντολή να συνεχίσει .  Με αυτή την στιγμή στο 63,4…

Δοκιμαστικό ταξίδι πρώτο. Το Paros Jet μπήκε στο λιμάνι της Καρύστου.

Δεν νομίζω ότι είναι εύκολο για κάποιον που δεν είναι Καρυστινός να καταλάβει την συγκίνηση και το ανασκάλεμα της συλλογικής μας μνήμης που φέρνει η είσοδος ενός καραβιού στο λιμάνι μας και η ελπίδα για την μόνιμη σύνδεση μας με τις Κυκλάδες.

Είμαστε στην άκρη του νησιού. Είμαστε σε μια πολύ ιδιόμορφη κατάσταση και χρειαζόμαστε το άνοιγμα και την σύνδεση με τα άλλα νησιά. Χρειαζόμαστε να φέρουμε κόσμο εδώ και να γίνει η πόλη μας ένα κέντρο που θα εξυπηρετεί επιβάτες από Στερεά, Θεσσαλία και αλλού και να έρχονται από όλα τα νησιά!
Ίσως είναι η αφορμή να φτιαχτεί και ο δρόμος επιτέλους.
Είναι από τις λίγες φορές που όλοι συμφωνούμε ότι αυτό είναι κάτι καλό και ελπίζω να εγκριθεί η γραμμή, να αποδειχθεί κατάλληλο το καράβι και να αρχίσει μια νέα περίοδος ευημερίας για όλους!!
Σημείωση.
Το πλοίο μπήκε στο λιμάνι αλλά δεν άνοιξε εντελώς η πόρτα γιατί όπως βλέπετε στην φωτογραφία εμποδίζει ο στύλος με το φως. Δεν είναι κάποιο σοβαρό πρόβλημα και θα λυθεί άμεσα πιστεύω.
Περιμένουμε ενημέρωσ…

Επίσκεψη εφοπλιστή Ηλιόπουλου στην Κάρυστο. Δυναμώνουν οι ελπίδες για σύνδεση με Κυκλάδες και Ραφήνα!

Σήμερα το μεσημέρι έγινε συνάντηση στο Δημαρχείο Καρύστου μεταξύ του εφοπλιστή κ.Ηλιόπουλου, διευθύνοντα συμβούλου της SEA JET,  και του Δημάρχου Καρύστου παρουσία πλήθος συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και  παλαιών συνεργατών.
 Σημαντική η παρουσία της Προέδρου του Επιμελητηρίου Ευβοίας κ.Παρασκευής Αγιοστρατίτη που στήριξε την πρόταση όπως την στήριξε εκ μέρους του ΟΛΝΕ η κ.Ανδρέλλου, ο κ.Ιωάννης Μανώλης και ο υποψήφιος Δήμαρχος κ.Ζάχος Χατζηνικολής.
Ο επίσης υποψήφιος δήμαρχος κ.Δημήτρης Παρασκευάς δήλωσε ότι σίγουρα θα είναι θετικό για την περιοχή μας και συμφωνεί με αυτό αλλά παρόλα αυτά, υπάρχουν πολλά θέματα που χρήζουν διευκρίνησης .

Σε μια πολύ θερμή ατμόσφαιρα συζητήθηκαν όλα τα επί μέρους θέματα και στο τέλος  έδωσαν τα χέρια και συμφώνησαν ότι θα προσπαθήσουν για να έρθουν σε συμφωνία ώστε να ακολουθήσουν όλα τα βήματα για να επιτευχθεί ο σκοπός μας , που δεν είναι άλλος από την σύνδεση μας με τις Κυκλάδες και την Ραφήνα -Κυκλάδες.

Μετά το τέλος της συνάντησης στο Δημαρχείο,…