Σάββατο, 22 Ιουνίου 2019

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μύλων σας καλεί στην γιορτή του Κλήδωνα την Δευτέρα το βράδυ.


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μύλων σας καλεί την Δευτέρα το βράδυ με το μαγιάτικο στεφάνι σας, να πάρετε μέρος στην γιορτή που διοργανώνει για το έθιμο του Κλήδωνα ,και φυσικά θα κάψουν τα στεφάνια.
Θα υπάρχει μπουφές και μουσική και το μόνο που πρέπει να φέρετε μαζί σας εκτός από το στεφάνι, είναι το χαμόγελο σας και την καλή σας διάθεση.

Καλή διασκέδαση σε όλους στους όμορφους Μύλους!


ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΤΗΣ ΚΑΡΥΣΤΟΥ!
Οι Μύλοι ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της περιοχής μετά την απελευθέρωση και από το 1833 μέχρι το 1848.
Οι γέροντες διηγούνται ότι το χωριό γνώρισε ημέρες δόξας και μεγαλείου, ως πρωτεύουσα της περιοχής, όπου λειτουργούσα όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και η Δημογεροντία.
Τα άφθονα νερά που πηγάζουν από το Μάκρωνα στους Αγ. Θεοδώρους βοηθούν ώστε να είναι πλούσια η βλάστηση και το χωριό να είναι πνιγμένο στο πράσινο.
Λειτουργούσαν πολλοί νερόμυλοι, απ' όπου προέρχεται και το όνομα του χωριού.
Πολλοί επισκέπτονται το χωριό για να απολαύσουν την δροσιά που χαρίζουν τα μεγάλα κι ευσκιόφυλλα δένδρα και τα γάργαρα νερά.
Δυτικά των Μύλων στο λόφο βρίσκεται το Καστέλλο Ρόσσο, Κόκκινο Κάστρο, Κιζήλ Χισάρ, που κτίστηκε από τους Λομβαρδούς στις αρχές του 13ου αιώνα.Το φρούριο διατηρείτο και χρησιμοποιείτο μέχρι το 1833, μετά τα σπίτια και τα έξω τείχη γκρεμίστηκαν ή κατεδαφίστηκαν και χρησιμοποιήθηκαν για το κτίσιμο των σπιτιών.
Οι βροχές και ο δυνατός άνεμος, που το χτυπούν αλύπητα έχουν καταστρέψει και τα τείχη του κυρίως φρουρίου της Ακρόπολης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου