Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019

Εν κατακλείδι..Εκλογές 2019.

Εν κατακλείδι όλοι είναι ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα των εκλογών.
Πανηγυρισμοί για τη νίκη Μητσοτάκη έξω από την Πειραιώς | in.gr
Η Νέα Δημοκρατία φυσικά με άνετη αυτοδυναμία μπορεί να κάνει μια ισχυρή κυβέρνηση με πρωταγωνιστή τον Κυριάκο Μητσοτάκη που τα κατάφερε αν και outsider να επιβληθεί και να κυριαρχήσει στο κόμμα.
Ο Σύριζα κράτησε πολύ ψηλά τα ποσοστά του και να προσθέσουμε και το ποσοστό του Βαρουφάκη βλέπουμε ότι ο κόσμος του Σύριζα είναι πια σταθερός στις επιλογές του, απλά οι επιλογές στάθηκαν απέναντι.
Το Κινάλ δεν ξέρω αν πρέπει να είναι ευχαριστημένο. Δεν το βλέπω να παίρνει τα πάνω του παρά τις διάφορες προσπάθειες για ανανέωση, συνένωση η αλλαγή σήματος η επικοινωνιακής πολιτικής.
Η Φώφη δεν τα κατάφερε τελικά να ξεκολλήσει το κόμμα και να του δώσει μια νέα δυναμική.

Ευτυχώς η Χρυσή Αυγή έξω, δυστυχώς ο Βελόπουλος μέσα όπως και Γιάνης.
Από μια άποψη, οι πολιτικές και οι πολιτικές χιουμοριστικές εκπομπές θα έχουν πολύ ωραίο υλικό για απολαυστικές εκπομπές με αυτούς μέσα στην βουλή και τους νέους βουλευτές τους να φέρνουν έναν άλλο αέρα κουλαμάρας στο Κοινοβούλιο για να μην σκεφτούμε και τις ενδυματολογικές επιλογές τους!

Πάει και ο καημένος ο Λεβέντης.., ο Λαφαζάνης δεν τα κατάφερε ούτε καν να μπει στον χάρτη και η Ζωή παρά την προσπάθεια της έμεινε και αυτή απ έξω.

Οι δύο μεγάλοι χώροι είναι τώρα πια ο Κεντροδεξιός με την Ν.Δ και ο Κεντροαριστερός με τον ΣΥΡΙΖΑ που από αλλού ξεκίνησε και αλλού κατέληξε.
Είναι φυσικό σαν μεγάλοι χώροι να έχουν πολλούς και από πολλές μεριές και καλό θα ήταν να μην πιάνονται οι μεν για τα άκρα του δε για να χαρακτηρίζουν όλον τον χώρο, παρά να είναι ευχαριστημένοι που αυτά τα άκρα βρίσκονται σε χώρους που τους αναγκάζουν, κατά κάποιο τρόπο να έχουν μια κοινωνικά και πολιτικά αποδεκτή συμπεριφορά.

Για μας τους πολίτες τα νέα είναι καλά γιατί έχουμε μια δυνατή κυβέρνηση χωρίς να περνάει καιρός με προβλήματα και ταραχές. Να μην ξεχνάμε ότι τα προβλήματα στο Αιγαίο είναι πολύ μεγάλα και επείγοντα για να μην έχουμε ένα δυνατό πρόσωπο σαν Χώρα.Ελπίζουμε να πάρει η οικονομία γρήγορα μπρος και να μειωθεί η ανεργία όπως και πολλά άλλα που υποσχέθηκε η ΝΔ και όσοι ψηφίσαμε περιμένουμε να δούμε.

Όσο για την Εύβοια, βγήκαν άνθρωποι γνωστοί και καταξιωμένοι στον χώρο τους, ενώ οι νέοι έμειναν να κρατήσουν την μαγιά που δημιούργησαν για τις επόμενες εκλογές.
Είναι πάρα πολύ δύσκολο τόσο στις δημοτικές όσο και στις περιφερειακές και στις βουλευτικές να έχεις επιτυχία με την πρώτη φορά.
Οι  γνωριμίες όμως , η εντύπωση από την προεκλογική εκστρατεία και η συμπεριφορά σε όλη την θητεία, θα καθορίσουν την εκλογή η όχι την επόμενη φορά.

Αυτά τα λίγα από μια ερασιτέχνη , ελπίζω η επόμενη μέρα να μας αφήσει ήρεμους και ήρεμες να συνεχίσουμε την ζωή και τις δουλειές μας αγαπημένοι χωρίς πικρίες η , υπερβολικές και άχαρες χαρές.
Άλλωστε, όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου