Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019

"Οι ανθισμένες μανόλιες" μας συγκίνησαν πολύ απόψε στο Γιοκάλειο!


"Οι ανθισμένες μανόλιες" του Ρόμπερτ Χάρλινγκ είναι ένα βαθιά κοινωνικό και τρυφερό έργο που ξετυλίχτηκε στην σκηνή μέσα από τις μοναδικές ερμηνείες των κυριών που είχαν την διανομή των ρόλων σε σκηνοθεσία της Πετρούλας Ματζουκίδου.
Το έργο προλόγισε η Γωγώ Κόλλια , μέλος της θεατρικής ομάδας.

Έπαιξαν οι:
Περσεφόνη Κώσταρου
Κυριακή Θεοδώρου
Σεβαστή Μπαλτά/ Γεωργία Γιατσάτσιου
Σοφία Σταμπέλου
και Σοφία Ντενούλη.Είναι πολλά τα ερωτήματα που ύφανε στους διαλόγους ο συγγραφέας. Πολλά και δύσκολα να απαντηθούν με μια ξεκάθαρη απάντηση που θα άρμοζε για όλους.
Που μπορεί να φτάσει κάποιος στο όνομα της αγάπης?
Ποιο είναι το τίμημα της ευτυχίας και πως μπορούν οι οικείοι να δεχθούν τις σκληρές αποφάσεις για την ζωή?
Είναι η φιλία τελικά μια επιλογή η απλά μια συνθηκολόγηση και ανοχή στην κοινωνία που αναγκαζόμαστε να ζήσουμε?
Είναι η καλή καρδιά τελικά που τα χωράει όλα η , η ανάγκη για μοίρασμα είναι τόσο μεγάλη που καταπίνει τις διαφορές μέσα στα χρόνια?

 Το έργο θα ανέβει και αύριο το βράδυ και να θυμίσουμε ότι η αίθουσα κλιματίζεται και πραγματικά ήταν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα αν και η αίθουσα είναι κλειστή.

 Η Πετρούλα Ματζουκίδου παρουσιάζοντας τα νέα μέλη της θεατρικής ομάδας, κάλεσε όλους και όλες όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην ομάδα και ότι μπορούν να έρθουν σε επαφή για πληροφορίες από τον Σεπτέμβρη .
Όλοι και όλες μπορούν να παίξουν, η να βοηθήσουν σε άλλους τομείς μιας παράστασης αλλά σε κάθε περίπτωση, να έχουν τα οφέλη της ενασχόλησης τους με το θέατρο.
 Θερμά συγχαρητήρια στην Σοφία Σταμπέλου για την τόσο, μα τόσο αληθινή ερμηνεία, στις νέες Σεβαστή Μπαλτά και Σοφία Ντενούλη που έπαιξαν με ενθουσιασμό και προσήλωση στους ρόλους τους, στην Περσεφόνη Κώσταρου που ζωγράφισε τόσο ζωηρά τον χαρακτήρα της Τρούβη  στην Γεωργία Γιατσιάτσιου που κατάφερε να εισχωρήσει στις λεπτές πτυχές της ψυχολογίας της ηρωίδας και εναλλάσσονταν τόσο γρήγορα και τόσο τραγικά αλλά και ταυτόχρονα αισιόδοξα και στην Κυριακή Θεοδώρου που μετέφερε την γλυκιά της προσωπικότητα στον πρόσωπο της Αννέλ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου