Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019

Μια Αδελφοποίηση που έχει βαθιές ρίζες.

Οι προσπάθειες για αδελφοποίηση των 2 δήμων έχουν ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν
και ευτυχώς για την ιστορία του τόπου μας υπάρχουν άρθρα στην πρώην σελίδα
του Δήμου Καρύστου.
Ακολουθώντας τον σύνδεσμο θα μπορείτε να ενημερωθείτε το πως φτάσαμε
στην χθεσινοβραδινή τελική υπογραφή.
Στην σελίδα θα δείτε ενδεικτικά ορισμένα άρθρα. Το αποτέλεσμα είναι ότι ότι
οι θετικές κινήσεις έχουν συνέχεια και δεν απαξιώνονται, μπορεί να δημιουργηθούν
θετικές συνθήκες για τους πολίτες.

http://www.sofiascomments.com/2013/08/blog-post_1513.html
http://www.dimoskarystou.gr/index.php?option=com_content&task=category&sectionid=37&id=118&Itemid=217

Επίσκεψη της Γαλλικής Αντιπροσωωπείας στο Δήμο Καρύστου


1.jpg

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Νομάρχης του Belford της Γαλλίας κ. Yves Ackermann, ο Αντιδήμαρχος του Tilleul κ. Μιλτιάδης Κωνσταντακάτος και ο Γενικός Γραμματέας του Tilleul κ. Gérald Lahsok στα πλαίσια της εβδομάδας “Ελληνογαλλικής Φιλίας” που διοργάνωσε ο Δήμος μας από τις 25 έως τις 31 Αυγούστου, επισφραγίζοντας την συνεργασία και τις ανταλλαγές πολιτισμού.

Την Γαλλική αντιπροσωπεία, υποδέχτηκε την Παρασκευή, στο λιμάνι Μαρμαρίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Οικονόμου. Το ίδιο απόγευμα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Επιμελητήριο Ευβοίας και με φορείς του Δήμου Καρύστου, στην οποία ο Δήμαρχος κ. Νικόλαος Μανώλης, τόνισε τη μεγάλη σημασία της πολιτιστικής συνεργασίας των δύο δήμων που θα αποφέρει την οικονομική και τουριστική συνεργασία, ελπίζοντας στη σύσφιξη και διατήρηση δεσμών φιλίας, αμοιβαίας αλληλεγγύης και συνεργασίας.
Στις 20:30 μ.μ., η Γαλλική αντιπροσωπεία μαζί με τον Δήμαρχο Καρύστου, παρακολούθησαν το κονσέρτο μεσαιωνικής μουσικής που πραγματοποιήθηκε στο Μπούρτζι και ξεναγήθηκαν στην έκθεση «ΕΥΒΟΙΑ - Σταυροδρόμι Πολιτισμών σε Φόντο Γαλάζιο». Ακολούθως, παρακολούθησαν την ομιλία του κ. Δημήτρη Παπαγεωργόπουλου, για την Ελληνική Παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Γαλλίας και την συλλογή που παρουσιάζει τις ελληνικές συμμετοχές στις εκθέσεις του Παρισιού. Στη συνέχεια,  παρατέθηκε γεύμα από το Επιμελητήριο Εύβοιας, με την παρουσία των Αντιδημάρχων κα. Μαρία Κιούκη και κ. Γιώργο Οικονόμου και των φορέων της περιοχής.

Το Σαββάτο, συναντήθηκαν στη Μεκουνίδα με Γάλλους κατοίκους της περιοχής με σκοπό τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ τους και ακολούθησε ξενάγηση στο Κτήμα Μοντοφώλι από την κα. Ελένη Καρακώστα.  Το βράδυ του Σαββάτου, ο Δήμαρχος κ. Νικόλαος Μανώλης, υποδέχτηκε στο Δημαρχείο, τη Γαλλική αντιπροσωπεία όπου έγινε ανταλλαγή δώρων και επισφραγίστηκε η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Καρύστου και του Δήμου Tilleul της Γαλλίας. Στη συνέχεια, όλοι μαζί παρακολούθησαν την Γιορτή Κρασιού που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός «ΑΝΕΜΟΠΥΛΕΣ» στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Καρύστου.


tilleul.jpg
Αντιπροσωπεία από τον Δήμο Tilleul της Γαλλίας, επισκέφθηκε τον Δήμο Καρύστου, δίνοντας συνέχεια στην στενή συνεργασία που έχουν αναπτύξει οι δύο τοπικές αρχές ενόψει και της επικείμενης αδελφοποίησης του Δήμου Καρύστου με τις Κοινότητες του Tilleul.
Το Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2012, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της αντιπροσωπείας του Δήμου Tilleul και του Δημάρχου Καρύστου κ. Νικόλαο Μανώλη στο δημαρχείο Καρύστου. Παρών στην συνάντηση ήταν και ο επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας κ. Ελευθέριος Ραβιόλος. Σκοπός της συνάντησης, ήταν η ανάπτυξη στρατηγικής έτσι ώστε και μετά την επίσημή έγκριση της αδελφοποίησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι δήμοι να προχωρήσουν στις απαιτούμενες διαδικασίες που θα επιφέρουν ανταλλαγή νέων ιδεών και διάφορες άλλες  προοπτικές ανταλλαγής, όπως πολιτιστικές, εμπορικές, τουριστικές και οικονομικές στα πλαίσια της βιώσιμη ανάπτυξης.
Στη συζήτηση που διήρκεσε δύο ώρες, ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Μανώλης, επισήμανε την πλούσια παραγωγή τοπικών προϊόντων από επιχειρήσεις τα οποία μπορούν μέσω ενός δικτύου συνεργασίας, να εξαχθούν στην Γαλλία με σκοπό την ανάπτυξη της οικονομίας του Δήμου Καρύστου. Επίσης, ο κ. Μανώλης τόνισε την αναγκαιότητα για την ανταλλαγή ιδεών για την ανάπτυξη της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και του τουρισμού μέσω εκθέσεων και event τα οποία θα βοηθήσουν τα μέγιστα στην αύξηση του.
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της κοινότητας Frais του Δήμου Tilleul κ. Μιλτιάδης Κωνσταντακάτος. Ο κ. Κωνσταντακάτος τόνισε ότι γνωρίζει πάρα πολύ καλά τα προϊόντα του Δήμου Καρύστου και επισήμανε την θαυμασμό του για την πλάκα Καρύστου. Μάλιστα, έκανε γνωστό πως στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Tilleul, υπάρχει το λογότυπο του Δήμου, σκαλισμένο πάνω σε μία πλάκα Καρύστου. Πρόσθεσε πως θα προσπαθήσει και εκείνος σε μια μελλοντική εξαγωγή των παραδοσιακών προϊόντων της Καρύστου στη Γαλλία. Στη συνέχεια ανέπτυξε τον τρόπο λειτουργίας του Δήμου Tilleul και απευθυνόμενος στον κ. Μανώλη, είπε πως θα πρέπει να γίνει μια ανταλλαγή απόψεων για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Έπειτα, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος των κοινοτήτων του Δήμου Tilleul κ. Guy Mouilleseaux ο οποίος και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επικείμενη αδελφοποίηση και ευχαρίστησε προσωπικά τον Δήμαρχο Καρύστου για την φιλοξενία. Ο κ. Guy Mouilleseaux παρέδωσε στον κ.  Μανώλη μια τιμητική πλακέτα με τα λογότυπα των δύο τοπικών αρχών.
Μετά την συνάντηση στο δημαρχείο, ο Δήμαρχος Καρύστου και η αντιπροσωπεία του Δήμου Tilleul, επισκέφθηκαν το Κτήμα Μοντοφώλι όπου και έγινε ξενάγηση από τον ιδιοκτήτη κ. Παύλο Καρακώστα. Ο κ. Καρακώστας διηγήθηκε ένα σύντομο ιστορικό για το Κτήμα Μοντοφώλι με τους καλεσμένους να είναι μαγεμένοι από την ομορφιά και την ιστορία του κτήματος. Στην συνέχεια, και αφού επισκέφθηκαν την κάβα του κτήματος, οι καλεσμένοι γεύτηκαν το εξαιρετικής ποιότητας γλυκό κρασί.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στα πλαίσια της πολυεπίπεδης συνεργασίας που έχει αναπτύξει ο Δήμος Καρύστου με τις γαλλικές Κοινότητες του Tilleul, περιλαμβάνεται και η προώθηση τοπικών μας προϊόντων στην αγορά τους.
Καλούμε τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς τοπικών παραδοσιακών προϊόντων (μέλι, παστέλι, ζυμαρικά, γλυκά του κουταλιού, λικέρ, βότανα, κτλ.), να προσκομίσουν, στο δημαρχείο Καρύστου, δείγματα τους (δύο τεμάχια), έως τη Δευτέρα 25.06.2012.
Οι συμμετέχοντες, θα πρέπει να μπορούν να εκδώσουν τιμολόγια πώλησης αγαθών. Επίσης, ο δειγματισμός να είναι σε μικρές, κατά το δυνατόν, συσκευασίες.
Τα προϊόντα θα προωθηθούν στις συνεργαζόμενες γαλλικές κοινότητες,  με προοπτική μελλοντικών εξαγωγών.

                                                           
                                                                   Ο Δήμαρχος Καρύστου
                                                                      Νικόλαος Μανώλης
Αποδίδει καρπούς η συνεργασία με τις Κοινότητες του Tilleul

img_3848.jpg

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των τοπικών προϊόντων που έχει αποστείλει ο δήμος μας η οποία έγινε στα πλαίσια της προετοιμασίας για την εκδήλωση – ημέρα εμπορίου «les sourires du commerce» (τα χαμόγελα του εμπορίου), που έχει προγραμματιστεί στις 13 Οκτωβρίου. Τα προϊόντα παρουσιάστηκαν σε σταντ υποδοχής της εκδήλωσης, όπου ήταν παρών  αρκετοί ιδιοκτήτες και διευθυντές της εμπορικής περιοχής. Σε αυτήντη δράση θα συμμετέχουν 13 έμποροι (Auchan, Micromania, Shampoo, Nilufar, La Pause tradition, Rêve de literie, Signature Cuisines, Chauvier, Garage de l’Est, Le Paradiso, Restaurant Chez Serge, Magvet, Le clafoutis). Οι παρευρισκόμενοι έμειναν έκπληκτοι με τα προϊόντα τα οποία χαρακτήρισαν εξαιρετικής ποιότητας. Πλέον, ο δρόμος για την εξαγωγή των προϊόντων του Δήμου Καρύστου είναι ανοιχτός.
Παρόντες στην παρουσίαση ήταν :
Guy Mouilleseaux, Πρόεδρος του CCT
Eric Hoffmann, Δ/ντης σουπερμάρκετ Auchan
Carole Pivert, Δ/ντρια Rêve de literie
Miltiade Constantakatos, Αντιδήμαρχος Frais
Patrick Luthringer, Δ/ντης Paradiso
Raphael Gustin, Δ/ντης Pause Tradition,
Jérôme Godfroy, Δ/ντης Nilufar
Marie-Christine Girard, Εκπρόσωπος εμπορικού επιμελητήριου
Jérôme Matranga, Δ/ντης Magvet.
Δύο άρθρα τοπικών εφημερίδων έκαναν αφιέρωμα στην παρουσίαση των προϊόντων.

ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ.jpg2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή Σοφία,
Πριν χρόνια ναι μεν είχαν προωθηθεί διμερείς σχέσεις με την Tilleul. Τώρα απ οτι έμαθα πρόκειται για τον μεγαλο δήμο του Grand Belford.
Και ανεπίσημα, δυστυχώς εμείς οι ελληνογαλλοι της περιοχής μάθαμε ότι η παλλια αδελφοποίηση με το Tilleul δεν ισχύει γιατί οι κρατικές γραφιοκρατικεσ´ διαδικασίας με την αποκεντρωμένη διοικηση δεν ολοκληρώθηκαν μέχρι το 2014... Εκτός αν είχε γίνει κάτι αλλο τελευτεα στιγμη

sofiascomments είπε...

Δεν γνωρίζω αλλά θα ήθελα να είχαμε ένα ιστορικό , καλό θα ήταν.

Δημοσίευση σχολίου