Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019

Το Μπούρτζι και ο Άγιος Ταξιάρχης ακόμα περιμένουν τα συνεργεία της Αρχαιολογίας!

Ήταν πέρυσι τέτοιο καιρό που είχε ανοίξει μια μεγάλη κουβέντα για το Μπούρτζι το οποίο δεν δεχόταν επισκέπτες παρά μόνο με την συνοδεία της Αρχαιολόγου για την ασφάλεια των επισκεπτών.
Από τότε λοιπόν η Αρχαιολογική Υπηρεσία στην Χαλκίδα είχε υποσχεθεί ότι θα στείλει άμεσα εργάτες για να κάνουν τις απαραίτητες εργασίες έτσι ώστε φέτος να είναι ανοιχτό.
Το πιστέψαμε και περιμέναμε να δούμε τις εργασίες να ξεκινούν.
Την μια όμως φυσούσε, την άλλη έβρεχε, την τρίτη ήταν γιορτές έφτασε ο Μάρτης και ακόμα τίποτα.
Τότε έγιναν μεγάλες βροχές αν θυμάστε και ο Άγιος Ταξιάρχης για άλλη μια φορά πλημμύρισε ενώ ο τρούλος είναι έτοιμος να καταρρεύσει.
Με αγωνία οι επίτροποι και  ο ιερέας έστειλαν επιστολή στην Αρχαιολογία την οποία δημοσιεύσαμε και εδώ με αποτέλεσμα να έρθει κλιμάκιο από την Χαλκίδα οι οποίοι πιστοποίησαν την ανάγκη της άμεσης επέμβασης.
Από τότε περιμένουμε να έρθουν όπως περιμένουμε και για το Μπούρτζι που είχαμε πάρει διαβεβαιώσεις ότι ήταν στις προτεραιότητες της υπηρεσίας μαζί με τον Άη Ταξιάρχη.
Φυσικά δεν φταίει σε τίποτα η Αρχαιολόγος μας που προσπαθεί και ενημερώσει για την ανάγκη του επείγοντος και περίμενε ότι φέτος θα ήταν ανοιχτό το Μπούρτζι για εκδηλώσεις.
Τι κάνουμε λοιπόν τώρα?
Νομίζω ότι θα πρέπει αν επικοινωνήσουν απ ευθείας με το υπουργείο Πολιτισμού και την νέα Υπουργό κ.Λίνα Μενδώνη μια αντιπροσωπία από τις αρχές, τους επιτρόπους και την αρχαιολογία-αν δεν δημιουργεί πρόβλημα στην υπηρεσία- και να εκθέσουν επιτέλους τα προβλήματα στην κεφαλή μιας και η διεύθυνση Ευβοίας δεν αποδείχθηκε αξιόπιστη στις υποσχέσεις της.

Πάντως κάτι πρέπει να κάνουμε γιατί θα καταρρεύσουν και μετά θα είναι αργά για δάκρυα συγνώμες η άλλες γνώμες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου