Από 4 έως 8 Αυγούστου 2019 θα διεξαχθεί για πρώτη χρονιά στην Εύβοια ο αγώνας Ανοικτής Θαλάσσης µε την επωνυμία «ΝΗΣΟΣ ΕΥΒΟΙΑ-EVIA ISLAND REGATTA 2019».
Ο αγώνας συνδιοργανώνεται από το Επιμελητήριο Ευβοίας το Σ.Α.Μ.Ε.Ε. την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος τον Ο.Λ.Ν.Ε. τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χαλκίδας τον Ναυτικό Όμιλο Λίμνης και τον Ναυτικό Όμιλο Διαύλου Ωραίων.
Ο φετινός πρώτος αγώνας θα έχει ιστιοδρομίες συνολικής απόστασης περίπου 120 ν.µ. και µία θαλασσοπορία περίπου 38 ν.µ. Θα εκκινήσει από το λιμάνι της Χαλκίδας και θα επισκεφτεί λιμάνια της Βόρειας Εύβοιας.
Έτσι στις 3 Αυγούστου θα γίνει συγκέντρωση κυβερνητών και πληρωµάτων όπως και την τελετή έναρξης µε δεξίωση στη Χαλκίδα, στις 4 Αυγούστου θα διεξαχθεί η 1η ιστιοδρομία Χαλκίδα-Λίµνη, την επόμενη 5 Αυγούστου έχουμε ελεύθερη θαλασσοπορία Λίµνη-Ωρεούς.
Στις 6 Αυγούστου στον στίβο έξω από το λιμάνι των Ωρεών θα διεξαχθεί η 2η ιστιοδρομία ελεγχόµενου στίβου. Η 3η ιστιοδροµία θα γίνει στις 8 Αυγούστου µε διαδρομή Ωρεοί-Ψαροπούλι,και η 4η στις 9 Αυγούστου µε εκκίνηση από το Ψαροπούλι και τερματισμό Ιστιοδρομίας αλλά και του αγώνα στο λιμάνι της Κύμης όπου την επόμενη ημέρα θα γίνουν οι απονομές και η τελετή λήξης.
Περισσότερα στο παρακάτω link :https://eviaregatta.gr