Κυριακή, 28 Ιουλίου 2019

O Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου στην Κάρυστο και ενημέρωση του για την κατάσταση στον Ναό των Παμεγγίστων Ταξιαρχών στα Καλύβια.


 Σήμερα η Εκκλησίας μας γιορτάζει τον Άγιο Γεράσιμο Ευβοίας ο οποίος κατάγεται από την περιοχή μας.
Η εκκλησία μας γιορτάζει τον Άγιο την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου για να αναδείξει την εντοποιότητα του και να τον γνωρίσουν καλύτερα οι πιστοί.
Για αυτόν τον λόγο και η επίσκεψη του Μητροπολίτη μας Σεραφείμ ο οποίος μετά την λειτουργία δέχθηκε τους πιστούς στο Γηροκομείο Καρύστου.
Εκεί υποδέχθηκε και αντιπροσωπία του Πολεμικού μας Ναυτικού όπως και επισήμους.
Δοθείσης της ευκαιρίας της επίσκεψης του, παρέδωσα εκ μέρους όλων όσων έχουν υπογράψει την επιστολή προς το υπουργείο Πολιτισμού και ζητήσαμε από τον Μητροπολίτη να κάνει παρέμβαση υπέρ της σωτηρίας του Ναού.
Ο κ.Δήμαρχος εξήγησε την κατάσταση και το που βρισκόμαστε αυτήν την στιγμή και τόνισε την ανάγκη της προσοχής όλων μας για την διάσωση του μνημείου,
Προς την ίδια κατεύθυνση και η τοποθέτηση της Συμβούλου στην Περιφέρεια κ. Άννας Καρύκα όπως και του ιερέα της ενορίας Γεωργίου Βλάχου ο οποίος έχει ήδη προβεί σε πολλές κινήσεις ενημέρωσης προς όλους για την επείγουσα ανάγκη παρέμβασης υπέρ του ναού.
 Ο Σεβασμιότατος προθυμοποιήθηκε να ενημερωθεί περισσότερο και αφού του αποσταλούν περισσότερα στοιχεία να προχωρήσει το αίτημα εκ μέρους της Μητρόπολης στο Υπουργείο Πολιτισμού.
Να σημειώσουμε ότι αυτές τις μέρες γίνεται συλλογή υπογραφών προς αυτή την κατεύθυνση στο καφέ- μεζεδοπωλείο STAKALIVIA  στα Καλύβια φυσικά.
Θα ενημερώνεστε για τις ενέργειες γιατί πρέπει να προλάβουμε τις βροχές.
Αν δεν τις προλάβουμε, δεν θα μπορέσουν να γίνουν οι εργασίες.
Ας πιέσουμε όλοι και ας ενδιαφερθούμε λοιπόν για την διάσωση του Ναού.

Μερικές κυρίες από το εξαιρετικό προσωπικό του Γηροκομείου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου