Ας μιλήσουμε για κέντημα λοιπόν....

Λοιπόν αναγνώστες με έχει πιάσει ένας φόβος που πάω να γράψω κάτι και αυτός με σταματάει.
Μήπως δεν πρέπει? Μήπως θίξω πάρα πάνω κάποιον που δεν θα ήθελα?
Μήπως όπως έχει συμβεί πάρα πολλές φορές, άλλα γράφω άλλα καταλαβαίνουν μερικοί μερικοί?
Τι να γράψω λοιπόν?
Θα γράψω για το κέντημα.
Εύκολο θέμα χωρίς άλλα κι άλλα. Τον όμορφο αυτόν πίνακα τον βρήκα καταχωνιασμένο στο Πολυκατάστημα Μυλωνάς.
Έψαχνα να βρω ένα κέντημα σταυροβελονιά, εύκολη  past time activity, που σε συνδυασμό παλιών Ελληνικών ταινιών που δείχνει ακατάπαυστα το Cosmote 3 , περνά κάποιος πολύ ωραία και ευχάριστα την ώρα του.
Δηλαδή, εγώ την περνάω γιατί όλοι με κοίταζαν με έκπληξη όταν έλεγα ότι ψάχνω έναν πίνακα να κεντίσω.
Στα εμπορικά δεν πετάμε τίποτα. Όπως έλεγε ο πατέρας μου, Κάθε πράγμα έχει τον πελάτη του και θάρθει η ώρα να το πάρει.
 Έτσι ανάμεσα στους λίγους πίνακες που ανακαλύψαμε σε ένα ράφι, βρήκα και γω τον δικό μου που τον αγάπησα με την πρώτη ματιά.
Λοιπόν? Δεν είναι καλύτερα να λέμε για κέντημα?
Τι να πούμε δηλαδή? Ότι δεν πέρασαν 2 μέρες και κάτι αλήτες έκαναν δολιοφθορά στον μηχανισμό για τα αναπηρικά καροτσάκια? Πιστεύω ότι το έφτιαξαν κιόλας αλλά μου περιέγραψαν την σκηνή όπου ήρθε ολόκληρη οικογένεια από την Αττική για να κάνουν διακοπές και να κάνει και το παιδί μπάνιο και το καημένο δεν μπόρεσε. Φαντάζεστε την στεναχώρια τους?
Και όλα αυτά επειδή υπάρχουν κάτι αλήτες, κάτι υπάνθρωποι που καταστρέφουν ότι όμορφο υπάρχει σε όλο το μέτωπο της παραλίας. Φώτα ,παγκάκια, ξαπλώστρες και τώρα έβαλαν στο μάτι και τον μηχανισμό.
Δεν πρέπει να γίνει τουλάχιστον μια μήνυση κατ αγνώστων? Φυσικά, και το Λιμεναρχείο και η Αστυνομία τους ξέρει, και αν έκαναν και καμιά περιπολία, μπορεί να τους έπιαναν και επ ευτοφόρω.
ΑΝ......Καλύτερα για κέντημα, σίγουρα καλύτερα.

Να πούμε για το νησί μας που καίγεται? Που δεν πήγε καλά φέτος τουριστικά γιατί η φτώχεια έχει κατσικωθεί πάνω μας και δεν λέει να φύγει.
10 Χρόνια είναι αυτά, δεν είναι λίγα.
 Προς μεγάλη μου στεναχώρια έμαθα ότι τακτικοί επισκέπτες δεν ήρθαν φέτος γιατί τα καταλύματα τους ήταν πιασμένα από ΑΠΕ.  Που είναι οι κλίνες για να καλύψουν την διαφορά?
Εν τω μεταξύ άνοιξαν οι αγορές πάλι που ήταν κλειστές λόγω τρομοκρατίας, όπως άνοιξαν και πολλές άλλες, πολύ φθηνότερες.
Τα Βαλκάνια, η Γεωργία παρακαλώ, όπως και η Λετονία μαζί με άλλες χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ, προσφέρουν πολύ οικονομικότερες διακοπές από εμάς.
Πάντα κάτι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε και στην Καρυστούλα μας και κάποιοι ήδη δουλεύουν για αυτό. Θα σας τα πω βέβαια στην ώρα τους, δεν θα το κρατήσουμε μυστικό. Αλίμονο! Αν ερχόταν και μια επένδυση σε κλίνες, δηλ ένα μεγάλο ξενοδοχείο, ε εκεί πια..θα κάναμε μεγάλη χαρά. Γιατί ότι και να λέμε ότι φταίει, το ένα η το άλλο, αν δεν υπάρχουν κλίνες για οργανωμένο τουρισμό βρε παιδιά, τι ψάχνουμε να βρούμε?
Τι είναι ο κάβουρας, τι είναι το ζουμί του.

Κατά τα άλλα, ανακοινώνονται η μια μετά την άλλη οι ημερομηνίες ορκωμοσίας των νέων Αρχών και η δική μας θα ορκιστεί στις 31 του μηνός.
Κάθε αρχή κρύβει μια ελπίδα και ας ελπίσουμε για μια αναβάθμιση σε κάθε επίπεδο.

Αυτά λοιπόν και με το καλό να σβήσουν οι φωτιές και όλη η Ελλάδα να γιορτάσει τον 15 Αύγουστο χωρίς πάρα πάνω βάσανα.

Σχόλια