Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019

Μια διαφήμιση -ένας τρομαχτικός καινούργιος κόσμος.Ίσως είναι υπερβολικός ο τίτλος αλλά η συγκεκριμένη διαφήμιση περνά ένα μήνυμα καθόλου κολακευτικό για τον υποτιθέμενο πολιτισμό μας.

Το κοριτσάκι κλοτσά την καρέκλα της παραλίας για να πάει στις καρέκλες για το γραφείο του σχολείου.

Είναι μεγάλη η σημειολογία της εικόνας σε σχέση με την αντίληψη που έχουμε για την μόρφωση χωρίς να συνεπάγεται πια, καλούς τρόπους, γενική κουλτούρα και αυτό που λέμε, ευγένεια συμπεριφοράς.

Από αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα, δείχνουμε στην τηλεόραση χωρίς ντροπή, ότι έχουμε αγκαλιάσει τους άσχημους τρόπους, την αγένεια , το θράσος και την ανοχή και τους έχουμε κάνει ακόμα και προς μίμηση μέσω της διαφήμισης.

Τα σημερινά παιδιά μεγαλώνουν σε έναν κόσμο που πνίγεται από τα σκουπίδια, από τις φωτιές  και από το χάσιμο ζωτικού χώρου ενώ ταυτόχρονα οι πηγές καθαρού νερού και ενεργειακών πόρων εξαντλούνται.
Αυτά από μόνα τους αρχίζουν να φέρνουν πολλά κοινωνικά προβλήματα. Ας κρατήσουμε τουλάχιστον την ευπρέπεια στην συμπεριφορά μας εν καιρώ ειρήνης.

Δεν κλοτσάμε τις καρέκλες λοιπόν παιδάκια, ούτε μεγάλοι βεβαίως. Ούτε βάζουμε τα πόδια και τα παπούτσια πάνω στο τραπέζι όπως ο Βρετανός πρωθυπουργός σε επίσημη επίσκεψη στον Μακρόν.
Ούτε βάζουμε τα παπούτσια μας πάνω στους καναπέδες και στο κρεβάτι όπως βλέπουμε στα Αμερικάνικα έργα και σειρές. Ας αφήσουμε αυτούς τα κάνουν παρέα με όλα τα μικρόβια και τις βρωμιές που πατάνε στον δρόμο και εμείς να είμαστε καθαροί και πολιτισμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου