Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019

"Θες ένα κρασάκι?" Η Ελληνίδα μάνα με ..8 λέξεις.


Εντάξει τώρα, δεν φτάνουν οι 8 λέξεις αλλά το σίριαλ 8 λέξεις, είναι μια νέα αλλά ταυτόχρονα παλιά εξήγηση του τι είναι μάνα.
Η μάνα καλωσορίζει το παιδί της στην Αθήνα από την Κέρκυρα, ανοίγει την πόρτα και ρωτάει.
Θες ένα κρασάκι..
Εσύ φιλενάδα, ναι εσύ, θα έλεγες, Nα σου φτιάξω κάτι να φας παιδί μου;
Να παραγγείλουμε κάτι;

Αλλά όχι αυτή η μάνα που είναι και επιστήμων με δικό της εργαστήρι βιοχημικό και γκόμενο μικρότερο του γιου της.
Η σεναριογράφος πιστεύει ότι περιγράφει μια μοντέρνα μάνα αλλά την ίδια ώρα, ορμάει στο γραφείο του γιου της που είναι πρόεδρος κόμματος αλλά δεν μπορεί να βρει μια γραμματέα της προκοπής και η μαμά βρήκε και επέβαλε την πρώην γραμματέα και γκόμενα, αλλά αυτό το τελευταίο, δεν το ήξερε.
Η πρώην λοιπόν έχει ένα αγοράκι που πατέρας είναι ο εν λόγω που λέγαμε αλλά παρά του ότι θα μπορούσε να ζήσει μια χαρά μόνη της όπως φαίνεται από τα προσόντα που μας δείχνει το έργο, παραμένει σχεδόν  έγκλειστη υπάκουη στις εντολές του πρώην. ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ , θα πείτε, και θα έχετε δίκιο. Και αναρωτιέμαι, εντάξει , κάποιος - κάποια τα γράφει αυτά, δεν υπάρχει κάποιος να πει, ρε παιδιά, θα μας πάρουν με τις ντομάτες. Όχι, κανείς, όπως φαίνεται. Επίσης, ψάχνω να σκεφτώ κάποιον, κάποιαν, σε παρόμοια η λιγότερη σημαντική θέση να αφήσει την μαμά του να κανονίζει την γραμματέα του αλλά είναι αδύνατον.

Η άλλη μάνα, έχει ένα γιο που πάει πανεπιστήμιο και είναι σαν τους αιώνιους φοιτητές μιας και ολοκάθαρα είναι 30 plus και εκτελεστής . Κανονικός εκτελεστής με συμβόλαια κλπ, αλλά κατά τα άλλα, μένει με την μαμά του- η οποία δεν έχει δει κάτι παράξενο στην συμπεριφορά του να ανησυχήσει -αλλά ανησυχεί για το κόμμα του άντρα της μιας και πιστεύει ότι  τον έχουν ρίξει. Δεν αφήνει τον άνθρωπο να καταπιεί μια μπουκιά και τον κρένει για την πολιτική του κόμματος που θα σώσει την πατρίδα.
Η κόρη της ένα ανάγωγο και θρασύτατο κορίτσι ,αναρωτιέμαι το γιατί...

Ο Αντιπρόεδρος με την bossy γυναίκα, εκτελεστή γιο και αλλού για αλλού κόρη, διαφαίνεται ότι έχει και γκόμενο για να συμπληρωθεί το καρέ στο καστ, με τα διάφορα παράταιρα ταιριάσματα.
Φυσικά έχουμε και την πρωταγωνίστρια που είναι και αυτή μαμά και ως πλουσία είναι και σε σύλλογο ΜΚΟ για τις κακοποιημένες γυναίκες, αλλά κατά τα άλλα, δεν μπορεί να ζητήσει τουλάχιστον μια επαγγελματική ψυχολογική στήριξη, για το καλό του παιδιού αν μη τι άλλο.

Οι γυναίκες υποφέρουν στα χέρια της σεναριογράφου με την βοηθό που μπορεί να ασχολείται με τέχνες, αλλά ταυτόχρονα είναι μια καρακατίνα που καρφώνει τον αγαπημένο της κάθε δοθείσης ευκαιρίας και στο ενδιάμεσο βγάζει αντικλείδια που όπως φαίνεται ,δεν θα της τελειώσουν ποτέ.
Ο Γεωργίου είπε ότι είναι καλύτερος σκηνοθέτης από ηθοποιός και συμφωνούμε απόλυτα. Για αυτό θα έπρεπε να είχε διαλέξει κάποιον άλλον για πρωταγωνιστή η τουλάχιστον να δουλέψει περισσότερο τον ρόλο γιατί σε συναισθηματικές σκηνές βλέπουμε το κενό βλέμμα της αγελάδας χωρίς το αστροποβόλημα του.
Αρκετοί ηθοποιοί παίζουν και μπερδευόμαστε αν βλέπουμε τις Οικογενειακές Ιστορίες η το νέο σίριαλ της εταιρίας των επιτυχιών.
Το Τατουάζ δεν το έβλεπα η αλήθεια είναι ,αλλά και τις 8 λέξεις, βλέπω να τις εγκαταλείπω για κάτι άλλο που να μην θεωρούν μοντέρνο ότι σεξουαλικό παράταιρο υπάρχει , τις μάνες να μην είναι τόσο ψεύτικες  και το σενάριο να μην μοιάζει τόσο πρόχειρο.
 Sorry guys

Σημείωση
Απόστολε είσαι μάγκας από μόνος σου, μη το τραβάς από τα μαλλιά το θέμα...too much.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου