Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ : ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ !!!! Τοποθέτηση του Ζάχου Χατζηνικολή.


Φίλες και Φίλοι
Επανέρχομαι στο θέμα της εγκατάστασης Αιολικών Πάρκων στον Δήμο μας.
Στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας είχαμε αναφερθεί στα αντισταθμιστικά οφέλη που πρέπει να διεκδικήσομε από την ήδη υφιστάμενη κατάσταση των αιολικών πάρκων και μία πλήρη επίσημη ενημέρωση για τον προγραμματισμό νέων Αιολικών για όλη την δεκαετία εως το 2030, καθώς και πλήρη σεβασμό στις ιδιοκτησίες των συνδημοτών μας .
Είχαμε επισημάνει ότι η νυν Δημοτική Αρχή – εν αντιθέσει με εμάς - έχει εκφράσει την βούληση της για την άνευ ουδενός περιορισμού εγκατάσταση αιολικών πάρκων εσαεί ( μακάρι να αποδειχθεί το αντίθετο ).
Φίλες και φίλοι
Τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση , όσο και η νυν, έχουν ταχθεί υπέρ των ήπιων μορφών ενέργειας και δη της αιολικής και αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να καλύψουν τον στόχο τους σε ποσοστό παραγωγής .
Αυτό που πρέπει να διεκδικήσομε εμείς είναι η διατράνωση του αιτήματός μας με όλους του τρόπους , δηλαδή ότι η περιοχή μας έχει εξαντλήσει κατά πολύ και προ πολλού κάθε δυνατότητα περαιτέρω εγκατάστασης αιολικών πάρκων , ώστε να διακοπεί κάθε προγραμματισμός ( εγκρίσεις , προκηρύξεις κ.λ.π ) Αιολικών.
Δηλαδή να σταματήσει κάθε διαδικασία προ της έναρξης των διαδικασιών εγκατάστασης κ.λ.π .Οσο αφήνουμε να συνεχίζονται οι διαδικασίες εγκρίσεων και εγκαταστάσεων , τόσο περισσότερο δυσχεραίνεται η επιτυχής έκβαση των αιτημάτων μας .
Για αυτό , θα ζητήσομε από προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο την συζήτηση για το θέμα αυτό και ειδικότερα την λήψη απόφασης με την οποία θα ζητείται η επίσημη και πλήρης ενημέρωση του προγραμματισμού ( άμεσου , μεσοπρόθεσμού και μακροπρόθεσμού ) αιολικών πάρκων στον Δήμο μας και το στάδιο που βρίσκεται η κάθε περίπτωση καθώς και απόφαση για την μη δυνατότητα του Δήμου μας περαιτέρω εγκατάστασης αιολικών πάρκων
Είναι αδιανόητο την χρονική στιγμή που διαφαίνεται μια αναπτυξιακή προοπτική για την χώρα και για τον Δήμο μας , να δεχτούμε μια άνευ περιορισμών περαιτέρω εγκατάσταση αιολικών πάρκων σε ξηρά και σε θάλασσα ( όπως προβλέπεται στο Καστρί ) που θα επηρεάσει αρνητικά την τουριστική αξιοποίηση του τόπου μας
Για τα άλλα δυο θέματα ( αντισταθμιστικά οφέλη και σεβασμός των ιδιοκτητών ) θα επανέλθομε
ΚΑΡΥΣΤΟΣ 14 -9-2019

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΖΑΧΟΣ ΔΗΜ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου