Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2019

Φθηνόν και καλόν...μπρίκι και άλλες ιστορίες


 Μπρίκι απομονωθεί — Φωτογραφία Αρχείου
Πολλές φορές πέρα από τις καλές προθέσεις και την γνώση των θεμάτων, ο κύριος παράγοντας για να έλθουν όλα σε  ένα αίσιο τέλος, είναι το χρήμα.

Μπορεί να θέλουμε να κάνουμε ωραία πράγματα, να λύσουμε προβλήματα να αναδείξουμε κρυμμένους θησαυρούς να οργανώσουμε τις βάσεις για την μελλοντική εποχή, αλλά,  ' ΔΕΙ ΔΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ,Ω ΑΝΔΡΕΣ ΑΘΗΝΑΙΟΙ, ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΤΟΥΤΩΝ ΟΥΔΕΝ ΕΣΤΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ ΤΩΝ ΔΕΟΝΤΩΝ.

Για να γίνω πιο σαφής αν και πολύ φοβάμαι κουραστική με το θέμα του καλωδίου της  υψηλής τάσης. Αν δηλ ο ΔΕΔΔΗΕ είχε χρήματα θα άφηνε αυτό το χάλι δίπλα στον δρόμο;
Δηλαδή όταν λέμε υπογειοποίηση του καλωδίου εννοούμε παντού βουναλάκια στα ριζά των δρόμων με ταμπελάκια από πάνω του τύπου, 'Το παρόν είναι ρεζερβέ από τον ΔΕΔΔΗΕ.'

Σίγουρα όχι εννοείται και κάτι θα πρέπει να γίνει και να αναλάβει μετά το στερέωμα της όχθης την κανονική υπογειοποίηση.
Όμως δεν είναι μόνο αυτό.
Υπάρχουν πολλά που τα βλέπουμε γύρω μας και δεν γίνονται όπως θα θέλαμε λόγω έλλειψης χρημάτων.
Θα πρέπει εκτός των άλλων ανταποδοτικών που θα πρέπει να πιέσουμε , να είναι και η επιδότηση του δήμου Καρύστου στην τεχνική υπηρεσία για εργαλεία, για επισκευές  και αγορά μηχανημάτων ακόμα και πρόσληψη προσωπικού.

Είναι νομοτελειακά αποδεδειγμένο ότι , Ό,τι πληρώνεις παίρνεις και αυτό το περιγράφει πολύ ωραία μια ιστορία που έρχεται από πολύ παλιά.

Ήταν λοιπόν ένας ευκατάστατος αλλά τσιγκούνης κύριος και φώναξε τον υπηρέτη του για να τον στείλει να αγοράσει ένα καινούργιο μπρίκι γιατί το παλιό τους τρύπησε.

Άκου να σου πω, του λέει. Θα ψάξεις και θα βρεις ένα μπρίκι φθηνόν αλλά καλόν, αλλιώς να μην γυρίσεις. Πάρε και αυτά τα λεφτά για το λεωφορείο και στο καλό.
Μα,...ψέλλισε ο υπηρέτης. Είναι πολύ λίγα τα λεφτά. Δεν φτάνουν για ένα καλό μπρίκι.
ΦΘΗΝΟΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟΝ του είπε με αυστηρό ύφος ο αφέντης και τον έστειλε να το βρει.
Άρχισε ο καημένος να ψάχνει σε όλη την αγορά και έβρισκε, ακριβό και καλό. Φθηνό αλλά όχι και τόσο καλό, μέχρι που του τελείωσαν τα λεφτά στα εισιτήρια στα λεωφορεία.
Γύρισε κατάκοπος το βράδυ χωρίς μπρίκι και με τα λεφτά χαμένα.
Αφεντικό, του είπε. Δεν βρήκα καλό και φθηνόν. Τελικά θα το πληρώσεις διπλά το μπρίκι γιατί και καλό θα αγοράσεις και χάσαμε τα λεφτά στα λεωφορεία.

Έτσι λοιπόν πολλές φορές το παθαίνουμε και εμείς και γενικά και στο σπίτι μας.
Λυπόμαστε τα  λεφτά να κάνουμε κάτι σωστό από την αρχή και καταλήγουμε να τα πληρώνουμε διπλά και τρίδιπλα γιατί το φθηνόν, δεν είναι καλό και δημιουργεί επί πλέον προβλήματα που αρχικά μπορεί να μην υπήρχαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου