Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Όλοι ψάχνουν τα όρια τους αλλά...


Καλημέρα παιδιά.
Καιρό έχουμε να τα πούμε αλλά εκτός από τον λίγο χρόνο μας έχει παραζαλίσει και η καθημερινότητα και το πως αυτή απλώνεται μέρα με την ημέρα σε ένα γαιτανάκι που αντί για κορδέλες, έχουν το μεταναστευτικό, την επίταξη γης για τα κλειστά κέντρα, τα θαμμένα πτερύγια των ανεμογεννητριών που δεν ανακυκλώνονται, το κομβόι με τις μπετονιέρες στην Τήνο με την παρουσία της Αστυνομίας, τα θύματα του ιού στην Κίνα που μένει ζωντανός για 9 μέρες και τα ερωτικά τρίγωνα στις Μέλισσες που απασχολούν τόσο κόσμο κάθε βράδυ, μαζί με τις ετοιμασίες για την αποκριά.
Χορεύουμε με αγωνιώδη βήματα γύρω γύρω από τον στύλο, κρατώντας την κορδέλα μας και δεν πρέπει να μας πέσει ούτε να χάσουμε τον ρυθμό γιατί όλο το γαιτανάκι θα χαλάσει και θα μας πατήσει ο διπλανός μας.
Υπάρχει μια ισορροπία στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία μεταξύ της ελεύθερης έκφρασης σε κάθε επίπεδο του πολίτη από την μια,και τις ανάγκες της εξουσίας από την άλλη. Η αλήθεια είναι ότι σε κάθε κρίσιμη στιγμή η πλάστιγγα γέρνει πάντα προς της εξουσία. Από την άλλη,
υπάρχει μια πονηρή καλοπιαστική προσέγγιση των μεγάλων εταιριών προς τις τοπικές κοινωνίες.
Δηλώνουν σε κάθε τόνο για την καλή σχέση που θέλουν να έχουν με τις τοπικές κοινωνίες και ότι η συναίνεση τους είναι το προαπαιτούμενο για την εφαρμογή των σχεδίων της επένδυσης.
Εκ του αποτελέσματος στην Τήνο φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν είναι παρά κατοχικές δυνάμεις με την κράτος να λειτουργεί σαν μοχλός επιβολής .
Δεν είναι ωραίο να το σκέφτεται κανείς έτσι, αλλά και πως αλλιώς?

Όλη η κοινωνία της Τήνου δεν θέλει, και το έχει διατυπώσει με κάθε τρόπο και όμως η επένδυση θα προχωρήσει κανονικά. Όσο για μας περιμένουμε ακόμα για βρούμε το όριο και να αρχίσει η δυναμική διεκδίκηση της απαλλαγής μας από το τέλος τουλάχιστον στους λογαριασμούς κλπ.

Το θέμα είναι ότι τα ορυκτά καύσιμα τελειώνουν άμεσα και η ανάγκη για εύρεση νέας πηγής ενέργειας είναι επιτακτική. Αντί όμως να δώσουν τα πάντα για αλλαγή στην νοοτροπία για τις ανάγκες της ζωής μας γύρω από την ενέργεια, καταστρέφουν τα πάντα στον δρόμο της αγωνιώδους εύρεσης εναλλακτικής. Δηλ λειτουργούν με μια νοοτροπία του -"είτε πετρέλαιο, είτε άλλο οι δουλειές να προχωράνε όπως πάντα και όλα τα άλλα θα τα αντιμετωπίσουμε όταν μας βρουν".

Η αλήθεια είναι ότι αν βγουν οι μεγάλες χώρες και πουν "Κόβουμε την παραγωγή στην μέση για το καλό του πλανήτη και την επιβίωση μας.Αλλιώς οι φυσικές καταστροφές θα γίνονται μεγαλύτερες και όλοι αργά η γρήγορα θα είμαστε πρόσφυγες λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων"

Τι θα έλεγε ο κόσμος? Εύκολη η απάντηση. Θα έλεγαν, "Ας πάω σήμερα θα φέρω μεροκάματο σπίτι και βλέπουμε". Εσείς τι λέτε? Θα λέγαμε κάτι άλλο?

Ψάχνουν παντού τα όρια και ο Ερντογάν τα δοκιμάζει τα όρια μας με την απειλή της συνεχιζόμενης ροής των μεταναστών και προσφύγων.
Δεν ξέρουμε ποιον να πρωτολυπηθούμε. Τους κατοίκους η τους μετανάστες και πρόσφυγες ?
Δηλαδή δεν μπορούν ούτε και σε αυτό το ανθρωπιστικό θέμα να βρουν το θάρρος να κάτσουν να βρουν ένα κοινό σχέδιο δράσης?
Ας πούμε κάτι πιο ευχάριστο στην επόμενη ανάρτηση γιατί μαυρίζει η ψυχή μας με όλα αυτά και ούτε αποτέλεσμα υπάρχει ούτε ο λόγος μας έχει καμιά σημασία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Διαμήκης Εύβοιας..ένα όνειρο ...απατηλό.

Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 Πομφόλυγες τα Διευρωπαϊκ​ά Δίκτυα για την Εύβοια Το Δεκέμβριο του 2012 οι εκπρόσωποι της Εύβοιας στη τότε συγκυβέρνηση πανηγύριζαν γιατί «μετά από συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες έγινε κατορθωτή η ένταξη του διαμήκη οδικού άξονα της Εύβοιας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών» και θριαμβολογούσαν γιατί «αυτό σήμαινε ότι την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, είτε την επομένη, δηλαδή σε 10-15 χρόνια, θα γίνει πραγματικότητα ». Πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα που αποκαλύφτηκε τη Πέμπτη 28/11/2013 στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, κατά τη  συζήτηση επί του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τα νέα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Στην ενημέρωση που έκανε ο αρμόδιος εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου  κ . Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «το δίκτυο χωρίστηκε σε κεντρικό και σε αναλυτικό – ολοκληρωμένο. Το κεντρικό δίκτυο ένα εκείνο το οποίο σ

Τιμής ένεκεν στον παππού μας Λεωνίδα Μήλα που μας άφησε σήμερα.

Είναι μια παράξενη εποχή που δεν μπορείς να χαιρετήσεις τους ανθρώπους σου όπως θα έπρεπε και όπως θα θέλαμε. Σήμερα έφυγε από τον μάταιο τούτο κόσμο ο παππούς μας, ο γλυκύτατος Λεωνίδας η Λίνος Μήλας. Αγροτοκτηνοτρόφος, μουσικός, άριστος οικογενειάρχης με ενεργή ενασχόληση με τα κοινά μέχρι και τα βαθιά του γεράματα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και η ανάμνηση του πάντα θα συνοδεύεται από τους ήχους της τσαμπούνας του και από το αγαπημένο του επιμύθιο , " Ντάπα ντούπα το νταούλι, έτσι θα την περάσουμε ούλοι"  Επί τη ευκαιρία μιας εκδήλωσης για την ΑΙΟΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑ στην Νότια Εύβοια, μας είχε μιλήσει στις 26 Ιουλίου του  2011 με τίτλο, Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΙΑΣ. Μετά την ημερίδα για την αιγοπροβατοτροφία, δεν υπήρχε πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσω από τον παππού μας, τον Λεωνίδα Μήλα. Το θέμα είναι ότι ο παππούς μας, απόφοιτος πρώτης Δημοτικού, έκανε μόνος του τρόπο ζωής, πορεύτηκε και έφτασε στην ηλικία που είναι, όλα όσα

Σας ενημερώνουμε για την λειτουργία του Νοσοκομείου Καρύστου .

Προσοχή! Από σήμερα αναβάλλονται όλα τα χειρουργεία και ακυρώνονται όλα τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, οι τακτικές αιμοληψίες κτλ. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα. Κάθε ασθενής με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: Βήχας, πυρετός, δύσπνοια θα πρέπει να παραμένει σπίτι του, να επικοινωνεί με τον ιατρό του και να καλεί τον ΕΟΔΥ (τηλ 1135). Δεν πηγαίνουμε στο Νοσοκομείο! Όλοι μας είμαστε εν δυνάμει ύποπτα κρούσματα.  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!